Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • negyven2

    veterán

    válasz Bad Pritt #110023 üzenetére

    Attól, hogy a ZeniMax/Mojang (és a többi XGS csapatok azt) azt úgy csinálnak, amit akarnak, attól még a végső felelőség Phill-nél van. Ezért is érthető, hogy magára vállalja a felelősséget. De ahogy mondta, változás nem lesz, mert továbbra s azt csinálhatnak a csapataik, amit akarnak. Erre írtam már többször, hogy ez nem egy jó út, ahogyan az se teljesen, amit a Sony csinál (bár az sokkal működőképes, hiszen mindig is piacvezetők voltak a "hardcore" konzolok piacán.

    hombre[EU]: Azért ezt a "készült a PS5 változat, de a MS gonosz módon nem engedte nekik azt megcsinálni" kijelentést kezeljük már a helyén, fenntartásokkal. Mármint nem úgy, hogy nem történt meg, hanemhogy igazából hogyan állt az akkor. Biztos vagyok benne, hogy a felvásárláskor fejlesztés alatt lévő játékok esetében volt konkurens konzol terv, állt az fejlesztés alatt. De ugye elmondták, hogy bár egyedi döntés alapján fogják mérlegelni a fejlesztéseket. Ugye kevesebb platformra könnyebb a fejlesztés (még akkor is, ha ez a kevesebb, igazából eggyel kevesebbet jelent ez esetben).

    Bep: nem kell régre visszamenni, de láthatunk rengeteg olyan esetett, ahol, ha csak egy átlag tesztelő (vagy akár a stúdió elött elmenő random járókelő) is megmondta volna, hogy ezt meg mi a sz*r? De végül kijöttek ezek a játékok, és jobb esetben utólag kalapálták össze. És ilyenkor jogos a kérdés, hogy mégis ez hogyan jöhetett így ki? Az Aliens: Colonial Marines esetében talán tudni lehet, hogy a Gearbox Software nem csak a játékosokat, de az kiadó SEGA-t is átverte (pluszban állítólag az arra szánt pénzből csináltták meg a Borderlands 2-t). Vagyis, ha már spekulálunk, nem tudathatjuk, hogy a végső döntésthozók mennyire látták, hogy az adott játék egy kalap sz*r lesz. De ott olt pár hónapja egy preview teszt, ahol a tesztelőknek, a kiadott változat tesztet, és voltak olyanok is (olyan is, aki most lehúzta), akik az év egyik legizgalmasabb várható címnek tartották. Lehet összeraktak nekik (és akár a döntést hozó vezetőségnek is) egy olyan demót, amiben az volt, ami működik a játékban (vagy csak fizetett promóció volt). Valószínűleg ilyen eseteben az igazságra sose derül fény, és maradnak ezek a feltételezések.

    "Zombies can’t swim. Famously underutilised anti-zombie measure. Walking Dead would have been over in one series if Rick Grimes had used his brain and gone to the Everglades."

Új hozzászólás Aktív témák