Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rick4

    félisten

    válasz dchard #64103 üzenetére

    A probléma úgy indult, hogy 3 hete egy vasárnap reggel nem volt net, központi gond volt, 14-15 óra volt, mire meg tudták csinálni, onnan lett ilyen, sosem tudni, kapott-e a hgw bármit is a koaxon, amit nem szeret... 2014 áprilistól idáig nekem inkább másfél év az, mint bő egy, de mindegy is, nem tudok mit csinálni vele, ez van, elvileg másfél évig most nem lesz gondom vele. A multiméteres mérés 200 és 300V-os méréshatárral is nulla, egyenáramnál se mérhető semmi.
    Ha a tápegység unja meg, amit nem néztem meg az előző esetnél, akkor rövid úton kiderül legközelebb, mert rádugok egy másikat, a routereknél képes pont ugyanígy hülyéskedni, ha ugyanez a gond, és azt a drága, márkás asus wl500W, meg a WL500GP is megcsinálta, nem csak egy szolgáltatói hgw-nél fordulhat elő ilyesmi... Vagy szimplán csak kiszárad egy kondi, vagy a szünetmentesemet nem szereti, deez még a jövő zenéje.

    A technicolorban még másfél éve volt egy log rész, az így nézett ki:

    Erre jött egy ilyen magánvélemény:
    Elsőre azt mondanám, hogy haldokló modem, kábelezés vagy erősítő probléma. Az üzenetváltás egyértelműen uplink hibára utal. Ha a jelszintek rendben vannak, akkor valamelyik eszköz haldoklik (modem, erősítő, esetleg ONU, de akkor mindenki másnak is szar lenne felétek).

    A hibaüzenet arról tájékoztat, hogy a modemed a CMTS kérésnek eleget téve elkezdte az időszakos ranginget, de erre nem jött válasz. Namost, mivel ennek az elkezdését a CMTS kéri és az láthatóan megjött (DS irányban), de a modem által küldött kérésre már nem jön válasz, ebből következik az uplink probléma erőteljes gyanúja.

    A unicast maintenance ranging során a CMTS-en lévő összes modem 2-3 percenként végrehajtja ezt a folyamatot, mely során három dolog kerül újraszabályozásra: a frekvencia eltérés (freq. offset), az időzítésbeli eltérés (timing offset), és az adásteljesítmény (US). Ezeken túl ez egy fajta keepalive ("élet jel") is a CMTS számára, hogy az adott kábelmodem továbbra is online (elérhető). Ha három egymást követő UMR-re sem ad választ a modem, akkor a CMTS törli a modemet az aktív adatbázisból, a modem pedig újraindítja magát és megismétli a regisztrálás folyamatát. Ez természetesen a netkapcsolat (és az IPTV) megszakadását eredményezi.

    Tehát nem biztos hogy hálózat...

    Hogy azóta történt-e valami, nem tudom, most a logolásig se jutottam el, nem érdekelt a d-link sztori, cisco-t akartam. Ennyi ameddig az én lehetőségeim terjednek, ami ezen túl van, az nekem amúgyis magas, nem értek hozzá, hogy mi miért történik.

    Az, hogy a net megy-e a ciscoval, a technicolorral, vagy a d-linkkel, csak az egyik vége a dolognak, olvastam a d-linkek hardveres képességeiről: [link] amit telefonbeszélgetések során több szerelő is alátámasztott, már csak azért sem vágytam rá, hogy az maradjon.

    Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

Új hozzászólás Aktív témák