Sapphire Edge VS Mini PC-k AMD Trinity APU-val

Hirdetés

Az SFF (small form factor) PC-k kategóriájukból adódóan egy normál méretű asztali számítógéphez képest szinte elenyésző méretűek, így a nappaliban HTPC-ként, irodai munkagépként vagy egyszerű otthoni konfigurációként is ideálisak lehetnek. Azonban a kis méret általában több-kevesebb kompromisszummal jár, ezek közül a legfájdalmasabb a számítási és grafikus potenciál korlátoltsága szokott lenni, amely erősen behatárolja felhasználhatóságukat. A Sapphire viszont olyan apróságokat mutatott be, amik tisztességes alternatívát nyújtanak akár egy erősebb asztali számítógéppel szemben is.


[+]

A Sapphire Edge VS széria tagjai mindössze 197,5 x 182,5 x 31,6 mm-es kiterjedéssel és 660 grammos tömeggel rendelkeznek, így igény esetén hordozhatóságuk sem okoz nagyobb problémát, mint egy notebook hurcolása (sőt). Viszont belsejükben egy komplett AMD Trinity platform munkálkodik, ami teljesítmény tekintetében magasan veri az E szériás APU-kat, nem beszélve az Intel Atom és Celeron processzorairól. A gép egyelőre két különböző kiépítésben érhető el: VS4 és VS8.


[+]

Az Edge VS4 az egyszerűbb modell, ebben egy 1,9 GHz-en ketyegő, duplamagos AMD A4 APU található, amely magában foglalja a Radeon HD7400G grafikus alegységet is. Ehhez 2 x 2 GB memóriát és egy 320 GB-os merevlemezt társított a gyártó, vagyis egy olyan konfiguráció körvonalazódik, ami a mindennapi munkára és szórakozásra a legtöbb felhasználó számára elégséges lenne. A Gigabit Ethernet mellett vezeték nélkül IEEE802.11b/g/n Wi-Fi és Bluetooth 3.0 kompatibilis adapterek segítségével képes kommunikálni. Hátoldalán és előlapján minden fontosabb csatlakozó ott sorakozik: egy HDMI és egy Mini DisplayPort videokimenet, analóg és digitális (optikai S/PDIF) audioaljzatok, 2 x USB 3.0 és 4 x USB 2.0 port és SD kártyaolvasó. Táplálása egy 65 wattos külső AC/DC adapterrel történik.


[+]

A Sapphire Edge VS8 pontosan ugyan úgy néz ki, mint a VS4, csupán két különbség van közöttük: a VS8-ba már 1,6 GHz-es, négymagos A8 APU-t építettek, ami grafikus teljesítményben is többet nyújt (Radeon HD7600G), így ezt a rendszert azoknak ajánlják, akik nagyobb számítási kapacitást igényelnek, esetleg némi játék is szerepel a felhasználási körben. A merevlemezt is 500 GB-osra hizlalták, minden más szempontból azonos a VS4-gyel. A Sapphire Edge VS széria megjelenési dátumát és vételárat egyelőre nem konkretizálták.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés