Hirdetés

ASUS x Neon Genesis Evangelion frigy a perifériák oltára előtt

Szinte magától értetődő, hogy a tajvani óriás lila termékcsaládja különféle beviteli eszközöket is tartalmaz.

A közelmúltban híreztünk arról, hogy az ASUS tárt karokkal ölelte keblére a híres Neon Genesis Evangelion franchise-t, és a belsőségek, illetve a különböző komponensek után most néhány perifériát mutatunk be, amelyeket a japán sorozat ikonikus színeivel és motívumaival bolondítottak meg. Itt van kezdésnek a ROG Strix Scope RX EVA Edition billentyűzet, aminek a szimpla, fekete kivitelét 2020 novemberében teszteltük le, és fáradozásait egy tetszett plecsnivel honoráltuk.

A por és folyadékok ellen IP57-es védettséget élvező, hatprofilos belső memóriával ellátott klaviatúra specifikáció nem változtak, a differencia a választható optomechanikus kapcsolókban (lineáris ROG RX Red vagy kattogós/taktilis ROG RX Blue switch-ek), illetve a külcsínben érhető tetten. Az EVA-01-es mecha színsémáját követő konstrukció számos helyen viseli a '90-es évek anime-slágerének lenyomatát, és dobozából négy, egyedi megjelenésű billentyűsapka is előkerül a kupakszedő csipeszen, no meg a ROG matricán kívül.

[+]

Akik némileg részletesebben tájékozódnának az alumíniumvázas tasztatúra tudásáról, bátran fellapozhatják a fentebb linkelt cikkünk hasábjait, de azt fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy mivel az EVA Editionből nem valószínű, hogy lesz magyar kiosztású verzió, ABS helyett kettős fröccsöntéssel gyártott PBT kupakokat adnak a lila jószághoz.


[+]

Következő delikvensünk a 118 mm hosszú, 62 mm széles és 39 mm magas, 79 grammot nyomó ROG Keris Wireless EVA Edition egér, amit a jobbkezes játékosok számára készítettek. Az 5+1 gombos, lila/fekete/zöld trikolorban feszítő rágcsálóban egy 16 000 cpi-ig skálázódó, 400 ips-os/40 g-s PixArt PAW 3335 szenzor dolgozik, és PBT műanyagból lévő fő klikkjei alá "70 milliós" ROG kapcsolókat raktak. E kapcsolók gyorscserés foglalatokban ülnek, és a mellékelt extrák között egy szett japán Omron D2F-01F-et is lajstromba vehetünk. Ha esetleg nem passzolnak ízlésünkhöz az "EVA01"/"TEST TYPE" feliratú, zöld oldalgombok, narancssárgákra vagy lilákra (netán vegyesben) cserélhetjük őket, és ezek természetesen a csomag részét képezik.


[+]

Az 500 mAh-s akkumulátor lekapcsolt Aura Sync-es fényekkel körülbelül 78 órára elegendő kraftot tárol a 2,4 GHz-es, rádiófrekvenciás üzemhez, ám ha inkább az 5.1-es Bluetooth-ot részesítjük előnyben, akár 110 óráig is kitolhatjuk az üzemidőt. A töltésre (és a vezetékes mód inicializálására) való Type-C/Type-A kábel 2 méter hosszú, miközben a hason egy cpi-váltó, egy Bluetooth párosítást kezdeményező gomb, valamint egy háromállású üzemmódváltó szolgál társaságul a vaskos, lekerekített peremű, virgin grade PTFE tappancsoknak (még egy bónusz készlet tartozék). Nem elhanyagolható az sem, hogy alul dedikált szervízfuratokban nyugszanak a csavarok, így a szétszedés egy bosszúságoktól mentes procedúra.


[+]

Az EVA-s kurzorkergető alá hasonszőrű felület dukál, és itt kerül a képbe a ROG Scabbard II EVA Edition nevezetű alátét. A nanorészecskés bevonattal érkező, 900 mm széles, 400 mm mély és 3 mm vastag szövetpad lepergeti a vizet, olajat, továbbá port, így a tisztítása nem egy bonyolult manőver (csak a víz hőmérséklete ne haladja meg a 30 °C-ot). A NERV/EVA motívumokkal felpaprikázott megoldás széleit – a rojtosodást megelőzendő – elvarrták, az alját pedig a szokásos csúszásgátló gumírozás borítja.


[+]

Aktuális írásunk utolsó tárgya a ROG Delta S EVA Edition névre keresztelt gaming headset, amit négy konverterrel operáló ESS 9281 Quad DAC-kal fejeltek meg a tervezők. A gusztusos fejhallgató 50 mm-es neodímium sugárzói a 20-tól 40 000 Hz-ig terjedő frekvencia-válasz tartományban látják el feladatukat 130 dB-es jel-zaj arány és 32 ohmos impedancia kíséretében. A -40 dB-es érzékenységű, flexibilis szárú mikrofon leválasztható, és a 100, illetőleg 10 000 Hz közé eső hangokat rögzíti, mialatt MI algoritmusos zajszűrést foganatosít.


[+]

A csipetnyi Aura Sync-es fényjátékkal megfűszerezett, összehajtható apparátus Type-C-s (1,5 méteres madzag), de jár hozzá egy egyméteres Type-A zsineg is, és ha nem PlayStation 4-gyel, PlayStation 5-tel, Nintendo Switch-csel vagy Apple vassal használjuk, hanem mezei PC-vel, sztereó helyett 7.1-es virtuális térhangzást biztosít leendő tulajdonosainak. A vételár – az előzőleg bemutatott ROG fiókákhoz hasonlóan – egyelőre nem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés