Új hozzászólás Aktív témák
-
T1k3
tag
Honnan érdemes most rendelni (EU Edition)?
"Az erő nem a fizikai képességekből fakad. A legyőzhetetlen akarat a forrása."
-
oris
aktív tag
Az idővonal problémát már rég elengedtem, az időbélyeg nem volt jó, de nem is érdekel már. Ezt a firmware-t használom: 1.8.6.1Q_201607271501_AK_MOD_CN_FIRMWARE, Yi Home a hivatalosan frissített 2.10.2.8_20160907
"Nagyon ritka az ember, akinél a szavak teljesen fedik az élet valóságát. Talán ez a legritkább tünemény az életben." Márai
-
derrik
őstag
nekem nem tudom mi történt ...de frissült a kamera és az angol nyelvű app de azóta a kamera elérhetettlen
állandóna valami Kinát emleget csatlakozik meg minden de a kamera képe Connection Error hibát dob
mitévő legyek??? -
bl4ze
veterán
Ami utóbbi időben furcsa számomra, hogy local networkon (WIFI) is képes 5-10 másodpercig matatni, amire felépül a kapcsolat. Régen fél másodperc volt saját hálózaton, wifin.
.:. bl4ze .:.
-
oris
aktív tag
Tévedek, ha azt gondolom, hogy a Yi Home appon keresztül nincs jelentősége, hogy helyi hálózat, vagy sem? Szerintem mindig átfut a kínai szerveren is. Próbáld ki RTSP-n keresztül, ott nem lesz késlekedés.
"Nagyon ritka az ember, akinél a szavak teljesen fedik az élet valóságát. Talán ez a legritkább tünemény az életben." Márai
-
bl4ze
veterán
Tévedsz, korábban helyi hálózaton 1 tized mp volt - volt olyan app ami írta is, hogy local network (wifi)
Most meg rohadt lassú saját otthoni wifi-n is. RTSP nem tudom, nincsen fix ip-m és a router (Digi) nem tudja a DDNS-t kezelni. Szóval suxx, RTSP nem játszik sajnos. Régi netemmel ment. (FIX IP VOLT)
.:. bl4ze .:.
-
oris
aktív tag
Pont amiatt gondoltam arra, hogy az app hazakommunikál kínába (vagy valahová), mert nálam be van állítva az RTSP is és ott valóban késlekedés nélküli a csatlakozás akár helyi hálózaton belül csatlakozom, akár dyndns szolgáltatáson keresztül, kívülről. (Nemrég akciós volt a tinyCam pro, megvettem, s abban állítottam be mindkét variációt.)
[ Szerkesztve ]
-
tibibi
őstag
Sziasztok ezeknél a kameráknál ,hogy működik a távoli elérés beállítása? Vettem egy ilyet ,de külső hálózatról nem érem el .Vagy ez más elven működik mint a gyári yi cam?
-
Freezee
senior tag
Kicsit lemaradtam mostanában nem volt időm foglalkozni semmivel. Mennyiért és hol lehet most a legolcsóbban kapni kamerát? Most EU-s érdekelne , a kínaival mostanában sok gubanc van.....
A kínain nem lehet EU-s ra cserélni a romot?
[ Szerkesztve ]
-
derrik
őstag
...kínai verzió egy router reconnec után nem hajlandó a Kínai Yi Camera appal menni. Sőt a google szerint az applikáció veszélyes megfigyel!!
Az eu verziós app meg nem megy a kínai belföldes kamerával!
Hogy lehetne valahogyan barátságosan működtetni ezt a cuccot ha már benne áll a pénz... ? -
bl4ze
veterán
Szerintem server gondok vannak CN oldalon, napokig nem volt jó nálam sem, én újra raktam a kamerát, jó volt - majd ma megint nem volt jó. Már itthonról wifi-n sem. Volt egy hard reset, kihúztam áramból - reconnect és azóta megint jó.
Sajnos nagyon szar a Xiaomi clould server.:. bl4ze .:.
-
lupus_l
aktív tag
Én úgy vettem észre, hogy elég hálózatfüggő. Nekem US régiós készülékeim vannak - leírás alapján az adatbázis szerverek miatt csinálták a lokalizált széria alapján való azonosítást. USA fele elég elkezdtek terjeszkedni (Amazon, eBay jelenlég alapján).
Telekom 4G net mellett tökéletesen betölti a képet, amíg Telekom vezetékes kábelneten várni kell, UPC kábelnet mellett pedig egyből csatlakozik.
Szerintem ez sem fogja helyi hálózaton kezelni a kamera képeit, hanem, mint a mobil app, kínai/amerikai/európai szerverrel fog szinkronizálni.
[ Szerkesztve ]
-
Freezee
senior tag
Nekem is telenor van, Kínai és Eu mind2-n nagyon lassú, van amikor be sem hozza. Otthon DIGI wifi-n ugyan úgy lassú. De mintha az EU-s egy picit gyorsabban csatlakozna. Azonban az EU-s kamera képe este sokkal rosszabb.( mármint ez nem a hálózattól függ hanem más hardware lehet benne. A kínai kamera képe sokkal szebb este jobban látom a részleteket )
-
hakydakillah
senior tag
Ez jól hangzik. Én már kezdek kicsit meghülyülni, hogy most melyik xiaomi termék, és melyik nem. Volt ez a kicsi, de hamar eladtam, most a ház középpontjába szeretnék egy 360fokban figyelő kamerát. Na és most két modellt találtam:
Yi home dome camera
Miyia home dome cameraOlvasgatom a netet, Miyia kicsit profibbnak tűnik, de jelenleg full kínai, és fene tudja lesz-e hozzá valaha angol. Mi home app kell neki. Yi meg ezek szerint picivel gyengébb, de full angol, és Yi home-ot használ, de eddig nem volt cloud felvétel, csak sd kártyára. Viszont az általad linkelt infó alapján, lehet ez megváltozik a jövőben. Full dilemma melyiket vegyem
-
lupus_l
aktív tag
válasz hakydakillah #393 üzenetére
Mind a kettő Xiaomi, viszont ez a Miyia home kamerákkal megkavarnak mindenkit. Miyia home kamera szerintem csak a Xiaomi Home alkalmazással működik kínai régióra állítva.
A Yi Home kamerával meg vagyok elégedve, a Dome-on én is gondolkodtam
Én Yi Home kamerákkal raktam tele egy üzletet, gyakorlatilag akadás nélkül eltudom érni - igaz, 3 USA piacra szánt verzióval rendelkezek, egy EU-s változattal. Az original változatot ftp és telnet képességekkel kibővítettem - így ha kell, nem szükséges a fájlok eléréséhez kivenni a memóriakártyát.
Ma leteszteltem a teóriám: EU-s változat gyorsabban csatlakozik, mint az USA. USA verzió egy leheletnyivel lassabban. Tehát úgy tűnik tényleg lokalizálták a kapcsolatok miatt az adatbázis szervereket Xiaomi-nál. Kínai verzió ezért lehet olyan lassú, talán ezért tiltották le firmware szinten a Kínán kívüli kommunikációt....
Tehát aki távolról, gyorsan szeretné elérni a készüléket, annak az EU változatot javaslom - ami igaz jóval drágább.
-
hakydakillah
senior tag
Én a napokban agyonkerestem mindkettőt, de egy eshop se árulta eu raktárról. Legolcsóbb variácó angliából lett volna Mijia, de 85euróba jönne ki.
Szerencsére kiszúrtam, hogy lesz most aliexpresen 11.11 akció keretein belül Yi Dome kamera is - international verzió 54eurós áron. Ha le is kapják a vámosok, akkor se lesz szerintem több, mint 85E, és ez legalább angol nyelven is tudó international verzió. -
oris
aktív tag
Nálam már megint hisztizik a google play, hogy a "yi home károsíthatja az eszközt...". Ami érdekes, hogy a fenn lévő 2.10.1.10_20161103 verzió nem is play-ből, hanem xiaomi market-ből való. Van ajánlottabb változat? A 4pda-n az alábbiak a frissebbek, használjátok valamelyiket?
YI Home 2.10.2.10_ru_Opel.apk
YI Home_2.20.2.4_ru_Opel_int.apk
YI+Home+2.10.2.9_ru_Opel_AsteriX.apk
YI+Home+2.10.2.7_ru_Opel_AsteriX.apk
YI+Home+2.10.2.8_ru_Opel_AsteriX_works_rewind_by_Tolsi_0.1.apk"Nagyon ritka az ember, akinél a szavak teljesen fedik az élet valóságát. Talán ez a legritkább tünemény az életben." Márai
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest