Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
Hát, nem tudom. 20,2 x 10,5 cm-es kézzel szerintem jelenleg kb. Kánaán van a 70 gramm alatti szegmensben. A 70 és 100 gramm egyébként óriási diffi.
"ne lyukacsos legyen (teli megy porral)"
Hetente belefújsz egyet sűrített levegővel. Nem egy nagy was ist das ezeket tisztán tartani, és nem sokkal körülményesebb, mint a teli burkolatosakat (van egy pár, így tapasztalat). Nyáron meg nem izzadsz rá annyira, mert átszellőzik.
-
blountex
senior tag
válasz
Blackc0de #46 üzenetére
Előtte lévő egerem egy Gigabyte M8000X volt, súlyozható, akkoriban ez volt a menő. Bele is pakoltam mindet, nyomott 158g-ot (anélkül 120g súlya volt). Nemrég cseréltem le ugye , a mostani GLADIUS III egerem vezetékkel 95g nyom, anélkül 89g.
Teljesen más így az érzet és jobb is volt megszabadulni attól a dög nehéz egértől.Én azt mondom, hogy 70g vs 99g bezárólag szerintem nincs nagy difi.
Legyen benne egy kis anyag, ne lyukacsos legyen (teli megy porral), és mindenek előtt kényelmes legyen. Eleve nekem 125-127mm hosszú egér kell, 40-42mm magas, hogy kényelmesen tudjam pihentetni a bal hüvelykujjat, abból meg nincs olyan sok választék. -
Blackc0de
csendes tag
Így álltam először hozzá én is, hogy minek, meg túl könnyű, kell valami ellensúly, stb, valamint előtte súlyozható egereim voltak szintén.
A múlt heti vásárlás után kiderült, hogy teljesen alaptalanok voltak a félelmeim vele kapcsolatban, mert ez a pehely súly előnnyé vált teljes mértékben! Felejts el mindent ami eddig megszokás volt, pillanatok alatt újra tudod tanulni az izommemóriát a vezérléshez.
Minden egyes szó és megállapítás igaz, amit Synthwave írt. -
Cs.Petya
csendes újonc
egyaltalan nem vagyok esport gamer, de nem ertem ezt az ultrakonnyu dolgot miert jo, en szeretem erezni hogy benne van az eger a kezembe, es az egerpad is fura nekem azzal a vonalzoval, de biztos megvan a kozonseg akinek kell, de az egyertelmuen nem en vagyok, mindenesetre jo dragak
-
blountex
senior tag
Óóó, ez érdekes. Na erre nem gondoltam.
Nekem egy Razer Basilisk V2 volt (hihetetlenül jó textúrát kapott), jó is lett volna, csak bal oldalon az a hüvelyktámasz rohadtul irrítált. Alapvetően nagyon megoszlik a tábor Razer termékekkel kapcsolatban egyrészük azt mondja hulladék a minőség, 1 éven belül kijönnek a betegségek.Én amúgy lehet veszek még egy ASUS ROG gladius III egeret tartalékba. Így is nehezen találtam olyat ami kényelmes, és kézre áll. + jó dolog, hogy a switch is nagyon könnyen cserélhető benne (ez ritka egereknél). Érkezett pár "minőségi darab" így futnak a tesztelések.
Mondok én is egy jóféle software-t, Regeditből szereti kitakarítani a meglévő dolgokat, amit a Windows gyári uninstall nem tesz meg.
Geek uninstaller néven van, ingyenes verzió teljesen jó.Nemrég volt, hogy véletlenül töröltem le microsd kártyáról adatokat, és úgy nem fűztem sok reményt a visszaállításos dologban, de az Recuva ingyenes verziója a friss törléseket rendben visszahozta.
[ Szerkesztve ]
-
GreatL
őstag
Engem nem zavar hogy qi közben nem használható. Most is qi egerem van és volt is más típus is. Nap végén odateszem a padra, van több qi pad is itthon.
-
Blackc0de
csendes tag
válasz
Synthwave #38 üzenetére
"Ha majd veszel rá új teflont, még inkább olajozott villám lesz."
Egy Steel Series Qck-val használom - tényleg, mintha semmi nem lenne a kezemben, annyira könnyen siklik. Baba a rajta lévő talp, nem szándékozom egyelőre bolygatni - jól összerakták."Hát nem, és még a dongle-t is tudod alul kényelmesen tárolni, ha nem csak BT kell az úton."
Így van, nem vagy bekényszerítve semmibe - USB-C meg mindig van kéznél legrosszabb esetben. Imádom, hogy ennyire univerzális rágcsáló.
-
Viktor77
titán
Razer (előtte kipróbáltam egy Razer egeret, na ez a legszemetebb, mert csak akkor működik rendesen az egér, ha windows után elindult a progi, legalábbis az RGB része ami rohadt idegesítő)
Orochi V2-t használok, win indításból kilőttem minden Razer cuccot, hibátlanul működik az egér.
-
válasz
Blackc0de #37 üzenetére
"A könnyű súly nem kontraproduktív a pontossággal szemben: precíz mozgást tesz lehetővé."
Persze, hogy nem az. Minél könnyebb a motyó, annál könnyebb a célzás/a pointer megfelelő helyre mozgatása is.
"Igazi játék/munka hibrid, plusz ha cipelni kell, nem ettől fog az ember válla leszakadni."
Hát nem, és még a dongle-t is tudod alul kényelmesen tárolni, ha nem csak BT kell az úton.
Ha majd veszel rá új teflont, még inkább olajozott villám lesz. Persze nyilván a padtól is függ, hogy mennyire. -
Blackc0de
csendes tag
A bloatware flamen túl - Tegnap vettem egy ilyen egeret és nem bántam meg. Brutál könnyű, tökéletesen simul a markomba. A könnyű súly nem kontraproduktív a pontossággal szemben: precíz mozgást tesz lehetővé. Felemeléskor nem ugrál. Külön öröm (és igazából ez is az egyik fő érv volt a vásárlás mellett), hogy bluetooth /wireless 2.4 Ghz / kábel között oda-vissza lehet kapcsolgatni, így kényelmesen lehet több eszközt is vezérelni. Igazi játék/munka hibrid, plusz ha cipelni kell, nem ettől fog az ember válla leszakadni.
[ Szerkesztve ]
-
-
GreatL
őstag
Ennyiért egy QI töltés nem fért bele?
-
Ezek közül egyébként messze a Synapse a legjobb centralizált platformként, mert legalább alapvetően működik, viszonylag áttekinthető, és már nem annyira intruzív, mint régen. Az RGB-s mizériája meh, de a kikapcsolt világítást megjegyzi az egér.
"Ritka az, amihez nem kell semmiféle program, de pl a billentyűzetem pont ilyen."
Ha az ember nem akar markózni, akkor a legtöbb modern cucchoz már nem feltétlenül kell, mert a letárolt felbontások viszonylag sztenderdek (cpi-deviációval korrigált értékeket meg kevesen állítanak be az uniformitás és kontinuitás oltárán áldozva), és a legtöbb igényt lefedik, a polling rate defaultja kb. mindig 1000 Hz, meg ha egyébként állítható, a debouncing time sem a legrosszabb értéken szokott lenni alapértelmezésben.
[ Szerkesztve ]
-
blountex
senior tag
Azért az durva, hogy az ASUS alaplapok alapból felteszik az Armour Crate progit BIOS révén.
Ha már bloatware programok akkor a gyártók által közzétetteket nemigen lehet megkerülni, gondolok itt a következőkre:
MSI Dragon Center
Corsair ICUE
Armour Crate - (most épp ez van, ROG GLADIUS III lett a kényelmes befutó)
Razer (előtte kipróbáltam egy Razer egeret, na ez a legszemetebb, mert csak akkor működik rendesen az egér, ha windows után elindult a progi, legalábbis az RGB része ami rohadt idegesítő)
Logitech (G-HUB - trágya szoftver, jókat sose hallottam róla)
Gigabyte (anno MX8000 egerem volt, ez bizony tényleg csak az egérrel kapcsolatos dolgokat tette fel, nem pedig milliónyi más beállítást)A legtöbbüket pedig használni is kell, ha más nem egy rövid beállítás elejéig, amit azután jobb esetben lehet törölni ha az adott periféria megjegyzi a beállításokat.
Ritka az, amihez nem kell semmiféle program, de pl a billentyűzetem pont ilyen.[ Szerkesztve ]
-
köszi nektek a progikat még1x!
én is ilyeneket fogok csinálni pl. görgő balra billent=ctrl-a+ctrl-c, jobbra billent=dupla klikk+ctrl-v
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... nem fogom győzni a krémest venni ... "
Na, még akkor egy: MS PowerToys. Más, mint az előző kettő, de nagyon hasznos tool-ok összessége. Én spec. Always on Top-ot, Color Picker-t, FancyZones-t (létszükséglet, ha több, ill. nagy monitorod van), Text Extractor-t szoktam belőle leginkább használni.[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
Tényleg f@sza cucc, és sok esetben hiánypótló. A driver-t viszont nem váltja ki.
Egyébként ha imádod az ilyen automatizálós dolgokat, akkor nézd még meg az AutoHotKey-t
@Viktor S köszi a link-et / programot -
na ezért a progiért jár egy mandulás krémes!
évtizedek óta csak olyan egeret veszek, amin vannak plusz gombok, amikre extra funkciókat teszek (dupla klikk, bezárás stb). ezzel a progival a normál gombokra is tudok tenni mindent, pl lenyomva tartva 400ms-ig a bal klikket az dupla klikknek számít stb stb.
betyáros f@sza!! köszönöm szépen!linuxra van ilyen progi?
[ Szerkesztve ]
-
Komplikato
veterán
Valamiért eszembe jutottak az ősi idők, amikor az Asus összes termékéhez (alaplap, vga, meg minden más) erőltette a Game Face nevezetű programját, mert azt képzelték, hogy a játékosok kíváncsiak a haverjaik arcára és eme csoda szoftver hazavágta a gépben lévő összes kamera, webkamera és digitalizáló kártya driverét.
-
Gothmog
senior tag
Ja ja, ismerős. Asus alaplappal (TUF-os) építettem új gépet néhány hónapja, és a friss W11 install után már fent kacsintgatott néhány Armoury Crate-es progi a gépen (BIOS-ban szerepel rá opció, ráadásul települjön automatikusan default beállítással - pont ahogy írod). Hozzátartozik, hogy nem ismertem (a monitoromon - ASUS PB248Q - kívül nagyon régóta nem volt ASUS cuccom), így még külön fel is installáltam a teljes verziót kíváncsiságból. Hát, kár volt
Amikor kb. két napra rá meguntam, hogy erőszakosan automatikus indításra betolja mindenféle komponenseit (zajszűrő stb. dolgok) a letiltások ellenére is, akkor ment rá az uninstall. Viszont több elemét simán fennhagyta az uninstaller is, nem takarított le rendesen, és ezek a visszamaradt részek a háttérben azt követően is keverték a sz*rt. Némi keresgélésre találtam az ASUS oldalán (elég rendesen elrejtve/nem túlontúl reklámozva) egy kifejezetten Armoury Crate remover toolt, ami már majdnem teljesen leradírozta, de csak majdnem. A registryben pl. még nekem is kellett takarítanom kicsit. Végül sikerült teljesen megszabadulni tőle (persze BIOS-ban is tiltva).
A legundorítóbb/legpofátlanabb bloatware, amivel emberemlékezet óta találkoztam/voltam olyan hülye, hogy felraktam a gépre.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Cingáriusz #20 üzenetére
Egyrészt az nem számszerű, hogy valami baromi nehéz, ahogy az sem, hogy nem lehet a szenzorbol 1:1 jelet kihozni.
Másrészt versenyszerűen Quake-eztem, div3-tól egészen div1-ig, négy EU dobogóval HoQ TDM 4v4 ligában (három ezüst, egy arany) + top tier FFA + ez-az. Most már klasszik Doom van, de az sem casual. Az egerek, padok (és most már a billentyűzetek is) meg a hobbim, kb. ezzel kelek-fekszem bő 10 éve (ha nem több), most is van 20.
tl;dr: Nem hiszek semmit, így ez most eléggé mellé ment.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
"Harpe Ace"
Lesz Tripp Air, meg Kank-O is?
-
-
latger
tag
DE szeretnék kapni az Asustól egy ROG "HerpEsz"t!
-
válasz
Cingáriusz #16 üzenetére
Súlyok nélkül is dögnehéz, sodrony kábel, és a szenzora már a megjelenésekor sem számított übercsodálatosnak (4,19 m/s-os Avago ADNS-S9500, felületfüggetlen 5 százalékos pozitív gyorsulással, és ezen az 58.18-as firmware sem javított annyit, hogy ne zavarjon; nem véletlenül haltak ki a lézeres érzékelők).
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
Cingáriusz #13 üzenetére
Csak használnom ne kelljen.
-
MarioAna
senior tag
Nekem ROG Keris Wireless van, egérként szuperul funkcionál és imádom. De azt adom, hogy az Armourytól károsabb "gyári szoftver" nem nagyon van
.
Hónapokig szívtam vele még platformváltás előtt, alig lehetett registryből is kigyomlálni azt a sok szart amit felrak. Ráadásul random kékhalálozást is okoz elég sok embernél (köztük nálam is, mint utólag kiderült). Az alaplapom is ASUS TUF, ahol BIOS-ból
kell külön opcióval letiltani, hogy ne telepítse fel magát a háttérben az Armouryt - még a windows update/eszközkezelőn keresztüli offolás sem volt elég.
[ Szerkesztve ]
-
Ejj, a régi szép idők, amikor a Logitech G500-amat vettem 12 000Ft-ért, abban még anyag is volt 😜 illetve van, mert mai napig tökéletesen üzemel. 🤣
[ Szerkesztve ]
-
-
<Adamsky>
nagyúr
Vagyis? Bocsi, de nem tudtam lekövetni a "MOD"-okat. Most akkor kell a driver vagy sem?
@Synthwave
Értem, köszi! Ettől függetlenül a probléma az probléma, miszerint, ha alapvető dolgot (dpi, gombok kiosztása) szeretnél csak be-, vagy átállítani, akkor is fel kell rakj egy ilyen gigabyte-os szörnyet. -
-
TeeBee73
veterán
Impact 2-t használok a laposhoz.
Felraktam a drivert, kilőttem a fényeket, beállítottam a bal oldali gombokra a makrókat, a DPI-ket, utána töröltem az AC-t. Másik gépen még nem próbáltam igaz, de itt működik. (Kihúzás-visszadugás után is.)
MOD: Mindjárt átrakom másik gépre, megnézem.
MOD2: Nem, nem az egérbe rögzít. Ennek nincs memóriája.[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... felteszed a drivert, beállítod, utána uninstall ... "
Neked van ilyen egered?És ez működik, amit írtál? Nagyon meglepődnék. A Logitech-emben van egy "on-board memory mode", aminél a beállítások tényleg betárolódnak az egérbe, de ez addig tart, míg ki nem húzom a gépből.[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... az egér teljesen patika PnP."
Igen? De, driver nélkül, hogy konfigurálod a gombokat, állítod be a dpi-t, stb. Az én Logitech MX518-am driver nélkül (vagy míg azzal be nem állítom) egy lomha sz@r, ill. nem tudom úgy beállítani a gombokat, ahogy én szeretem (pl. felső gomb → task view megnyitása).
Az a baj, hogy egy rohadt programmal akar az Asus mindent (is) megoldani. Azt pedig el sem tudják képzelni, hogy valakinek csak az alaplapja vagy az egere Asus. Nem legyen minden (OK, ez mondjuk érthető a részükről) Asus, mert akkor (talán) van értelme ennek a színes-szagos izének. -
-
<Adamsky>
nagyúr
Tudod mi a vészes? Ez:
Driverként a vállalat centralizált platformja, az Armoury Crate szolgál, ami jelenleg az 5.4.10.0-s verziónál tart, és körülbelül 1 GB helyet foglal el adattárunkon, miközben megnyitott ablakkal 233 MB-ot csíp le a rendszermemóriából, ha a 60 MB-nyi háttérben futó folyamatot nem nézzük.
Menjen az Asus a pi**ába, de tényleg. Már az új gépemnél is belefutottam ebbe a csilivili f*sba. Nagy, átláthatatlan, és cserébe kb. semmire sem jó. Még szerencse, hogy (még) van az AI Suite 3 (kérdés meddig) amivel be tudtam állítani (ventik fordulatszáma) amit szerettem volna.
-
copass
veterán
válasz
mindhunter #1 üzenetére
anniyra azért nem vészes, mivel ez aránylag nagy egér. [link]
egy LAMZU Atlantis is 40k környéke... -
mindhunter
tag
Jó nagy felárral dolgozik az Asus, ami azt illeti
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az esportolók bevonásával megalkotott páros ígéretesnek tűnik.