Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #54625216

    törölt tag

    válasz _q #12456 üzenetére

    Azt kell kitalálnod, hogy milyen műfajban akarsz mozogni.
    Ha sok nyersanyagot akarsz kezelni gyorsan és nem akarsz sokat belenyúlni a színekbe vagy komolyabban effektezni, akkor sokkal jobban jársz a premiere, final cut pro x, edius, avid stb. programokkal.
    Ezeket direkt arra találták ki, hogy kimész egy eseményre, felveszel akár több kamerával összesen 15 óra nyersanyagot és abból vágsz össze mondjuk 20 percet. Ilyenkor nem lesz időd minden egyes snittel egyenként bajlódni, tehát fontosabb, hogy a program akadás nélkül kezelje a kamerából kieső fájlokat ahogy vannak, legyenek olyan automata funkciói, hogy mondjuk egymáshoz igazítja a fehér egyensúlyokat, stabilizálja a felvételeket, stb. Ezek az automata funkciók messze nem dolgoznak tökéletesen, de elég jók ahhoz, hogy félprofi szinten, dokumentalista műfajban megállják a helyüket. A lényeg itt a hatékonyság és a minőség közötti okos kompromisszum.

    Ha viszont rövidebb filmeken akarsz dolgozni és a max. képminőség plusz a minél nagyobb kreatív szabadság a lényeg, akkor célszerű ráfeküdni a resolve-ra, mert a többi programban csak kínlódással (több program közötti export-importálással) lehet ugyanazt megoldani, ami a resolve-ban egyben van.
    Egy reklámot, arculat videót, zenés klippet, fikciós filmes sosem kezdenék el premiere-ben vagy fcpx-ben, de ugyanígy egy többkamerás koncert videót sem vágnék meg resolve-ban, mert a resolve előnyeit alig tudnám kihasználni, de legalább annál zavaróbbak lennének a hátrányai.

Új hozzászólás Aktív témák