Hirdetés

Itt van, megérkezett a Be Quiet! első háza

A német gyártó még júniusban jelentette be, hogy a tápok és hűtők után a házak piacára is kész belépni, és akkor néhány fotót is közöltek az akkor még készülőben lévő termékről. Mostanra viszont minden részlet tisztázódott a Silent Base 800 nevet viselő újdonság kapcsán, amivel a vállalat egyenesen a prémium kategóriában kíván nevezni. A siker érdekében minden rendelkezésükre álló eszközt bevetettek, mint az elegáns, minimalista megjelenés, az alacsony zajkibocsátás, felhasználóbarát elrendezés, jó szellőzés és színválaszték. Szerencsére utóbbival kapcsolatosan semmi bazári megoldásra nem kell gondolni, csupán az előlapi díszkeret és a belső néhány pontján térhet el a fényezés a kívül-belül matt fekete festéstől és lehet ezüst vagy narancssárga.


[+]

A 495 x 266 x 559 milliméteres méretekkel rendelkező, legfeljebb ATX méretű alaplapokat fogadó ház bár a prémium kategóriában indul, a prémium anyagok - alumínium, üveg - használatát mellőzi, helyette a szokásos acél és műanyag párosát alkalmazták. Az elő és oldallapokat viszont speciális zajelnyelő szigeteléssel borították, ezzel minimalizálva a gépházból kijutó zajokat és a hangok visszaverődését.


[+]

Erre rásegítettek a tárolók, a tápegység és a ventilátorok rezgéscsillapításával, valamint szellőzési rendszer zajának minimalizálásával, aminek alapját a szellőzőcsatornák és a Pure Wings 2 ventilátorok képezik. Utóbbiból kettő 140 mm-es az előlap mögött, egy 120 mm-es pedig a hátoldalon gyárilag beépítve érkezik, de további négy darab szélgép beszerelésére van lehetőség; három darab 120/140 mm-es a 2+1 felosztásban a tetőre és a ház aljába, egy darab 120 mm-es pedig az oldalára kerülhet -  ez utóbbi alapból zárható szellőzőként működik. Természetesen kivehető, mosható porszűrők is szerves részét képezik az összeállításnak.


[+]

Vízhűtés fogadására is alkalmas a Silent Base 800, felülre, alulra és oldalra egyaránt felszerelhető kompakt radiátor, míg a léghűtésnél maradva a processzorhűtő számára 170 milliméter helyet biztosítottak. A videokártya számára alapesetben 290 milliméter áll rendelkezésre, de a középső meghajtókeret eltávolításával 400 milliméterre nő ez az érték, de ezzel hárommal csökken a befogadóképesség a tárolók szintjén. Ha már szóba kerülte a tárolók, meg kell említeni, hogy a termék 3 db nyitható ajtó mögé rejtett 5,25"-es, valamint rejtett rekeszekben 4 db 3,5" és 4 db 3,5/2,5" tárolót képes fogadni, ezenkívül az alaplaptálca mögé is elrejthető két tároló.


[+]

Nem maradt le a házról a manapság oly fontos előlapi I/O csatlakozók (2-2 darab USB 2.0-s és 3.0-s port, 3,5 mm-es jack audiocsatlakozók, amelyek most a ház tetején kaptak helyet a bekapcsológombbal egyetemben.

A be quite! Silent Base ára 119 euró lesz, a garancia pedig három év.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés