2019. július 16., kedd

Útvonal

Tesztek » TV & Audió rovat

Himedia Q10 Pro: végre egy életerős androidos box

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Kipróbáltuk a 4K HDR és Dolby Atmos támogatással kecsegtető médialejátszót.

Himedia Q10 Pro

Ma már egyre több az Ultra HD felbontású és a High Dynamic Range (HDR), azaz a nagy dinamikatartományú tartalmak megjelenítését támogató televízió és projektor, de sokáig problémát okozott, hogy a meglévő kevés ilyen filmet és videót hogy juttassák el ezekre. Néhány modell már rendelkezik beépített médialejátszó alkalmazással, amely a 4K HDR anyagok egy részének kezelését is biztosítja, de tapasztalataink szerint e téren azért még van hova fejlődni.

Himedia Q10 Pro
Himedia Q10 Pro [+]

Éppen ezért jelenthetnek erre is megoldást az asztali médialejátszók, amelyek között egyre több akad, amelyik – legalábbis papíron – biztosítja a HDR állományok kezelését. Ilyen az első látásra kifejezetten ígéretesnek tűnő Himedia Q10 Pro is. Az előzetes információk alapján az Android operációs rendszert futtató készülék mindent tud, ami ma egy ilyen eszköztől elvárható, mindemellett az ára is még bőven a megfizethető kategóriába esik.

Mit rejt a doboz?

A készüléken kívül található benne egy rövid használati utasítás, egy Wi-Fi antenna, egy abszolút korrekt távirányító és egy HDMI kábel is. Maga a közepes méretű (22,5 x 17 x 5 cm) Q10 Pro átlagos külsővel bír, ami egyáltalán nem baj, és azt azért érdemes megjegyezni, hogy a szálcsiszolt matt fekete felület és a kerekített élek jól állnak neki. A frontfelületen kapott helyet a monokróm LCD kijelző egy érintésérzékeny vezérlőpanel társaságában. A fém készülékház egy mozdulattal felnyitható, és csavarozás nélkül tehetünk bele 3,5"-es SATA merevlemezt, vagy adapterrel 2,5"-es SSD-t, HDD-t.

Himedia Q10 Pro
Himedia Q10 Pro [+]

Az egyik oldalán helyeztek el két darab USB 2.0 és egy USB 3.0 portot, valamint egy SD/MMC kártyaolvasót. A hátulján szorítottak helyet a HDMI 2.0, Ethernet, kompozit, analóg sztereó, koaxiális és optikai digitális audió, valamint a mini USB 3.0 csatlakozónak, utóbbin keresztül háttértárként csatlakoztatható számítógépünkhöz a készülékben lévő HDD vagy SSD.

Himedia Q10 Pro Himedia Q10 Pro
Himedia Q10 Pro [+]

A Q10 Próba a Hisilicon HI3798C V200 SoC került (négy Cortex-A53 maggal), három magos Mali-T720 grafikus vezérlő, 2 GB DDR3 RAM és névlegesen 16 GB (az Antutu Benchmark 12,12 GB-t mért, és ebből 10,64 GB használható fel) adattárolásra szolgáló flash memória társaságában. Megkapta a Hisilicon és a Dolby által közösen kifejlesztett, Imprex 2.0 PQ. képfeldolgozó technológiát, és Android 5.1.1 operációs rendszer fut rajta. Az Antutu Benchmarkon végigfuttatva 40 865 pontot szerzett, amivel a Meizu M3 okostelefon teljesítményéhez áll a legközelebb, de még attól is elmarad valamelyest.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.