Február eleji hardveregyveleg

Hirdetés

Dell notebookok

Négy Dell notebookkal zárjuk heti piaci bemutatónkat. A komplett számítógépek eladásában világviszonylatban vezető vállalat sokáig kizárólag Intel processzorokra alapozó számítógépeket kínált. Csak néhány hónapja tört meg a jég és jelentek meg az első AMD processzoros rendszerei. A hordozható gépek közül a Latitude 131L az egyik AMD-s széria. A Latitude modellcsaládokkal elsősorban az üzleti felhasználókat célozzák meg. Viszonylagosan magas áruk mögött átgondolt tervezés, strapabíró felépítés bújik meg. Az új, AMD-s sorozat jelenleg a legolcsóbb a Dell üzleti notebookjai között. Az 1,8 GHz-es, kétmagos Turion 64 X2 TL-56 processzorral, 512 MB memóriával, ATI chipkészletbe integrált Radeon Xpress 1150 grafikus maggal, 15,4 hüvelykes WXGA kijelzővel, 80 GB-os merevlemezzel, mindent író DVD-meghajtóval felszerelt modell vételára 264 000 forint, amiben már a Windows XP Home operációs rendszer is benne van. A géphez 3 év szervizgarancia jár.

Az otthoni felhasználóknak szánt Dell széria, az Inspiron AMD-s modelljei az 1501-es számot kapták; inteles megfelelőjük már régóta a 6400-as számot hordozza. A Latitude-okétól egyszerűbb felépítést kedvezőbb ár ellensúlyozza. Valamivel 260 000 forint alatt kapható az egyik legolcsóbb modell, de még ennek teljesítménye is bőven túlmutat az átlagos felhasználó igényein. Processzora egy 1,6 GHz-es Intel Core Duo T2050, mely 512 MB memória fölött rendelkezik. A 15,4 colos széles, WXGA felbontású kijelzőt az Intel chipkészletbe integrált grafikus vezérlő irányítja. Az adattárolásról 80 GB-os merevlemez és DVD-író gondoskodik. Ehhez a géphez is jár Windows XP Home és három éves garancia.

Az Inspiron család óriásai a 17 hüvelykes kijelzővel büszkélkedő 9400-asok, melyek között igazi játékos erőgépek is vannak. A 2 GHz-es Core 2 Duo T7200-as processzorral és 1 GB memóriával (sajnos 2 x 512 MB konfigurációban), felszerelt masina azért kerül félmillió forintba, mert 1920x1200 pixel felbontású kijelzőjét egy húsz futószalagos GeForce Go 7900 GS hajtja meg, melynek GPU-ja 375 MHz-en, memóriája 500 MHz-en (effektíve 1000 MHz-en) jár. A felszerelést a szokásos, 120 GB-os merevlemez, optikai meghajtó, kártyaolvasó, Windows XP Home és hároméves garancia egészíti ki.

Természetesen a Dellnek is vannak játékosokat megcélzó számítógépei; ezeket az XPS modellcsaládba tömörítik, és notebookok is vannak köztük. Az M1710-esek fő érdekessége a 17 colos kijelző, a beépített mélynyomó és az egyedi formaterv. A korábban leírt Inspiron 9400-as modellel azonos motorizáltságú XPS majdnem százezer forinttal drágább. A többletet a 6 cellás helyett 9 cellás akkumulátor, a mélynyomó és az operációs rendszerhez mellékelt Works szoftvercsomag, no meg a modell exkluzivitása ellensúlyozza.

rudi

Hirdetés

Azóta történt

  • Megmozdult a VGA-piac

    Az NVIDIA újabb DirectX 10-es grafikus kártyája mellett Dell Latitude notebookokat és egyéb érdekességeket mutatunk be.

Előzmények

Hirdetés