Hirdetés

Chieftronic M1 Gaming Cube: koc(k)ajátékosoknak

Edzett üveggel, kétszintes felépítéssel keresi a microATX-et választó játékosok kegyeit a gyártó.

Bevezető, dizájn

Nem muszáj 70 cm magas toronyházat venni, ha egy erős, játékra használható gépet építünk, hiszen a mai, mindent integráltan tartalmazó alaplapok korában igazából csak egyetlen bővítőkártyára van szükség a teljes élvezethez. Ha nincs sok helyünk, akkor egy microATX alaplapból is kihozhatjuk ugyanazt a teljesítményt – már csak az a kérdés, hogy milyen házba építsük ezeket? A Chieftec „gamer” márkája, a Chieftronic úgy véli, hogy tudja a választ: az M1-et kifejezetten erre a célra tervezték, úgy, hogy egyben összeépített konfigurációnkat is közszemlére tárhatjuk.

Hirdetés

Külső

Az M1 teljes megnevezésében az mATX Gaming Cube is szerepel, és valóban, a ház alakja közelít a kockához, még ha nem is teljesen felel meg a definíciónak, hiszen nem minden éle azonos hosszúságú. Mégis 400 x 270 x 345 mm-es méretével elég tömzsi és rövid hatást kelt, tömege viszont ehhez mérten nagy, a 7,5 kg-ban a felhasznált három darab, edzett üveg panel jelentős szereppel bír.


[+]

Elölről kezdve utunkat, egy visszafogott, műanyagból álló panelt látunk, melynek középső bevágása az RGB LED-ek iránt fogékonyabb vásárlók igényeit fogja kielégíteni, míg jobb és bal oldalán szellőzőrácsok próbálják meg a belülre szerelhető ventilátorokat ellátni levegővel. Kis méretük miatt ez persze várhatóan nem lesz teljesen sikeres, de ezzel a problémával tulajdonképpen minden csendesre tervezett ház küzd, márpedig az M1 inkább a csendre, mintsem a kiváló hűtésre koncentrál.


[+]

Visszatérve az előlapra, a műanyag panel jobb oldalára kerültek a kezelőszervek és csatlakozók: egy bekapcsológombot (integrált power és HDD LED-ekkel) és egy reset gombot (mely alapértelmezésben az RGB effektek váltását végzi) találunk itt. Ezek felett két USB 2.0 és két USB 3.0 port, illetve két hangcsatlakozó sorakozik, tehát a ház kis mérete ellenére teljes a kínálat. Az oldalpanelek és a tető kapcsán nincs sok érdekesség: mindhárom sötétített, edzett üvegből készül. A felső fix, a két oldalsó pedig kézzel oldható csavarokkal rögzül, melyek hátra kerültek, oldalról tehát teljesen tiszta a látvány. Bár az oldalpanelek teljes egészében üvegből állnak, a belső dizájn miatt alsó részük átlátszatlan.


[+]

Hátulról szemlélve a dolgokat, négy bővítőkártya-helyet találunk, melyeket egy csavarral rögzített lemez felemelése után tehetünk szabaddá, illetve két gumielemmel védett nyílást, DIY vízhűtéssel dolgozók számára. A ház szellőztetését végző, 12 vagy 14 cm-es ventilátornak kialakított helyen felül még alul is látunk egy kisebb szellőzőrácsot, mely mögött a 2,5”-es adattárolók keretét találjuk; ide aktív szellőzés nem rejthető.


[+]

Végül áttérve a ház aljára, itt két külön szűrőt találunk, az egyik a tápegységet, a másik a 3,5”-es meghajtókat látja el friss levegővel. Az utóbbi szűrő kivétele még megoldható a gép elmozdítása nélkül, de az előbbinél ez már jóval nehézkesebb.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés