Hirdetés

Február eleji hardveregyveleg

TFT-k és kreatívok
Egy kis visszaesést tapasztaltunk az új hardverek megjelenésének ütemében. Úgy tűnik, a nagyobb gyártók újdonságaikat már a márciusi CeBIT-re tartalékolják. Ezen a héten sem alaplapokról, sem processzorokról, sőt még grafikus kártyákról sem lesz szó, de azért ismét színes és érdekes metszetét kínáljuk fel a hazai hardverpiacnak. A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi partnereink listái alapján képeztük kiskereskedői haszon és 20% áfa hozzászámításával. A cikkben szereplő termékek – egyebek mellett – a nagykereskededelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskeresekedésekben vásárolhatóak meg.

Hirdetés

Még 2005 végén teszteltük az AOC meglehetősen jó árú, 17 és 19 hüvelykes TFT monitorát. Akkoriban ez a kisebbik méretnél is hatvanezer forint fölötti összeget jelentett. Ma, amikor megérkezett az LM728 és LM928 utódja, az LM729 és LM929, már a nagyobbik képátlós modellért is csupán 53 900 forintot kell fizetni, a 17-es pedig több mint tízezer forinttal olcsóbb. A felhasznált paneleknek maradt a 8 ms-os válaszidejük, de fényerejük és kontrasztjuk javult. Megmaradt a digitális bemenet is. A legnagyobb előrelépést a talapzatnál találjuk, melynek magassága tágabb határok között állítható, és a portré (pivot) funkciót is ismeri.

Bár PC-re is köthető, de elsősorban LCD-tévé az AOC TV2764W-2E. Paneljének 27 hüvelyk az átlója, felbontása 1280x720 pixel, válaszideje 16 ms, fényereje 550 cd/m2, kontrasztaránya pedig 600:1. A PC-s mellett két SCART, kompozit, S-Video és audiobemenete van. Természetesen kezeli a tévéjelet és a teletextet is. PC módban kép a képben funkciót is választhatunk. Az AOC LCD-tévé vételára 125 000 forint.

A kedvező árú monitorok mellett megemlítünk pár érdekes Creative perifériát, melyekhez most akciós áron juthatunk hozzá. A Live! Cam Vista IM egy VGA felbontású szenzorral szerelt webkamera, ami szoftveres támogatással 800x600-as álló- és mozgóképet is tud rögzíteni. Háromlábú állványát úgy alakították ki, hogy TFT és CRT monitorokra, sőt notebookokra is kényelmesen fel lehessen fogatni. Szokatlan extrája, hogy különálló, csipeszes mikrofon jár hozzá. Az egyszerű kis kamera vételára csupán 4400 Ft.

Ha képre nincs szükségünk, csak hangra, akkor jól jöhet a Creative HS390 headset. A frizurakímélő, tarkópántos fülesnek 30 mm-es neodímium mágneses hangszórói vannak, melyek a 20 Hz – 20 kHz tartományban dolgoznak, impedanciájuk 32 ohm, érzékenységük 108 dB/mW (1 kHz). A balról benyúló, fölhajtható mikrofonnak zajszűrője is van. A pillekönnyű, 77 grammos headset 3100 forintba kerül.

A márkanévhez képest meglehetősen jó áron – 17 900 forintért – kapható a Creative legegyszerűbb, 1 GB-os MP3-lejátszója, a MuVo V100. A 75 x 37 x 15 mm-es, csupán 33 grammot nyomó gépecske egy AAA-s elemmel működik. Az MP3-on kívül a WMA formátumot támogatja, és az ID3 tagek mellett akár a számok szövegét is kiírja. A négy előre programozott hangszínbeállítás mellett magunk megkomponálhatunk egyet öt csatornán, és basszuskiemelés is van.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

  • Megmozdult a VGA-piac

    Az NVIDIA újabb DirectX 10-es grafikus kártyája mellett Dell Latitude notebookokat és egyéb érdekességeket mutatunk be.

Előzmények

Hirdetés