Hirdetés

Corsair Vengeance perifériák játékosoknak

Hirdetés

Vengeance K60 billentyűzet

Öt-tíz évvel ezelőtt a Corsair neve egyet jelentett a minőségi, tuningos memóriákkal. Az utóbbi években a hajós emblémás gyártó példaértékűen vitorlázott új vizekre, így mára a tápok, SSD-k, számítógépházak és hűtők terén is nagy elismertséget vívtak ki maguknak. A legújabb meghódításra váró terület pedig az, amit sokan már évek óta temetnek: a számítógépes játékoké, pontosabban az ehhez kapcsolódó perifériáké. Mint a legtöbb területre, ide is nagy stílusban érkezett meg a Corsair, itt van előttünk két mechanikus billentyűzet és két prémium egér a Vengeance sorozatból, de tartozik még hozzájuk egy adag headset és néhány ház is.

A billentyűzetek és egerek is felhasználási terület szerint különböznek, a K60 mechanikus klaviatúra elsősorban FPS játékosoknak készült. Első pillantásra látni rajta, hogy a Corsairnél nem aprózzák el a színpadra lépést: a K60 alapja nagyon mutatós, vaskos, szálcsiszolt alumíniumlap, ebből toronyként emelkednek ki a Cherry MX mechanikus mikrokapcsolóval megoldott gombok, vagyis a látvány mellett a minőség is garantált.

A világítás nélküli fő gombok mellé pár nem éppen játékos extrát is kapunk a jobb felső sarokba. Ide került a mutatós, hengeres hangerőszabályzó, mellette némító, alatta négy multimédiás gomb sorakozik. A Scroll Lock fölött már igazi játékos extra köszön ránk, mégpedig a Ctrl és Alt között lévő Windows gombok kikapcsolója. További extrát, egy USB csatlakozót is kapunk a billentyűzet elejére, ennek megfelelően a harisnyázott, átlagosnál vaskosabb vezeték két USB csatlakozóba ágazik.

Fölöttébb különös csuklótámasz teszi igazi FPS játékossá a Corsair Vengeance K60 billentyűzetet: csak a játékosok bal, WASD billentyűk környékén nyugvó kezét támasztja alá. Nagyobb része a megszokottnál magasabb, hüvelykujjas, szóköz billentyű előtti szakaszát pedig elkülönítették és laposabbra vették.

És ezzel még nincs vége a különleges trükköknek! A fura csuklótámasz gumis, vörös rátéttel ellátott billentyűzetkupakokat rejt a WASD és első hat számbillentyűnek, ezeket a mellékelt kiemelő eszközzel cserélhetjük ki.

Szintén érdekes, hogy alul nemcsak a billentyűzet hátsó, hanem első része is megemelhető kis mértékben. Több mechanikus konkurensével ellentétben a Corsair Vengeance K60 alja nem fémből, hanem műanyagból készült, bár a felső fémlemez miatt így is különösen merev és nehéz.

A hátsó kis lábak nem túl nagy mértékben emelik meg a billentyűzetet, és végükre nem került csúszásgátló gumi, ezért emelt állapotban a klaviatúra nem olyan stabil, mint laposan.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés