Teszteltük az ASUS ultrakönnyű ROG Harpe Ace egerét és hibrid padját

Az esportolók bevonásával megalkotott páros ígéretesnek tűnik.

ROG Harpe Ace egér

Az ASUS már jó ideje képviselteti magát a beviteli eszközök szegmensében is; a tajvani óriás legfrissebb üdvöskéjeként bemutatkozó ROG Harpe Ace Aim Lab Edition az 54 grammjával (mért adat) már az ultrakönnyű halmazba tartozik, és hardveresen sincs oka túl sok panaszra, ahogy nekünk sem, hiszen kézhez kaptuk egy röpke teszt erejéig, a vele egy időben megjelent ROG Hone Ace Aim Lab Edition egérpad társaságában. Amint az a nevekből adja magát, a duó a Steamen keresztül elérhető, Aim Lab című készségfejlesztő játék brigádjának közreműködésével készült, de erről később még ejtünk pár szót.


[+]

A "furcsa" felépítésű doboz (az egészet szét kell hajtogatni) jól meg van pakolva extrákkal, mivel a toldóadapteren és a kellőképp flexibilis, 2 méter hosszúságú, kötegelővel ugyan ellátott, de ferritgyöngyöt nélkülöző parakábelen kívül egy grip tape szett, egy full készletnyi teflontalp (alternatív, nagyméretű elülső papuccsal), egy szövet hordtok és négy matrica is található benne.


[+]

A 127,5 mm hosszú, 63,7 mm széles és 39,6 mm magas, ötgombos eszköz belsejében a 4+1 profilos belső memóriával megtámogatott, 100-tól 36 000 cpi-ig 50-es léptékben skálázódó, 650 ips-os/50 g-s ROG AimPoint érzékelő dolgozik, ami nagy valószínűséggel egy egyedi SROM-mal operáló PixArt PAW 3395-ös egység. A visszafogott pre-travellel és némileg hangsúlyosabb post-travellel serénykedő, egyébként feszes (leválasztott) főklikkek "70 milliós" ROG 70M mechanikus kapcsolókat rejtenek, míg a pattanó hangot hallató, minimális holtjátékkal bíró oldalgombok a Pulsar Xlite-éra emlékeztetnek (így sanszos, hogy körfejű switch-eket aktuálnak), és türkiz színbe öltöztek. A gumírozott, Aura Sync-es görgő viszonylag halknak tekinthető, fokozatai pedig határozottan elkülönülnek egymástól.


[+]

Maga a közepes nagyságú, szimmetrikus forma érdekes, mert kisebbnek hinné az ember, mint amekkora valójában, és bár a tenyértámasz legmagasabb pontja középen van, a hátrafelé kiszélesedő far jóval csapottabb (meredekebb szögben esik), mint például egy Glorious Model O-nál, ezért jobban felfekszik a tenyér tövébe, így kontrolláltabb hatást kelt, miközben az első része alacsonyabban van. Külföldi sajtóban ezt úgy írnák, hogy "more locked in feeling". A burkolat matt műanyaga finoman szemcsézett, és kétoldalt finoman bordázott, ami az emelés közbeni stabilitás megőrzését hivatott segíteni, több-kevesebb sikerrel. Jobb oldalt egy enyhén süllyesztett ROG felirat figyel, a bal oldal elején pedig egy halovány Aim Lab logó nyert elhelyezést, amely UV fényben kéken dereng.

[+]

Az egér elsősorban 2,4 GHz-es ROG SpeedNova rádiós kapcsolattal kommunikál a géppel, ami reszponzívabbnak bizonyult, mint a cég korábbi megoldásai, szóval végre az ASUS is felveheti a kesztyűt a piacvezetőkkel szemben. Emellett a háromeszközös Bluetooth 5.1-et sem felejtették el a tervezők, amelyhez a párosító gomb a hason, a cpi-váltó alatt táborozott le, és itt található meg a háromállású, üzemmód kiválasztásért felelős reteszkapcsoló és a nano vevőegység számára készített rekesz is.


[+]

A 1,5-2 órás töltéssel csurig tankolható akkumulátor rádiófrekvenciával és leoltott LED-ekkel hozzávetőleg 90 órás üzemidőt ígér, ami a színes fények aktiválásával 70 órára csökken – Bluetooth kapcsolatot használva 98,5 és 79 órára számíthatunk. A négy, lekerekített peremű virgin grade PTFE talp nem túl vaskos, így eléggé irányított a csúszás, de a puha padok tulajdonosainak célszerű lehet egy másik szett beszerzése, pláne, ha néha nagyobb nyomást szoktak gyakorolni kurzorkergetőjükre. A 2 évre szóló garanciával árusított termékért nagyjából 50 000 forintot kérnek a kasszánál.


[+]

Főbb paraméterek
ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab Edition egér
Méret (h x sz x m) 127,5 x 63,7 x 39,6 mm
Szenzor ROG AimPoint (PixArt PAW 3395, egyedi SROM-mal)
Felbontás max. 36 000 cpi
100 cpi-től 36 000 cpi-ig 50-es léptékben
Gyárilag tárolt felbontások 400/800/1600/3200 cpi
alapértelmezett: 1600 cpi
Belső memória van, 4+1 profil
Gombok száma 5
Mikrokapcsolók ASUS ROG 70M Mechanical
Tömeg 54 gramm
Kapcsolódás igen
2,4 GHz-es rádiófrekvenciás ROG SpeedNova
háromeszközös Bluetooth 5.1
USB frissítési frekvenciája 125/250/500/1000 Hz
alapértelmezett: 1000 Hz
Akkumulátor igen
2,4 GHz: 70-90 óra
Bluetooth: 79-98,5 óra
töltési idő: kb. 1,5-2 óra
Kábel 2 méter, ROG Paracord USB Type-C/Type-A
ferritgyöngy: nincs
kötegelő: van
Egyéb extrák - a plug and play képességek miatt nem elengedhetetlen a szoftver
- grip tape szett
- egy extra szett PTFE talp (nagyméretű elülső tappanccsal)
- padra felcsíptethető toldóadapter
- négy ROG/Aim Lab matrica
- szövet hordtok
- Aim Lab integráció
Szoftver Armoury Crate
Gyártó honlapja https://rog.asus.com/hu
Termék honlapja ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab Edition
Ár kb. 50 000 forint
Garancia 2 év

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés