- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen notebookot vegyek?
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali processzoros kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
RAZERX
csendes tag
775 foglalatos DDR2 melyik a legjobb alaplap asus vagy gigabyte típusok érdekelnének !
Tehát a csúcs !Úgy hogy a fentebb említett tuning elmarad mert ez p35 nem nagyon szereti !
A cpu hőfokra még nem kaptam választ hogy normális ez így !
nem értem miért van oylan nagy különbség hogy a cpu maga csak 27 fok a magok meg ...
CPU típusa QuadCore Intel Core 2 Quad Q9300, 2500 MHz (7.5 x 333)CPU 27 °C (81 °F)
1. CPU / 1. mag 56 °C (133 °F)
1. CPU / 2. mag 48 °C (118 °F)
1. CPU / 3. mag 52 °C (126 °F)
1. CPU / 4. mag 51 °C (124 °F)[ Szerkesztve ]
asus rog rampage formula,Ocz reaper 4gb ,CPU Intel Core 2 Quad Q9300, 2500 MHz Videokártya Asus R7260X 1gb ,Fsp 400w blue strom II
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok
gyors segítségre lenne szükségemI5 3570K + P8P67 Evo + 8gb gb 1600mhz memória tuningban
odaig eljutottam egyedül hogy 4,6 ghz ig meghúzom aztán elindul a windows nem fagy ki meg semmi
viszont ha pl elinditok 1 játékot vagy obs stream eszközt vagy a legtöbb progi kifagy
kilép windows és ki irja hogy szabálytalan műveletet hajtót végre ezért leált
mi lehet a probléma ? nem igazan értek hozzá biosba is csak az alapvető dolgokat állitottam be
46 szorzó 1,240 cpu voltage aztan kb ennyiHa üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
NFree
addikt
válasz dvd_R+ #42055 üzenetére
A tuning nem csak anyiból áll hogy megemeljük a szorzót és kész, sajnos tesztelni kell , Prime , linx intel burn tesztekkel, valószinű emelni kell még egy kicsit a cpu feszültségén, de az is előfordulhat, hogy még más feszültségeket is be kell állítani , de ezek mind speckó kérdések azt ajánlom fáradja a proci , vagy lap topikjában ahol több az olyan ember akinek hasonló gépe van , ők könnyeben adnak majd tanácsot.
vga
-
HaJózsi
aktív tag
Sziasztok!
AZ lenne a kérdésem, hogy a jelenlegi helyzetből hogyan tudnám följebb húzni a procimat:A processzor egy Core 2 Duo E7300, a lapom egy Gigabyte P35-DS4, 2 GB 800 MHz Kingston HyperX Blu memóriáim vannak és egy Thermalright True Spirit 90 hűtőt használok. A jelenlegi beállításokkal tökéletesen működött több, mint egy hónapig a gépem. Azonban bennem van, hogy lehetne-e ezt még szépíteni?...
IntelBurnTesttel 63 fokig melegedett fel. Vagyis bőven férne még bele több is csak nem tudom hogyan. És arra is kíváncsi lennék, hogy a memóriákat hogyan tudnám megrángatni.
Remélem tudtok segíteni.'Ne higgy el mindent, amit az interneten látsz.' - Albert Einstein
-
enemy107
senior tag
-
RAZERX
csendes tag
Sziasztok! Tudom hogy nem ide vágó teljesen de itt aktívan vannak!
Adott egy 9800gtx+ kari aminek 2x6pin táp kell !
Következő a kérdés...
Tehát gyárilag adtak hozzá 2x6 pines csatit aminek összesen 4 db molex csatlakozót foglalt el a tápon mert egy 6pin 2db 4 molex csatlakozót kelet belekötni!
Na most ebből a 6 pin ből csak 5 volt bekötve a középen valamelyik hiányzott már nem tudom hogy alsó vagy felső! Na most ugye van már olyan táp amin van 6 pines csati de aból nem hiányzik a közepéből semmi tehát ott van feszkó !
A problémám az hogy úgy lett bekötve a kari hogy egy tápról jövő 6 pines és amit gyárilag adtak hozzá abból pedig egyet !!! Na kérem el is szált rajta egy kondi !!!! kicseréltem a kondit és a gyárilag adott táp kábellel csatakoztattam azzal jó is működik ! De ha vissza raktam a tápos csatlakozót akkor megint kínlódót ill sipot is a kártya !!! A táp az jó mert ati kártyával tökéletes a 6 pinről!
Tehát van e valami szerepe annak hogy a gyárilag adott 2x 6 pines kábelből hiányzik a közepe tehát csak 2x 5pin csatlakozik a kártyába ha meg olyan a táp amin már van 2x6 pines csati amiben meg van mind a 6 pi akkor a kártya elszáll !????nem tudom érthető voltam
asus rog rampage formula,Ocz reaper 4gb ,CPU Intel Core 2 Quad Q9300, 2500 MHz Videokártya Asus R7260X 1gb ,Fsp 400w blue strom II
-
RAZERXX
aktív tag
válasz enemy107 #42064 üzenetére
Ezt hogy érted hogy hitelét nem értem?!
1-tuningolni akartam a gépem de a ti segítségetekkel rájöttem hogy nem lehet az alaplap miatt!
2-ezért írtam hogy milyen alaplapot vegyek mert tuningolni akarok amit már meg is vettem egy asus rog csak még nem jött meg ezt is a ti döntésetek volt mert írtátok hogy egyértelmű még ez is a tuning része!
3-volt egy thermaltake ventim és vettem egy 4 magos procit amire már ez vulcan ventit raktam és a hőfokokról kérdeztem! Szerintem még ez a tuning része!
4-kicseréltem a videó kártyámat is és ez mind most történt 2 hét alatt és amit eladtam a 9800gtx+ karimal jártam úgy amit fentebb leirtam,és mondtam az uj tulajnak hogy csak a gyári táp kábelt használja de nem halgatot rám és most kérné vissza lovét!
De nem értem hogy miért teszi tönkre a kártyát ha tápegységen lévő 6pines kábelt dugják bele mert ugye szabvány az is tehát én még sehol nem láttam ráírva egy tápon vigyázat 9800gtx+ nem szabad használni!
Na ez nem teljesen a tuning része ! De úgy gondoltam hogy az okosok majd válaszolnak itt is !S8, I5 6400 3200hz,Asus 150I Aura,Hiperx ddr4 2133 mhz 16g,R9 asus rog strix vega 56 ,ssd m2 Plextor,Samsung evo 840, FSP GOLD +700W
-
HaJózsi
aktív tag
válasz enemy107 #42067 üzenetére
Megpróbáltam, de nem jött be, mert kevesebb fesszel meghülyült a Firefox. Elindult és összeomlott, vagy csak szimplán nem indult el.
Vagy mindenképp vegyem lejjebb, mert ez a feszültség hosszabb távon sok lesz?'Ne higgy el mindent, amit az interneten látsz.' - Albert Einstein
-
neooen
aktív tag
Olvasgattam, olvasgattam én, de csak ez a vége, hogy írok/kérdezek.
Gigabyte P35-DS3
Intel Core 2 Quad Q6600 (+Silent Knight)
Memória [link]
Táp Zalman ZM500-HP
Bios [link]Eddig csak annyit csináltam, hogy az FSB-t 333 Mhz-re állítottam így most 3GHz-en megy a cucc és a PCI Express Freq 100 Mhz-re van állítva.
Szeretnék még 300-400 Mhz-et kisajtolni belőle, amihez gondolom kelleni fog az extra fesz, de ezt a memória témát abszolút nem értem. Mindenképpen állítani kell őket? Mit és miért? A plusz teljesítmény fosul optimalizált programhoz kellene (nem játék), ami nem kéri a 3 giga ramot, így ha ez csak bonyolítaná a dolgokat, akkor nem szükséges a gépbe az az 1 giga Kingston ram (DDR2-800 (400 MHz) ).Előre is köszönet .
[ Szerkesztve ]
Semleges értékelés oka: Az eladott vidokártyán a HDMI bemenet miniHDMI volt, amit én soha nem használtam és fel sem tűnt, hogy az nem a "hagyományos". Ezt nem jeleztem, ami a vevőnek kellemetlenséget okozott.
-
neooen
aktív tag
Időzítésekről van itt szó mindig, szóval ez nektek biztos mondd is valamit , [link]
Semleges értékelés oka: Az eladott vidokártyán a HDMI bemenet miniHDMI volt, amit én soha nem használtam és fel sem tűnt, hogy az nem a "hagyományos". Ezt nem jeleztem, ami a vevőnek kellemetlenséget okozott.
-
Martin97
aktív tag
válasz neooen #42072 üzenetére
System memory multiplier -> manual 2,4 es szorzóval (800 mhz lesz a ram órajele)
Ez után tovább emelheted a cpu host frequency-t (415 mhz nél lesz a ram órajel 1000 mhz, ekkor visszarakod 2 es szorzóra, és megint emelsz a host frequencyán.)
A feszt addig emeld amég a hőmérsékletet 70 fok alatt tudod tartani -
neooen
aktív tag
válasz Martin97 #42074 üzenetére
Egy kicsit szeretném is ezt érteni, hogy miért így ?! Az FSB-t nem szeretném 415-ig emelni, max 378 Mhz elég. És nem lesz sok az a 70 fok, mintha azt olvastam volna, hogy 60-63 foknál ne menjen magasabbra huzamosabb ideig?!
-
Martin97
aktív tag
válasz neooen #42075 üzenetére
intel oldala szerint g0 steppingel még belefér a 70 fok
Azért kell csökkenteni a szorzót a ramoknál, hogy magasabb cpu host freqencyán ne a ram legyen a szűk keresztmetszet. -
enemy107
senior tag
válasz neooen #42075 üzenetére
Ahogy az FSB-t növeled a proci tuningnál az húzza magával a ramot.
PL Host Freqency 333 MHz (proci FSB) akkor System Memory Multiplier 2.40 333X2.40=800MHz
Tehát nagyon konyhanyelven a proci FSB-t megszorzod avval a szorzóval ami a System Memory Multiplier beállításnál van. Így megkapod mennyin megy a ram. Ha túl magas a freki a ramnak, akkor ezt máshogy kell állítani, kisebb szorzóra. (vissza kell osztani) Ezt a Giga biosra írtam. Más gyártóknál előfordul hogy a bios nem a valós órajelet írja.
Tehát egyszerúen
CPU FSB X "ram szorzó" és megkapod mennyin megy a ram.
Nagyon leeccerűsítve, konyha nyelven.A procid steppingje alapján rákeresel mennyi a Tjmax és látod mi az a hőfok amit elbír a gyártó szerint.
Utána a többi rajtad múlik.[ Szerkesztve ]
http://cpu-tuning.joruska.com/
-
Garsza
veterán
Helló az a aláírásomban szereplő gépem van. Az volna a kérdésem hogy a CPU -nak menyi az a fesz amit biztonságosan adhatok neki hosszú távon is ha le bírom hűteni. És a második kérdés hogy menyi az a hőfok ami még biztonságos hosszútávon.
Jelenleg 4,4GHz 1,42V mellet használom és Prim95 alatt 54°C melegszik max. Játékban pédául BF4 47°C a max.
Próbáltam 4,6GHz 1,47V adtam neki még ott se volt stabil.
3. kérdés esetleg ha tudtok abban segíteni hogy az alaplapomon milyen beállításokat használjak a minél nagyobb tuningpotenciál elérése érdekében azt is megköszönném. -
Apollo_21
addikt
válasz Garsza #42078 üzenetére
A gyárilag beállított fesz 4ghz-hez ennyi lenne, #1: 4000 MHz, 1.425V
Én úgy gondolom h 1,45V fölé már nemis érdemes menni...hisz ahogy írod nem stabil 1,47el sem a 4.6 akkor kár erőltetni mert csak a + melegedés és fogyasztás lesz meg.
Ha jól emlékszek olyan 62-65lehet a felső hőfok határ amit elvisel, de itt már nemszabad/javasolt járatni tartósan.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
neooen
aktív tag
Köszönöm srácok, így már el tudok indulni, kis derengés van a totális sötétségben .
Az első hozzászólás azt írja, hogy 5-10 Mhz-enként ajánlatos lépkedni felfelé, a feszültség emeléssel pedig 0,1-0,15 V-onként, helytálló ez?! Ebben a System Memory Multiplierben nekem csak ilyen értékek vannak [link] . Most ha a CPU host frekit 10Mhz-cel akarom növelni, akkor a ramnak milyen értéket adjak meg, mikor legyen inkább 2 mint 2,4? Vagy valamit be lehet a biosban állítani, hogy jobban lehessen skálázni.
Játék nincs fent a gépen, így az Orthos-t ajánljátok tesztelésre?!Buta kérdés, de legalább nem lóg ki a sorból, ha elértem majd a számomra megfelelő határ értéket és tesztelés miatt visszaállítok mindent az alap értékekre, majd utána újra erre a végső határ értékre szeretném állítani, akkor mehet egyből (feszültség, FSB, memória) vagy újra így lépcsőnként kell ?
Ja igen, a CPU-Z szerint is G0-ásom van .
[ Szerkesztve ]
-
enemy107
senior tag
válasz neooen #42082 üzenetére
Legegyszerűbb ha a Sytem Memory multipliert 2.00-re teszed. Először beállítod a procit a kívánt FSB-re, és órajelre, úgy ahogy olvastad. Tesztre használj Prime95-öt, vagy IBT-t, ha megvan az a pont amit a procival el akartál érni, utána a System Memory Multiplier résznél beállítod a ram szorzót az adott FSB-hez, hogy a ramok a kívánt frekin menjenek.
Nem kell újra kelleni a tesztet végig csinálni, ha vissza akarod állítani. Vagy megjegyzed, vagy lehet hogy van menü biosodban ahol el tudod menteni a tuning profilt, és akkor csak azt kell neki betölteni.
PCI Expressz freki 100!!!!
[ Szerkesztve ]
-
neooen
aktív tag
válasz enemy107 #42083 üzenetére
Értelek. Az viszont továbbra sem tiszta, hogy mire állítsam majd ramokat, ha elértem a kívánt sebességet, mert a 2.0 és a 2.4 között nincs más megadható érték [link] ?! 800/2,4=333Mhz és 800/2=400Mhz. Az egyiknél ugye 3Ghz-en pörög a proci (így megy most) a másiknál pedig 3,6Ghz-en, de nekem valami kettő közötti érték kellene.
-
neooen
aktív tag
válasz enemy107 #42085 üzenetére
3,6Ghz-ig nem szeretném húzni a kicsikét, vagy mehet addig, bírja simán? Ha csak 3,3-3,4-ig húznám, akkor mit kellene a ramnak állítani?
Illetve ez nekem alapból Turbóra volt állítva, Performance Enhanced With... [link] , az maradhat úgy?
Jájj, köszönöm a türelmedet .Semleges értékelés oka: Az eladott vidokártyán a HDMI bemenet miniHDMI volt, amit én soha nem használtam és fel sem tűnt, hogy az nem a "hagyományos". Ezt nem jeleztem, ami a vevőnek kellemetlenséget okozott.
-
enemy107
senior tag
válasz neooen #42086 üzenetére
Nah látom nem jutunk ötről hatra.
Van egy briliáns ötletem.
Az összes létező fezültséget rögzítsd NORMAL beállításon. Bele értve a Vcore-t is.
A ramnak pedig Memory Voltage Controll 2V
Performance Enhanced With.. tedd ezt is normal-ra.
System Memory multiplier 2.00
Kezdd el emelni az FSB-t ameddig beindul a gép. Ha már nem indul, fagy , vagy kéket dob, akkor vegyél vissza 5-öt az FSB-ből és teszteld le stabilitás tesztel. A hőfok 70 fok alatt maradjon, a magokat nézd, ne a kupakot.
Ha megvan ez az FSB akkor szólj és beállítjuk hozzá a ramot. Fogalmam nincs mennyit tudnak a Kingston ramjaid a Q6600-al kar öltve, egy P35-ös Giga lapban. Majd ki kell tesztelni. 1000-1066 Mhz szerintem mindenképpen de majd kiderül. És azt sem tudjuk, hogy az adott feszültségen, az adott hűtővel, az adott számítógépházban, az adott szobában a Q6600 hány fokos. Teszt, teszt, teszt......
Tegyél fel képeket, amin CPU-Z (cpu fül, memory fül) és everest vagy Core temp mérje a hőfokokat, és fusson a prime.
Valami ilyesmit
Ebből én is, és a többiek is többet látnak.
A lényeg AUTO feszeken ne kisérletezz!!!!Jah, ha Prime95-öt használsz stabilitás tesztre minimum fél órát menjen gond nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
zeusz55
senior tag
Sziasztok!
Igaz nem annyira tuning, de egy normális progit keresek ahol tudok állítani a CPU ventimen, mert asztali használat mellett ok nélkül pörög miközben 19 fokos a CPUm, és ne zajongjon! Giga lapom van 1155 ös G2030as procival!! Speed fan t próbáltam de nem is értem és nem is működött! Köszi!!!!
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – =FOR SALE=
-
NFree
addikt
válasz zeusz55 #42088 üzenetére
Elvileg , nézd meg a laphoz nincs-e progi amivel lehet vezérelni a ventit Easy tune szerintem van olyan progi a laphoz s keress benne (van több opció) hátha , 1150-hez tán megoldható a dolog, hátha a tietekhez is.
Vagy kotorássz biosba, hátha ott is lehet állítani.vga
-
neooen
aktív tag
válasz enemy107 #42087 üzenetére
Ok, köszönöm. Ma nem lesz időm rá sajnos, de holnap jelentkezek a fejleményekkel.
-
neooen
aktív tag
Csak lett egy kis időm rá...
3,1 Ghz-en feszültség emelés nélkül Prime 95-tel az egyes és a kettes mag cirka 6 mp alatt felment 38-39 fokról 68-70 fokra . A másik 2 mag 7-8 fokkal kisebb értéket mutat végig. Lehetséges ez vagy nem az Everesttel kellene a hőmérsékletet nézni?!
szerk.: Rányitottam az ablakot, ház oldalát levettem..., 34 fokról a következő frissítésnél (1mp), egyből 60-ra ugrik .[ Szerkesztve ]
-
neooen
aktív tag
válasz Martin97 #42093 üzenetére
Nem egyértelmű hogy az a rossz? Mármint az akkor normális, hogy a magok között 8-10 fok különbség van?
szerk.:
Honnan és milyen pasztát vegyek rá?[ Szerkesztve ]
-
neooen
aktív tag
Ha valaki szintén paszta után "kutat", ezt elég sok helyen dicsérték, Arctic Cooling MX-2. Teszek vele egy próbát, csak 6 éve volt pasztázva ez a proci+hűtő, hátha ...
-
Martin97
aktív tag
válasz neooen #42095 üzenetére
A 8-10 fokos különbséget okozhatja, ha a proci kupakja nem teljesen egyenletes, az egyik mag közelebb van a tetőhöz, így hűvösebb. A másik ok, hogy a procitető egyenes, de a hűtő nem fekszik fel egyenletesen, az egyik oldala nem feszül rá annyira, esetleg több paszta van az egyik oldalon.
A 6 év az sok idő.
Nyerhetsz még pár fokot, ha polírozod a procit. -
RAZERXX
aktív tag
Meg van a dlágaságom asus rog formula !
S8, I5 6400 3200hz,Asus 150I Aura,Hiperx ddr4 2133 mhz 16g,R9 asus rog strix vega 56 ,ssd m2 Plextor,Samsung evo 840, FSP GOLD +700W
-
RAZERXX
aktív tag
Nem tudom mi a különbség de kb 10fps több van ezzel az alpalappal mint a p35 gigabytel volt a játékoknál ,ugyan olyan időzítésekben értem én ezt cpu memória videó kari !
Gondolom jobba kezeli valamiért a hardvereket ?!Na akkor jöhetne a tuning én úgy vettem észre hogy ez már okosabb alaplap mert mintha magától állítaná a voltot egy egy adott beállításnál!
memóriákat szeretném rávenni az 1200 vagy 1150 működésre
CPU típusa QuadCore Intel Core 2 Quad Q9300, 2500 MHz (7.5 x 333)
Alaplap neve Asus Rampage FormulaDIMM1: OCZ Reaper HPC OCZ2RPR11502G
DIMM3: OCZ Reaper HPC OCZ2RPR11502GAMD Radeon R7 260X (Bonaire) (Asus R7260X) Videokártya
Rögtön felnyomtam a memókat 1200ra be is bootolt a win is betöltött de kb 10 sec után kék halált kaptam!
Gondolom időzítések se mindegy hogy van !!!
Tehát akkor help szájbarágósan ha van kedev valakinek !
Előre is köszönöm!S8, I5 6400 3200hz,Asus 150I Aura,Hiperx ddr4 2133 mhz 16g,R9 asus rog strix vega 56 ,ssd m2 Plextor,Samsung evo 840, FSP GOLD +700W
-
Dexar007
veterán
Üdv!
Egy evvel ezelott vettem egy x4 750k procit,pro4-m lapban hasznaltam a gyari "gombnyomasos" tuningjaval. 4.1 ghz-en mukodott 1.465 fesz mellett,70 fok kornyeken stress test alatt,meg a hozzaszolasom is itt maradt a topikban.: [link]
Na most atraktam ezt a procit,egy asrock fm2a85x extreme6 lapba,ugyanazzal a hutovel,es gyari ertekeken stress test alatt 80 fokot nyalogatja.Ennek mi lehet az oka?Meg arra tudok gondolni,hogy a hw monitor rossz ertekeket mer.
Cpuval kapcsolatban ennyit talaltam.: [link] Nekem eddig tuningolva nem igazan ment 70 fole. Jelenleg a hw monitor szerint 82 volt a max,teljesen alapon.
[ Szerkesztve ]
Give me your cum,bull!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest