Hirdetés

Asus variációk 7 hüvelykes tabletre

Hirdetés

Multimédia, akkumulátor

Médialejátszásban alapból csak a két Nexus 7 vizsgázott jelesre, a régi és új modell is lejátszotta még az extrém kódolású, Full HD videónkat is. Azért a másik két Asusszal sincs komoly baj, megfelelő szoftverrel (például MX Playerrel) a MeMo Pad HD 7 és az x86-alapú Fonepad is kezelni tudta a legtöbb videóformátumot. A nagyméretű képekkel és különböző hangfájlokkal egyik tabletnek sem volt problémája.Előtelepített alkalmazások a Fonepaden és MeMo Pad HD 7-en

Hangszóróban a Fonepad volt a leggyengébb, ami érdekes dolog, mert telefonálásra is alkalmas gépről beszélünk, aminél fontos lenne a megfelelő hangminőség. Általánosan a kínai tabletek szintjét hozta; ennél lényegesen jobbnak véljük az eredeti Nexus 7-et és a MeMo Pad HD 7 még annál is egy kicsivel jobb. A 16 GB-os MeMo Padnak elvileg két hangszórója van, de ezeket minden bizonnyal egymás mellé tették, ezért nem szól olyan jól, mint az új Nexus 7, ami az eddig nálunk járt kisméretű tabletek közül a legjobb hangzást produkálta.


Nexus 7, Fonepad és MeMo Pad HD 7 előlapi kamerája

Nyilván nem a fotózás az elsődleges feladata egy tabletnek, még akkor sem, ha viszonylag kezelhető méretű, kisebb modellről van szó. Az Asus héthüvelykeseinek képminősége éppen ehhez a szinthez igazodik: van, de beszélni nem érdemes róla. A legjobb, vagyis inkább legkevésbé rossz képe talán a legolcsóbb MeMo Pad HD 7-nek van, nem is nagyon érdemes foglalkozni a felbontásokkal, beállítható paraméterekkel, szűrőkkel, mert a nem létező dinamikatartományt, pontatlan színeket és zajosságot semelyik sem gyógyítja meg. Ha valami számunkra fontos eseményt vagy dolgot szeretnénk képen megörökíteni, akkor lehetőleg ne egy tablet kamerájára hagyatkozzunk.


Fonepad hátlapi kamerája


MeMo Pad HD 7 hátlapi kamerája


Nexus 7 2013 hátlapi kamerája

Annak ellenére, hogy mind a négy Asus tabletünkben 15 Wh körüli akkumulátor van, meglehetősen eltérő üzemidőt kaptunk náluk. Bár az új Nexus 7-be szerelték a legkisebb akkut, a legerősebb hardvert és a legnagyobb felbontású képernyőt, az ő produkciója volt a legjobb. Kímélő módra állítva, kikapcsolt hálózati komponensekkel, minimumra vett képernyővel, nyugalomban, húszórányi működés után még 50%-ot mutatott a töltésjelző. HD videót nézve 16 órára volt elég a teljes akku, maximumon hajtva (játékkal) viszont alig három óráig bírta. Azért a másik három gép is túllépte a nyugalmi 12 órás és HD videóval 8 órás határt, teljes terheléssel pedig nagyjából három órát bírtak. Átlagos felhasználás mellett, aktív vezeték nélküli hálózati komponensekkel 5-7 óra reális náluk, az új Nexus 7 viszont akár másfélszer annyit is tudhat azonos méretű akkumulátorral.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés