Hirdetés

LG LK6100: olcsó Full HD tévé a tesztpadon

Kipróbáltuk a webOS 4.0 okostévérendszerrel is rendelkező, mégis kedvező árú LCD tévét.

Hirdetés

LG LK6100

Bár manapság minden a 4K felbontású HDR támogatású tévékkel van tele az LG-nél is, akik az OLED és a nanocellás LED LCD fronton is vitézkednek ilyen modellekkel, azért a vállalat kínálatában továbbra is megtalálhatóak a Full HD televíziók is. Ez várhatóan a jövőben is így marad, hiszen továbbra is komoly igény mutatkozik az ilyen kevésbé innovatív, ám cserébe olcsó készülékek iránt.

LG LK6100
LG LK6100 [+]

Ezek közé tartozik az LK6100, amelyet maga Chat Botond ajánlott figyelmünkbe! Boti az LG Magyarország egyik legújabb munkatársa, és ő nem más, mint egy digitális promóter, azaz egy csetrobot, aki a vásárlók preferenciáinak felmérése után segít kiválasztani az igényekhez, lehetőségekhez leginkább passzoló modellt. Kérdéseket tesz fel, például mennyi pénzünk van az egészre, milyen típusú tartalmakat szoktunk nézni a tévén, milyen talpat szeretnénk stb., és a válaszok alapján javasol egy konkrét terméket. Régóta vadásztunk már egy olcsó, Full HD LG tévére, és így, tehát Chat Botondon keresztül jutottunk el az LK6100 széria 43 hüvelykes modelljéhez, amit kölcsön is kaptunk egy időre.


[+]

Ismerős dizájn

A tévé külseje tipikusan LG-s, hiszen ezek a formák, vonalak már ismerősek a vállalat más, korábbi készülékeiről, például a felsőkategóriás, nanocellás 55SJ850V nagyon hasonlít erre. Ez persze nem gond, sőt szerintünk teljesen rendben van a dizájn. A fémmel burkolt káva másfél centiméter vastag, a nyakkal egybeépített talp stabil, az viszont kár, hogy a képernyő forgatására ezúttal sincs mód.


[+]

A ki- és bemeneteket ezúttal sem variálták túl, hiszen ezek mindegyike a hátlapon kapott helyet. Található itt három HDMI 1.4 (egyik ARC-támogatású) és két USB 2.0, továbbá egy-egy komponens, kompozit, Ethernet, digitális optikai audiocsatlakozó. 3,5 mm-es analóg audió, azaz fejhallgató csatlakozó nincs, ám a fizetős műsorok dekódolásához szükséges CI+ slot nem hiányzik.


[+]

Főbb paraméterek
LG LK6100 (43LK6100PLB)
Panel 8 bites LED LCD
Háttérvilágítás Direct-LED
Képernyőméret 43 hüvelyk (109 cm)
Maximális felbontás Full HD (1920x1080)
Input lag 13,5 ms
Maximális fényerő 350 cd/m²
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Eco, Élénk, Eredeti, HDR hatás, IFS szakértői sötét szoba, ISF szakértői világos szoba, Játék, Sport, Színház
Hangbeállítások Eredeti, Játék, Sport, Színház, Tiszta hang, Zene
Hangrendszer Kétcsatornás, 20 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T/DVB-C/DVB-S2
Interfész 3 db HDMI 2.0, 2 db USB 2.0, optikai digitális audió, Ethernet, komponens, kompozit, CI+ slot
Extrák rögzítés külső USB adattárolóra, EPG, médialejátszó, internetes tartalmak elérése, webOS 4.0 okostévérendszer, böngésző, mozgásérzékeny távirányító támogatása, kislexikon, Miracast és Intel Widi támogatása, médialejátszó, HDR, HDR konverzió
Teljesítményfelvétel 52 watt, készenléti üzemmódban: 0,2 watt
Méret Talppal: 97,5 x 62,7 x 22,5 cm
Talp nélkül: 97,5 x 57,1 x 8,5 cm
Tömeg Talppal: 9,2 kg
Talp nélkül: 8,1 kg
Gyártó honlapja www.lg.hu
Termék honlapja LG lg-43LK6100PLB
Fogyasztói ár 110 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés