Lenovo variáció elit tablet témára

Az Ideapad Miix 700 a nagyon hasonlít a Surface Pro 4-re, bizonyos tekintetben túl is szárnyalja...

Hirdetés

Külső

Mostanában záporoznak az eddig lényegében egyeduralkodónak számító Surface Pro gépek vetélytársai a nagyméretű, nagy teljesítményű, prémium tabletek világban. A Dell, az Asus, a Fujitsu és az Acer megoldása után most a Lenovo egyik variációját nézzük meg a témára. Az Ideapad Miix 700-at otthoni felhasználóknak szánják, tehát a Surface Pro 4 közvetlen ellenfele; a vállalati szférában a Thinkpad Helix és a ThinkPad X1 Tablet versenyez.

Nyilván senki sem lepődik meg azon, hogy a Miix 700 külsőre nagyon hasonlít a Surface Pro 4-hez, hiszen a 12 hüvelykes kijelzőt, keskeny káváját és a Skylake-alapú hardvert befogadó, de lehetőleg vékony fémházat nem igazán lehet sokféleképpen megvalósítani. Szellőzőnyílás nincs, ebből egyenesen következik a passzív hűtés (a gép két oldalán látható nyílások a hangszórók). A Lenovo a Microsofthoz hasonlóan a készülékház hátáról kihajtható támaszt készített, ennek zsanérja viszont egyedi, ugyanazt az óraszíjra emlékeztető megoldást kapta, amit a legkomolyabb Yoga kettő az egyben notebook-tableteknél használnak.

Az IPS paneles, 2160x1440 pixeles érintőképernyő oldalaránya kedvünkre való, vagyis 3:2, felülete fényes, de arra nem találtunk utalást, hogy Gorilla Glass vagy egyéb védelem van-e rajta. A gépház majdnem 9 mm vastag, ami átlagos értéknek számít a kategóriában, a 780 grammos súly viszont a könnyebbek közé sorolja tesztalanyunkat. Azért érdekes ez, mert akkumulátorban – ami a súlyt növelni szokta – nagyon komoly a Miix 700, 41 wattórát kínál.

Tisztességes üzemidőre lehet számítani, ugyanis a hardver Core m alapú, csatlakozók terén viszont a kategória átlaga alatt marad a Lenovo. Az első USB csatlakozó hagyományos formájú és 3.0-s, a második viszont csak 2.0-s és egyben a töltő aljzata is. A képkimenet szerepét micro HDMI látja el, ezen felül már csak hang ki- és bemenetet, illetve a kitámasztó alá rejtett microSD kártyaolvasót kapunk szériában. Az opciós tételek listáján szerepel még LTE modem és Intel RealSense 3D kamera, de egyszerre csak az egyik kérhető. Az alap előlapi kamera 5 megapixeles, akárcsak a hátlapi, de utóbbinak van LED segédfénye is. Dokkolót vagy port replikátort nem kínál a Lenovo.

Ahogyan kiegészítő beviteli eszközöket sem, de ez a dolog egy örömteli tényt rejt magában: az alulra felcsatlakoztatható billentyűzet és az aktív toll is felár nélküli tétel, alaptartozék. A mágnesesen kapcsolódó billentyűzet a Surface Pro 4 megoldását másolja: hajlékonyan kapcsolódik, és nem csak laposan a tablet alatt tud elterülni, hanem a kijelző alsó peremére is felkapaszkodhat, ezzel kicsit megemelve a hátsó részét. Csatlakozói, beépített akkumulátora vagy adattára nincs, és sajnos billentyűzetvilágítása sem. A vékonyka ceruzaelemmel (AAAA) hajtott toll a téma legjobbjától, a Wacomtól származik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés