Hirdetés

2019. március 21., csütörtök

Útvonal

Tesztek » Videokártya rovat

Teljesértékű Tonga újratöltve: az AMD Radeon R9 380X tesztje

Asus Strix köntösben teszteltük az AMD új, mainstream videokártyáját.

Hirdetés

Batman, Company of Heroes 2, DiRT Rally

Batman alatt a közvetlen rokon R9 380-hoz képest a papírforma teljesült a némileg jobb eredményekkel, így a GTX 960-at is magabiztosan utasította hátra. Átlag fps tekintetében a korosodó GTX 770-et is elkalapálta, de látható, hogy ennek a játéknak nagyon fekszik a Kepler architektúra.

A Company of Heroes 2-ben az R9 380-hoz képest ismét nincs meglepetés, és az összes további tesztben hasonló eredményre számítottunk, hisz a két GPU csak kevés számolóegységben tér el, architekturális különbség pedig nincs köztük. Ellenben itt még a GTX 780-at is kis híján utolérte az újdonság, látható, hogy a Radeonoknak fekszik ez a cím, relatíve jól szerepelt azonban a GTX 960 is.

DiRT Rally alatt sem történt semmi különös, besorakozott az R9 380X az őt megillető helyre, de a házon belüli konkurenciának számító, régebbi R9 290-t mindhárom tesztben tisztes távolságból szemlélte csupán. Hiába, jóval robusztusabb felépítés és kétszer szélesebb memóriabusz jellemzi a kisebbik Hawaiit. A tuningolt mérés során az elméletben vártnál kisebb mértékű volt a skálázódás, természetesen ez nem szokatlan esemény, lévén a minimum fps tekintetében szinte bármi befolyásolhatja az eredményt, de az átlag fps tuning arányában történő emelkedésének is útját állhatja, ha a GPU-n belül nem a shaderteljesítmény jelenti a szűk keresztmetszetet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.