Hirdetés

Olcsóbb ASUS monitor játékosoknak

A VP28UQG TN panelt, FreeSync-kompatibilitást, 4K felbontást, de csak 60 Hz-es frissítést kínál.

Új, belépőszintre pozicionált monitort kínál az ASUS, elsősorban az alsókategóriás hardverrel rendelkező játékosoknak. A FreeSync-kompatibilis kijelző a VP28UQG névre hallgat, és központi eleme egy 28 hüvelykes TN panel, amely 4K felbontású, fénysűrűsége pedig 300 cd/m2. Az ASUS a további specifikációi között 1000:1-hez kontrasztarány, 1 ms-os válaszidő, 1,07 milliárd szín és 60 Hz-es frissítés és 40-60 Hz-es FreeSync tartomány szerepel.


[+]

Ez utóbbi csalódásra adhat okot annak, aki megszokta, hogy a játékosoknak szánt kijelzők 200 Hz feletti értékekkel büszkélkedhetnek, de a VP28UQG-vel az ASUS azt a réteget célozza, akiknek a nagy képméret és nagy felbontás az elsődleges fontosságú, grafikus kártyájuk viszont inkább közép- és alsókategóriás, így az esetek túlnyomó részében úgysem képes 60 fps felett vinni a játékokat. Az ASUS készletéből extraként egyébként a kijelzőbe bekerült a GamePlus, ami többek között a képre vetített célkeresztet, FPS számlálót, órát és hasonló extrákat nyújt, illetve kapunk SPLENDID Video és kék fény csökkentő szolgáltatásokat is.


[+]

Bemenetek közül 2 darab HDMI 2.0 és 1 darab DisplayPort 1.2 áll rendelkezésre, USB hub és hangszórók viszont nincsenek a készülékben. Az ASUS egyelőre árat sem tett közzé, de a tervek szerint a 150 ezer forintos MG28UQ alá pozicionálják majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés