Hirdetés

2018. október 17., szerda

Útvonal

Tesztek » Monitor rovat

ASUS MG24UQ: 4K és AMD FreeSync randevúja 24 hüvelyken

Ígéretesnek tűnik a nagy képpontsűrűség, az elegáns külső és a játékra szánt belső.

Hirdetés

Bevezető, külső

Nagyon gyorsan őrölnek azok a bizonyos malmok az Asusnál, hiszen gyakori, hogy egy-egy újonnan bejelentett monitorra akár fél évet is várni kell, ám az idei év elején megrendezett CES-en látott MG24UQ már most, azaz kevesebb mint három hónap elteltével elérhető végleges formájában. Erről a típusról tudni kell, hogy 4K felbontású "IPS" panelt használ, ráadásul 24 hüvelyken, ami nem annyira elterjedt, mindenesetre egy kis felüdülés a sok 34-35 hüvelykes és hajlított paneles rengetegben.


[+]

A külső típusjegyeket illetően le sem tagadhatná származását ez a modell, bár annak ellenére, hogy játékosoknak szánt modellről van szó, a dizájnerek rajzceruzája visszafogottan dolgozott, erről tanúskodik a közepesen vastag káva és a kissé szögletes kialakítás. Ez talán annak is betudható, hogy nem a ROG családba tartozik, bár igaz, nem áll olyan távol tőle, elég ha csak egy pillantást vetünk a talpra, azon belül is a piros gyűrűre és a benne lévő mintázatra.


[+]

A hagyományos formavilág hátul is érvényesül, de azért az állvány, illetve az azon található kábelrendező vonalvezetése merészebb. Ráadásul az egész kijelző matt fekete, amivel nehéz mellényúlni.


[+]

Az állíthatóság nem maradhatott le egy ilyen kaliberű kijelzőről, nem is feledkeztek meg róla. A szokásos dönthetőségen kívül magasságállítás, forgathatóság (tőből, azaz a talp nem fordul) is elérhető, valamint gaming mivolta ellenére portrémóddal is szolgál.


[+]

Az állványzat igény szerint leválasztható, ehhez az alul lévő gombot kell benyomni. Ekkor láthatóvá válnak a VESA falikonzol rögzítéséhez szükséges csavarhelyek, de maga a konzol most sem része a csomagnak, érthető módon.


[+]

Csatlakozók terén nem vagyunk olyan nagyon jól eleresztve. A kötelezőnek mondható DisplayPort 1.2a bemenet és egy pár HDMI 1.4 mellett azért szorítottak helyet a HDMI 2.0-nak, valamint egy fejhallgató-kimenetnek is – a monitorban egyébként sztereó hangszórópár is helyet kapott. DisplayPort kimenet nincs, sőt nagy bánatunkra az USB hubot is lespórolták.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.