Asus blog: 2013 legütősebb ASUS hardvere

Három héttel ezelőtt, december közepén szavazást indítottunk azzal kapcsolatban, hogy olvasóink szerint melyik volt a 2013-as év legütősebb ASUS hardvere. A döntőbe egy bika alaplap (Maximus VI Impact), egy különleges, elit grafikus kártya (ROG ARES II), egy 4K felbontású monitor (PQ321Q) és a legújabb csúcs gamer notebook (G750JH) mellett két tablet is felkerült, nevezetesen a Nexus 7 2013-as kiadása és a Windows 8.1-es Transformer Book T100.

Asus Google Nexus 7 2013 - harmadik hely
ASUS Google Nexus 7 2013 - harmadik hely

Bizony, meglehetősen érdekes eredményt hozott a közel háromszáz szavazat kiértékelése. A voksok eloszlásából látszik, hogy nem csak az ASUS termékpolitikája, hanem a vásárlói érdeklődés is alaposan megváltozott az elmúlt évek során. Bár az ASUS alaplapokkal és grafikus kártyákkal kezdte nagy menetelését, mára inkább a notebookokra és egyre jobban a tabletekre fókuszál. Bizony, nem véletlenül.

Asus Transformer Book T100 - második hely
ASUS Transformer Book T100 - második hely

Olvasóink véleménye szerint ugyanis a legütősebb ASUS termékek képzeletbeli dobogójára idén alaplap és grafikus kártya sem állhatott fel, viszont ott mosolyog a két tablet, a második és harmadik helyen. A Nexus 7 2013 a szavazatok 18,9%-át, a Transformer Book T100 pedig kereken 20%-át szerezte meg. Ez a kis háziverseny azt is jól mutatja, hogy olvasóink szerint a Windows tablet ötlete egyáltalán nem elvetendő.

Asus G750JH - első hely
ASUS G750JH - első hely

Szoros versenyben, a szavazatok 21,4%-át begyűjtve az ASUS legújabb gamer notebookja, a G750JH végzett szavazásunk első helyén. Tényleg kolosszális vasról van szó, amibe végre beletették a fellelhető legerősebb mobil grafikus processzort, így 3D-s teljesítménye asztali PC-s viszonylatban is számottevő, a középkategória csúcsán szereplő GeForce GTX 760 szintjén mozog, Full HD felbontás mellett egyelőre nem sok játék tudja zavarba hozni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények