ASUS ROG perifériák a Gamescomról

A tajvani óriás jópár újdonságot prezentált, többek közt két egeret, amelyeknek reszponzívabb lett a rádiófrekvenciás kommunikációjuk.

A Gamescom alkalmával az ASUS számos ketyeréről rántotta le a leplet, és ezek között természetesen néhány periféria is tiszteletét tette. Elsőként itt van rögtön a ROG Keris Wireless AimPoint egér, ami elődje jól bevált szenzorát egy újra, a 36 000 cpi-s ROG AimPointra cserélte, ami 1 százalékosnál alacsonyabb cpi-deviációt, 650 ips-os perfect controlt, és 50 g-s gyorsulástűrést szavatol.

A 75 grammos (tehát 4 grammal karcsúsodott) kurzorkergető formájával vagy fizikai méretével látszólag nem variáltak, de a PBT főgombok, a gyorscserés kapcsolófoglalatok, a bennük alapból megülő ROG switch-ek, a dedikált szervizfuratok, az Aura Sync-es világítás, a korrekt Type-C/Type-A parakábel, illetve a jó minőségű, virgin grade PTFE tappancsok sem változtak, viszont most már a fehér burkolat is felkerül a menüre.

Keris Wireless AimPoint
Keris Wireless AimPoint [+]

A háromféle kapcsolódási módozat ugyancsak a régi (kábeles, rádiós, Bluetooth), ellenben a 2,4 GHz-es részlegen – nagyon helyesen – eszközöltek némi fejlesztést, és az új implementációt ROG SpeedNovának keresztelték el, amivel a beépített akkumulátor körülbelül 119 órás üzemidőt ígér.

A második újonc, a 79 grammos (ergo 10 grammot fogyott) ROG Gladius III Wireless AimPoint, pontosan ugyanabban a ráncfelvarrásban részesült elődjéhez, a ROG Gladiius III Wirelesshez képest, mint amin az egy bekezdéssel feljebb taglalt márkatársa átesett, szóval a korábbi csáberő talán csak fokozódott.

Gladius III Wireless AimPoint
Gladius III Wireless AimPoint [+]

Csakúgy, mint kisebbik rokona esetében, nála is lesz patyolat kivitel, Moonlight White-ként listázva, és egy ROG mintákkal díszített grip tape szettet is előhalászhatunk a dobozából (a minden valószínűség szerint extra talpszett, meg a két bónusz mikrokapcsoló mellett).

A fülbedugós headsetek frontján szintén akadnak friss versenyzők, amelyeknek első képviselője a már piacon lévő ROG Cetra True Wireless fehér (Moonlight White) kiadása. Az IPX4 cseppállósággal büszkélkedő megoldás alacsony késleltetésű Bluetooth kapcsolattal dolgozik, és 10 mm-es neodímium sugárzói 7.1-es virtuális térhangzást képesek produkálni a 20-tól 20 000 Hz-ig terjedő frekvenciaválasz-tartományban.


[+]

A 32 ohmos impedanciájú, érintéses alapú kezelőszervekkel megspékelt konstrukció -38 dB-es érzékenységű, gömb iránykarakterisztikájú mikrofont kapott, amely MI (aktív) zajszűrést foganatosít, és a 100, valamint 10 000 Hz közé eső hangok továbbítását teszi lehetővé. Egy egységenként 5 grammos fülhallgatók tokja (gyors)töltőként is funkcionál, a hozzá tartozó kábel pedig 60 cm hosszúra nyúlt. A csöppség a PC-n és Mac gépeken kívül Nintendo Switch-csel, plusz Android és iOS szoftverkörnyezetet futtató masinákkal boronálható össze.

A másik kütyü a ROG Cetra True Wireless Pro, ami ha hihetünk a brosúrának, a világ első olyan vezetékmentes headsetje a kategóriájában, amelyet Bluetooth-szal és USB Type-C csatlakozóval egyaránt a hangforráshoz köthetünk. Az integrált (ismételten MI zajszűrést alkalmazó) mikrofonnal, továbbá ESS 9280 Quad DAC-kal ellátott típus driverei többféle filterrel operáló hibrid ANC (aktív zajszűrés) technológiát állítanak hadrendbe a környezeti lárma elnyomására, s ha netán ROG Phone 6-hoz párosítanánk a szerkezetet, az automatikusan aktiválódik, majd 45 ezredmásodperces késéssel küldi hallójáratainkba a küldenivalót.


[+]

A 10 mm-es sztereó sugárzók zsinóros módban 20 Hz-től 40 000 Hz-ig érzik magukat elemükben, azonban Bluetooth-szal megmaradnak a 20 000 Hz-es felső határnál. Az újfent IPX4 minősítéssel rendelkező modell a töltőtokjának hála akár 28 órán keresztül működhet, és támogatja a Qi töltést is, miközben a támogatott platformok sorában feltűnik a PlayStation 4, illetőleg a PlayStation 5 is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés