Hirdetés

Asus variációk 7 hüvelykes tabletre

Kinek melyiket érdemes?

Bőséges választékot kínál az Asus kisméretű tabletekből, de mégis, kinek melyiket érdemes választania? Aki egy kimondottan jól összerakott, erős és modern hardverrel ellátott, sallangmentes, komolyabb hibáktól nem szenvedő megoldást szeretne, annak jó választás lehet az új, 2013-as Nexus 7, melynek alapmodellje 16 GB memóriával 85 000 forint környékén vásárolható meg, az LTE modemes, 32 GB-os csúcs változatért pedig közel 120 000 forintot kérnek. Nem túlzás kijelenteni, hogy pillanatnyilag az Asus által gyártott Nexus 7 2013 a legjobb kisméretű Android tablet, ezért ajánlott címet kap tőlünk, igaz, egyre több nyolchüvelykes trónkövetelő jelentkezik, és az iPad minit sem szabad figyelmen kívül hagyni.

A bonyodalmak akkor kezdődnek, amikor az ember nem akar túl sokat fizetni, inkább belemenne bizonyos kompromisszumokba. A régi Nexus 7 már pályafutása végén jár, de szerintünk korosodó hardvere még ma is állja a sarat. Egészen jól össze van rakva, funkcionalitása is rendben van – eltekintve a microSD bővítés hiányától és az átlagosnál nagyobb fogyasztástól. Az utolsó, 16 GB-os darabokért elkért 60 000 forint viszont egy kicsit sok.

Hirdetés

Aki spórolni szeretne, érdemes utánanéznie a gyárilag javított (refurbished) modelleknek, melyek általában tízezer forinttal olcsóbbak, viszont csak egy év garancia vonatkozik rájuk. Ennek ellenére mi szívesebben birtokolnánk egy első generációs Nexus 7-et, mint a szintén ötvenezer forintba kerülő MeMo Pad HD 7-et, ami ugyan nem egy rossz tablet, sőt van microSD foglalata is, de a gépházán érezni, hogy tervezésénél komoly szerepet kapott a költséghatékonyság.

Speciális helyzetben van az Asus Fonepad, ami jelenleg az egyetlen olyan telefonálásra használható tablet, ami megtalálható mobiltelefon szolgáltatónál, tehát megfelelő csomagban kvázi olcsón hozzá lehet jutni az amúgy hetvenezer forint körül kapható készülékhez. Hazánkban rétegigény a tablettel telefonálás, ráadásul nagyon idétlenül hat, és lassan el is tűnik, pontosabban elnyeli az egyre növekvő méretű tablet-telefon – phablet – kategória. Nem véletlen például, hogy a továbbra is x86-os Atomra alapozó utód, az Asus Fonepad Note FHD 6 már „csak” hathüvelykes képernyőt kapott. Szerintünk ennek a gépnek – még ha jelentősen drágább is – sokkal több értelme van, mint az eredeti Fonepadnak, illetve mi azért Android alá továbbra is inkább ARM hardvert tennénk.


Asus Nexus 7 (2013) tablet

rudi

Az Asus tableteket az Asus hazai képviselete bocsátotta rendelkezésünkre.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés