Hirdetés

Fujitsu Stylistic One: izomtablet munkára

A billentyűzettel és dokkolóval társított tablet mindent tud, amit egy vállalati Ultrabook – sőt, még akár többet is.

Hirdetés

Külső

Újabb versenyző jelentkezett a Microsoft Surface Pro modellek által definiált, nagy és erős, akár notebookot is kiváltó tabletek mezőnyébe, amiből nemrégiben néztük meg a Dell XPS 12-t és az Asus Transformer Book T302-t. A Fujitsu profiljához híven, vállalati oldalról közelítette meg a témát, és olyan terméket készített, amiből nem hiányzik semmilyen „business class” extra. A Stylistic R726, amit a jobban csengő Stylistic One néven ismerhetünk majd meg idehaza, a praktikum jegyében fogant. Külsejénél a célszerűség előnyt élvezett a dizájnnal szemben; szürke, magnéziumötvözetből készített házának oldalai egyenesek, alsó részéből egy praktikus, bár szépnek egyáltalán nem nevezhető támasztó hajtható ki.

Annak ellenére, hogy vékony, mindössze 9,5 milliméteres a tablet, a megfelelő teljesítmény miatt 15 wattos Core i processzort tettek bele, ennek pedig a tudomány jelenlegi állása szerint kell az aktív hűtés. A gép szellőzőnyílása felfelé néz, akárcsak a két hangszórórács. Elejét értelemszerűen a 12,5 hüvelykes kijelző uralja, aminek megválasztásánál a formatervezők után a marketingeseket is legyőzték a mérnökök. „Csak” Full HD felbontású a benne lévő IPS panel, viszont a nálunk járt fényes változat mellett matt felülettel is rendelhető.

Valószínűleg azért nyertek a mérnökök mindkét "ellenfelükkel" szemben, mert a Stylistic One a tervezéstől a gyártás utolsó lépéséig Németországban, Augsburgban készült, ahol a racionalitás a menő. Ezt annyira fontosnak tartja a gyártó kiemelni, hogy a dobozban mellékelnek egy papírt, ami igazolja a német gyártást, még a gépet összeszerelő személy aláírása is szerepel rajta.

Kamerából 2 megapixeles van elöl, hátulra pedig 5 megapixelest tettek autofókusszal, de segédfény nélkül. A hátlap érdekes részlete az opcionális NFC modult jelző matrica, ezt a technológiát a legtöbb hasonló tabletből ki szokták hagyni, ahogy a mobilinternet modemet is, ami rendelhető a Stylistic One-hoz. Ennek SIM kártyahelye és a microSD kártyaolvasó a fokozat nélkül kihajtható támasztó mögött rejtőzik. Elvileg gyári, opcionális tartozék, de most az alapcsomag része a billentyűzet, ami a Surface Pro megoldásához hasonlóan laza, szövetszerű zsanérral kapcsolódik mágnesesen a tablethez, becsukva pedig a kijelzőt védi. A billentyűzeten és touchpaden kívül más funkciója nincs, akkumulátor és csatlakozók nincsenek rajta.

Portból a tabletre sem jutott túl sok. Adatátvitelre egy normál méretű (Type-A) USB 3.0 és egy mini DisplayPort szolgál, ezen felül hang ki-/bemenet és töltőcsatlakozó van. Akinek több kell, használhatja a dokkolót, melyet jelenleg akciósan adnak a tablethez, de külön is elérhető lesz. Ezen további két USB 3.0 kapu, D-Sub, HDMI és Display Port képkimenet, illetve Gigabit Ethernet port, valamint külön hang ki- és bemenet sorakozik, így ideális irodai kiegészítő. A tablet majdnem függőlegesen állítható bele, így nem fog sok helyet foglalni az asztalon, akár második monitornak is használható dokkolva. Kiegészítőként aktív tollat is vásárolhatunk a készülékhez.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés