Hirdetés

Arctic Freezer 13 Pro processzorhűtő

Hirdetés

Arctic Freezer 13 Pro felszerelés

Annak ellenére, hogy tesztalanyunk 902 grammot nyom, nem adtak hozzá komolyabb rögzítőrendszert. Az alábbi képen látható műanyagkeret nem az alaplap fonákjáról támasztja, hanem ezen ül Intel LGA foglalatok esetén. Az AMD foglalatainál a gyári, szintén műanyag – bár hátlappal támogatott – vázra csatlakozik.

Meglepődtünk azon is, hogy inteles alaplapunkra ugyan masszív, de mégis csak műanyagból készült pöckökkel rögzíthettük a keretet. Ezek a gyári Intel megoldáshoz hasonlóan működtek, bár annál lényegesen tartósabbnak tűntek. Először a világosabb elemeket kellett a sarkokba tenni, majd a fekete betétek feszítették meg őket. Bár nem tűnt atomstabilnak a megoldás, legalább gyorsan fel tudtuk rakni, még kivágott alaplapi tálca sem kell ahhoz, hogy házba szerelt alaplappal elvégezzük a műveletet. Végül a hűtőt két csavarral rögzíthettük, ehhez viszont le kellett venni a ventilátorát. A művelethez „feszítővasat” (csavarhúzót) használtunk, mert elég erősen kapaszkodott a műanyag.

Alaplapra szerelve a Freezer 13 Pro uralta a terepet.

Ugyan nem emelték túl magasra alsó lamelláit, alaplapunk méretes hűtése mégis szépen elfért alatta. Tesztalanyunk ventilátora nem lógott ki túlságosan, így egyetlen memóriahelyet sem blokkolt. Alapvetően meg voltunk elégedve a rögzítés erejével, nem tűnt gyengébbnek a konkurensek fém megoldásainál, viszont lényegesen egyszerűbb volt felszerelni.

Főbb paraméterek:

Termék megnevezése Arctic Freezer 13 Pro
Felszerelhető Socket 754/939/940
AM2/AM2+/AM3/AM3+
LGA775/LGA1155/LGA1156/LGA1337
Mérete 134 x 96 x 159 mm
Borda anyaga 47 alumíniumlamella, réztalp négy hőcsővel
Tömege 902 gramm
Ventilátorok mérete 120 x 120 x 25 mm
50 x 50 x 7 mm
Ventilátor fordulatszáma 300-1350 rpm PWM szabályozással
700-2700 rpm PWM szabályozással
Fő ventilátor csapágyazása folyadékos csúszócsapágy
Gyártó honlapja www.arctic.ac
Termék honlapja Freezer 13 Pro
Forgalmazó Computer Emporium Kft.
Fogyasztói ára 8000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés