Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Anfänger

    őstag

    válasz BE4GLE #26196 üzenetére

    Az Isten nem ezt szánta neki.Az édenketben örök élete lehetett volna az embernek,az Isten azt szánta neki,örök életet,gond nélkülit,szabadságot,fájdalom és betegségek nélkül,félelem nélkül és közvetlen kapcsolatban volt az Isten az emberrel.
    Abból eredhet a zavar ezzel kapcsolatban bennünk,hogy azt gondoljuk,hogy Isten irányít mindent az életünkben,jót is és rosszat is ,de ez nem igaz. Mi vagyunk felelősek az életünkért és annak milyenségéért. Nem tehetjük felelőssé az Istent. Ő jót szánt az embernek,és elmondta a következményét annak ha esznek a jó és rossz tudásának fájáról.
    A következmény nem Isten büntetése,hanem az ember tettének a következménye amit a sátán kihasznált.
    Tehát semmi féle ellentmondás nincs.
    Ha te felneveled a gyermekedet,és ő felnőtt lesz,aztán úgy dönt,hogy elköltözik külföldre és oda házasodik,te nem parancsolhatsz neki,csak javasolhatsz. Elmondhatod hogy minek,mi lehet a következménye,de nem parancsolhatsz neki,mert akkor elveszed tőle a saját akaratát. Így képzeld el Isten és az ember között is. De ha látod hogy a fiad rossz helyre kerül,lezzűlik ,kábítózik,iszik,pokol az élete,akkor beszélsz vele,és megpróbálsz segíteni neki. ( Ez Jézus )
    Aztán ő vagy elfogadja vagy nem.
    Vagy elfogadjuk a mentőövet,mégha megérdemeltük is azt amit elszenvedünk,vagy nem. Kegyelemből van,és szabad választása van mindenkinek,úgy mint a gyetekednek. És a megváltás kegyelemből van hit által.

    [ Szerkesztve ]

    Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

Új hozzászólás Aktív témák