Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz hackeeeee #24330 üzenetére

    "Az, hogy kell a szálhegesztő, OTDR, esetlegesen gyorskötő, stb az optikához, az egy dolog."

    Az, hogy a koax-os szerelő felműszerezése meg 10-ed ennyibe kerül, egy másik. Arról nem beszélve, hogy optika javításához kicsit komolyabb képzésre és szakemberekre lenne szükség, mint arra a pékre és asztalosra (nem vicc, ők mondták) akik nálunk a kábelmodemet kötötték. Fogalmuk nem volt, hogy:

    1. Ha csak kábelnet van, nem kell multimédia szűrő (nem volt szükség szintezésre).
    2. Nem értették, hogy miért nem regisztrál a modem a hálózatra, nekem kellett megmondani, hogy nem regelték a MAC-et...
    3. Nem tudtak tisztességesen krimpelni se, azt az összesen két kötést, amit legyártottak, gyrosan megjavítottam miután elmentek.

    Na ezeknek a kezébe kéne OTDR-t meg szálhegesztőt adni. 20 Forintomat nem bíznám rájuk, nemhogy egy 10.000 dolláros műszert meg szerszámokat...

    A modem arra igenis jó, hogy a durva hibákat ki lehessen szűrni, vagy hogy lássa: kell-e szintezni vagy nem. Ez különösen az US bondingnál nagyon fontos, hogy ne legyen fölösleges csillapítás felfelé, mert az eredeti 58dBmv helyett 4 csatornával már csak 49dBmv a max adásszint, és az sem igazán jó, ha nem marad margin.

    "összefoglalva, szakembereket kell/kellene alkalmazni, és nem pl. villanyszerelőket."

    vagy pékeket és asztalosokat :) Amúgy egyetértek, de ilyen nem lesz, mert olcsó munkaerő kell, kevés műszerésszel, mérnökkel, mert nekik fizetni is kéne. Én már csak tudom...

    Dchard

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák