Teszteltük az ASUS ultrakönnyű ROG Harpe Ace egerét és hibrid padját

Az esportolók bevonásával megalkotott páros ígéretesnek tűnik.

Driver

Driverként a vállalat centralizált platformja, az Armoury Crate szolgál, ami jelenleg az 5.4.10.0-s verziónál tart, és körülbelül 1 GB helyet foglal el adattárunkon, miközben megnyitott ablakkal 233 MB-ot csíp le a rendszermemóriából, ha a 60 MB-nyi háttérben futó folyamatot nem nézzük.

[+]

A jobb felső sarokban csekkolhatjuk, hogy a 4+1 profilból épp melyik aktív, és a lenyíló menü jobbján állomásozó három pontra bökve érhetjük el a szóban forgó profilokkal kapcsolatos műveleteket (duplikáció, importálás, exportálás, átnevezés, új létrehozása, szinkronizálás, visszaállítás az alapértelmezésre). A bal oldali sáv harmadik ikonjára kattintva felugranak a PC-re kötött ASUS eszközeink, és a sort a makrózás képernyője zárja.

[+]

Ha az egér nevére klikkelünk, a "Buttons" fülre, azaz a gombok felbindolásához jutunk. Mindegyiket átállíthatjuk, ha szeretnénk, mindazonáltal a bal klikknek valahol lennie kell, de ettől eltekintve a konfigurálható dolgok jószerével a megszokott sémát követik.

[+]

Felcserélhetjük az egérfunkciókat, klaviatúránk billentyűleütéseit a rágcsálóra rakhatjuk, médiavezérlőket vagy különböző Windows parancsokat lőhetünk be, a rögzített makrókat vagy a képlopást rátehetjük valamelyik gombra (és azt is megszabhatjuk, hogy e képek hová legyenek mentve), vagy akár beállíthatjuk a lopakodó módot, amelynek segítségével egy pillanat alatt minden ablakot tálcára küldhetünk, a hangszóróink azonnali elnémításával kísérve.


[+]

A "Performance" fül listázza a szenzorbeállításokat; balra, a "Sensitivity" résznél a négy letárolt cpi-lépcsőt vehetjük szemügyre (gyárilag 400/800/1600/3200 cpi, alapértelmezett: 1600 cpi), a görgő alól pislákoló LED-ek színeivel együtt, melyeket természetesen testre szabhatóak. A felbontást 100-tól 36 000 cpi-ig 50-es lépésekben variálhatjuk a jobbra elterülő csúszkán, a Polling rate-nél a klasszikus négyes néz velünk farkasszemet (125/250/500/1000 Hz, alapértelmezett: 1000 Hz), az "Acceleration/Deceleration" szekcióban az egérgyorsítást/egérlassítást babrálhatjuk (viszont javallott érintetlenül hagyni), az "Angle Snapping" az általunk végzett mozdulatok apró pontatlanságait korrigálhatja bekapcsolt állapotban, az "Angle tuning" pedig a mozdításhoz képest meghatározott szögben (-30 és 30 fok közt) eltéríti a pointert.

[+]

A "Lighting" fül tartalmazza a világításra vonatkozó sajátosságokat. Négy effekt közül választhatunk, a fényerőt öt szinten adhatjuk meg (lekapcsolt, 25, 50, 75 és 100 százalék), a színeket többféle módon definiálhatjuk, és ha a fotonzáporhoz nem esztétikai, hanem használati értéket kívánunk társítani, az akkutöltöttséget is jeleztethetjük vele, pirossal (alacsony), kékkel (közepes) és zölddel (magas/sok).

[+]

A "Calibration" részen az alátétünkhöz kalibrálhatjuk a szenzort a LoD optimalizálása, valamint a megfelelő lekövetés végett (úgy tapasztaltuk, hogy ez igazából kihagyható), és a "Preset surfaces" egy rakás ASUS pad profilját is felsorakoztatja, viszont valami megmagyarázhatatlan okból kifolyólag a ROG Hone Ace Aim Lab Edition nem szerepel köztük. A "Lift-off Distance" azt az emelési magasságot szabja meg (1-2 mm), amiről az érzékelő még regisztrálja az alatta lévő felületet. A "Power" fülön a telepek tartalékait ellenőrizhetjük, megmondhatjuk, hogy a fedélzeti fényjáték a kapacitás hány százalékánál figyelmeztessen a merülésre, míg legalul az alvó mód életbe léptetéséig eltelő időt (1/2/3/5/10 perc vagy soha) állíthatjuk be.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig tartotta magát az a nézet, hogy a játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szüksége. Ez mára megváltozott: a gamer laptopok sem maradnak le mögöttük.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés