Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • spgabor

    aktív tag

    Sziasztok!

    Lehet, hogy megköveztek, de én is a PPPoE Passthrough-tal kapcsolatban szeretnék kérdezni. Előre jelzem, visszaolvastam a fórumot, de valamiben szeretnék megerősítést kérni, valamiben pedig bizonytalan vagyok.
    Kb másfél hete kötötték a VDSL2-őt nálam ADSL helyére. Plusz van két IPTV-m már. Az óta volt egy sebesség problémám is, amit távolról orvosoltak. Így eljött az ideje, hogy a saját routeremet hazavigyem. A kérdéseim ezzel kapcsolatosak lennének.

    1. Mindenki ezt kérdezi, Entry2-őn a PPPoE Passthrough-ot átkapcsolom, a Mikrotik routert beállítom PPPoE kliensnek (eddig DHCP-n volt a WAN port is kábeles modemen) és megy is tovább a net. Ilyenkor az Entry2 csak mint modem fog működni. Mást is kell a modemen állítanom (pl. DHCP kikapcsolás és egyebek)? Minden router funkció a Mikrotik-en van belőve és ezt szeretném, ha így is maradna. Entry2 egyes számú portja lesz a WAN port?

    2. Akinek van Entry2 után Mikrotik üzemeltetve, azoktól kérdezném, hogy van esetleg valami hiba, ami problémát okozhat a vonalban? Olvastam több korábbi bejegyzést is net szakadozásról. Van amire különösen oda kell figyelni?

    3. A két IPTV boxom lan csatlakozóit a Mikrotikbe átdugva a TV megy ugyanúgy tovább, függetlenül attól, hogy milyen belső IP-t fogok adni nekik? Kell portot nyitni, vagy bármit beállítani a működésükhöz?

    4. Érdemes csinálni VLAN-t erre a két portra, hogy az IPTV csomagok ne szemeteljenek a többi porton? Vagy valamilyen módon elkülöníteni a router két IPTV portját?

    Előre is köszönöm a válaszokat!

    Üdv:
    spgabor

Új hozzászólás Aktív témák