Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Peethy

    őstag

    válasz D1Rect #11950 üzenetére

    Konszenzusnak hívják, amire te gondolsz. Ha a Bibliával foglalkozó teológusok 99%-a egyetért valamiben, és nyelvileg-kulturálisan alá tudja támasztani, az egy objektív értelmezés. Az, hogyha valakihez másképp szól a Biblia, abszolút lehetséges, de erre nem építünk hittételeket. Ha te úgy gondolod, hogy a Biblia arra szólít fel, hogy látogasd meg a szomszéd nénit, akkor az helyes, de azt azért jó ha belátjuk, hogy az a szakasz nem erre íródott.

    Így van, inkább ne is linkeljen semmit, mert úgyse fogjuk elfogadni. A korábban elhangzott mondatok elferdítését tanultad valahol, vagy ez ilyen belső adottság?

    (#11952) Horka1: igen, ebben a részében igazad van, ugyanakkor célunk lehet kutatni az igazságot, mégha a teljes megismerésére nincs is lehetőségünk. Vannak dolgok, amikre nincs válasz, a Bibliából sem levezethetőek. Tekintve, hogy az emberi fogalomrendszer borzasztóan csekély, hogy ezeket a dolgokat leírják, ezért csak halvány képet kaphatunk az egészről.

    Ez azonban nem érv arra, hogy egyes dolgokról határozottan kimondjuk, hogy ez nincs benne. És nagyon is helyes, hogy ez nem lett része az Egyház tanításának...

    Egyébként nem túl szellemi dolgot kérdeztem: hol van az leírva, hogy egy szavazaton múlt a zsinaton a reinkarnáció kimaradása? Ehhez nem szükséges túl nagy hit, mindössze 1-2 forrás.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák