Hirdetés

ASUS ROG Chimera G703: tűzokádó szörnyeteg

Egy újabb felsőkategóriás gamer notebook az ASUS-tól, amelynél az igazán gyors kijelző az újdonság.

Hang, akkumulátor és értékelés

Hangszóró és üzemidő

Két, tulajdonképpen kevésbé fontos jellemző maradt még hátra, az egyik a hangminőség, a másik az üzemidő. Tekintettel arra, hogy játszani biztos, hogy jórészt fejhallgatóval vagy valamilyen külső hangrendszeren át fogunk, a gamer notebookokba épített hangrendszer minősége nem igazán elsődleges fontosságú. A G703 ugyanakkor ezen a téren is jól teljesít, a méretes hangszórókkal egész elfogadható dinamikát és maximális hangerőt kínál, a gyártónál megszokott Sonic Studio III szoftverén keresztül pedig a hangszín is kényelmesen testre szabható. Mindezt összegezve azt kapjuk, hogy felületes zenehallgatáshoz, YouTube- és filmnézéshez alapvetően megfelelőek a Chimerába épített hangszórók, és átmenetileg játékra is megteszik – igazi basszusra azonban ne számítsunk tőlük.

Hirdetés

Egy gamer notebooknál általában az üzemidő sem elsődleges fontosságú, és ezt kiválóan demonstrálja a G703 is, amely a masszív, 71 Wh-s akkumulátor ellenére sem bír többet 56 percnél komolyabb terhelés mellett, de még a viszonylag alacsony igénybevételt jelentő videózásnál sem érdemes egy filmnél többel kalkulálni, hiszen a 162 percbe ez sem fog beleférni – még úgy sem, hogy a rendszer a tápegység nélkül még lassít is magán.

Értékelés

A márkától megszokott elsőosztályú kivitel és a kategóriától elvárható teljesítmény jellemző a ROG Chimera G703-ra, aminek persze ugyancsak megkérik az árát, hiszen 799 000 forintba kerül. Ez nem kevés pénz, de ha figyelembe vesszük, hogy mit kapunk cserébe, akkor nem is sok: egy felsőkategóriás (bár még előző generációs) CPU-t az egyik legerősebb piacon lévő GPU-val, remek bővíthetőséget, egy kiváló kijelzőt és sokféle extrát, mindezt beépítve egy jól összerakott gépházba és remek beviteli eszközökkel kiegészítve.


[+]

Teljesen persze nem hibátlan ez a noteszgép sem, de amit szemére vethetünk, az inkább a kategóriának, mintsem a tervezőknek szól: a G703 nagy, nehéz és tulajdonképpen csak korlátozottan hordozható. Persze számunkra a G703 tesztjében a legérdekesebb kérdés az volt, hogy van-e értelme 120 Hz-es panelek helyett 144 Hz-es paneleket használni a gamer notebookok esetében. Az ASUS notebookja alapján a válasz egyértelműen az, hogy igen: ha nem ragaszkodunk a maximális minőségi beállításokhoz, akkor ezzel az erős hardverrel még az igényesebb játékoknál is könnyen 120 fps fölé ugrik a sebesség, ekkor pedig már szó szerint látható lesz a Chimera előnye a versenytársakkal szemben.


ASUS ROG Chimera G703 notebook

Wombath

Az ASUS ROG Chimera G703 notebookot az ASUS hazai képviselete bocsátotta rendelkezésünkre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés