Hirdetés

200 wattos fogyasztásig használható az Arctic Accelero Mono Plus

A svájci Arctic egy új, univerzális Accelero VGA-hűtővel bővítette kínálatát, mely egyetlen ventilátora miatt az Accelero L2 családhoz lehetne hasonlítani, ám valójában annál egy sokkal komolyabb megoldásról van szó, mégsem veszi fel a versenyt a duplaventilátoros megoldásokkal. A gyártó állítása szerint a Mono Plus 200 wattnyi hő elvezetésére képes, mely kétszerese az L2 Pro-nak, és jóval több, mint az L2 Plusra megadott 120 wattos értéke.

A 136 x 138 x 51 mm-es Mono Plusra ugyanis egy 120 mm-es folyadékcsapágyas ventilátor került, mely PWM szabályozással működik, ettől függően pedig 400-1500 fordulatig terjedő tartományban pöröghetnek a lapátok. A légkavaróval kapcsolatban a gyártó nem osztott meg bővebb információkat, tehát sem a légszállításról, sem pedig a zajkeltésről nem adott felvilágosítást – utóbbival kapcsolatban csak egy 0,4 Sone értéket közölt.

A 348 grammos hűtő hőcsöves felépítésű, azaz a gyárilag G-1 hővezető pasztával megkent talpról 5 darab, 6 mm-es rézből készült heatpipe vezeti a hőt a lamellákra. A csomagban megtalálhatjuk még a memóriákra és VRM-re felhelyezhető hűtőbordák, aminek rögzítése a G-1 hővezető ragasztóval oldható meg.

Az Arctic Accelero Mono Plus ára hat év garanciával 44 euró. A kompatibilis AMD Radeon és NVIDIA GeForce kártyák pontos listája a gyártó weboldalán található.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés