Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zone

    őstag

    válasz Noddy #20193 üzenetére

    tudom, hogy mihez tartja magát, mert szereti Jézus Krisztust
    Szerinted a rabszolgaság lehet megfelelő formája a termelői társadalomnak. Szerencsére már nem sokan gondolkodnak így. A rabszolgatartás immorális, így az azt szabályozó törvények is immorálisak. Ha valaki ezekhez tartja magát, szintén immorális.

    Nem tudom mennyire néztél utána az álomsztélének, de ez egy Biblián kívüli forrás a 10 csapásra.
    "Thotmesz trónrakerüléséről az Álom-sztélé számol be, melyet a fáraó gízában a Nagy Szfinx lába előtt állíttatott. A fáraót álmában megkérte a Szfinx, hogy szabadítsa őt ki a sivatag homokjából, cserébe királlyá teszi. Thotmesz kiásatta és körbekeríttette védőfallal a Szfinx-et, és valóban ő lett a következő uralkodó Egyiptom felett."
    Ez hogyan utal a 10 csapásra?

    A szócserés játékoddal pedig nem értél célt (...) Egy iszlám soha nem mondana olyat amit te leírtál...
    Melyik rész az, amit ne mondhatna egy muszlim? Ha van itt a fórumon muzulmán, kérem szóljon hozzá ő is.
    A Koránban szereplő Allah élő isten. Nem egy könyvben hiszek, a Korán csak Allah kijelentése, de Ő élő és ható, személyes kapcsolatom van vele. Ha valóban csak egy könyvben hinnék lehet igazad lenne és keresztény környezetben keresztény lennék, de éppen az a csodálatos az iszlámban, hogy mindenhol megjelenik, minden kultúrában, környezetben. Ez kezdődött Arábiában, ment Afrika, a Közel-Kelet és a spanyolok felé, majd India és a világ szélső határáig. És ma is vannak muzulmánok minden nép és nemzetség között éppen úgy ahogy a Koránban Allah megírta.
    (Az iszlám mellesleg a vallás megnevezése, nem a hívőé. Mintha azt mondtad volna, hogy "egy kereszténység soha nem mondaná...")

    Itt is egy összefoglaló. De ha rákeresel bárhol hogy Jézus történelmi személy volt-e rengeteg leírást találsz forrásokkal, bizonyítékokkal.
    Most komolyan a Bibliával akarod bizonyítani a Biblia állításait?

    Hoztam a példákat, de te azokat lesöpörted mondván, hogy nem érdekel az adott kor más népeinek rabszolgatartása, igazságszolgáltatása, törvénykezése...
    Két hazugság. Ilyet nem mondtam és nem hoztál példákat! Idézem:
    "a zsidók rabszolgasági törvényei mégis sokkal enyhébbek mint a környező országoké (...) Sokkal humánusabb volt a környező népek gyakorlatánál. Sokkal erkölcsösebb volt mint máshol."
    #19740"Alá tudom támasztani az állításomat: nyisd ki bármelyik ókori történelem könyvet"
    Ezek nem példák, ezeket csak a hasadra csapva mondod. Megismétlem, amit korábban mondtam: Alá tudod támasztani, mégsem teszed, hanem engem utasítasz rá. Sajnos nincs nálam egy ókori történelem könyv sem, így még mindig rád hárul az állításod igazolása.

    A gyilkosság nagyon hamar megjelent és az már akkor ítélet alá esett és később Isten a 10 parancsolatban hűen önmagához szintén elítélte.
    Hűen önmagához? Ne nevettess. Százezreket ölt meg a Biblia szerint és utasította a kiválasztott népét, hogy ugyanezt tegyék.

    [ Szerkesztve ]

    YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

Új hozzászólás Aktív témák