Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • atika88

    senior tag

    Sziasztok, Magenta1 ügyfélszolgálaton megrendelve, minden patentul ment.

    Tömören a körülmények: adott egy helyrajzi számon egy építési telek, amin van 2 db különálló és önálló címmel rendelkező családi ház. Melyekre szépen lehet Telekom zsír új optikai kábelt is (be)húzni. Egyik ház az utca fronton, a másik hátul (nem összeépített házak!). Ügyvéd által ellenjegyzett Használati jogi megosztás is van a Szüleim és Kivitelező között az ingatlan egység használatáról. Semmi extra, egy kis kapubeálló és egy nagykapu amit közösen használna és a leendő tulajdonos is (mert a Kivitelező árulja az ingatlant!)

    DE: a kiszálláskor a bekötéssel megbízott Telekom alvállalkozó szerint az utca túloldalról csak úgy nem húzható át a kivitelező tulajdonában álló házon/házba/területén az optikai kábel a kötődoboztól egészen a hátsó házi (Szüleimig). Eddig oké. Szerinte feszítő oszlop kell. Eddig oké. Felfüggesztette a bekötést.

    Aztán vissza az ügyfélszolgálatra: húha, ide akkor még kell egy ilyen Hozzájárulási nyilatkozat is. (Nem is értem miért ez a doki, nem is vagyunk társasház, se társasházi képviselőnk! Tiszta őrület hogy egy erre más nyomtatvány nincs?) Mivel a kivitelező nevén (IS!) lévő ingatlanon (a Szüleimé a másik fele), illetve magán a Kivitelező házán is (a hátsó gerendákon ízlésesen) kellene tovább kifeszíteni az optikai kábelt a már említett feszítő oszlopról.

    Na itt durrantam már el: plusz menjenek be a Szüleim a helyi földhivatalhoz a Kivitelezővel kézen fogva: és Telekom műszaki építéshez hozzájárulási szolgalmi jog bejegyzését kell kérnünk arra a telekre, amire az oszlop kerül :Y A Saját tulajdonunkra, persze hogy szeretnénk ez ilyen oszlopot! Naneee, persze hogy szeretnénk.

    Tehát: utca másik oldaláról oszlopról lekötés rá a feszítő oszlopra az ingatlanon belül (ezt most megkell rendelnem az ügyfélszolgálaton keresztül), majd erről a feszítő oszlopról feszítenének tovább a Szüleim hátsó házára...

    A Kivitelező jó arc, partner mindenben. Legyen fesztő oszlop is mert kell, de persze a lehető legjobb helyen ahol nem zavar senkit semmiben, tiszta sor. Nem beszélve arról, hogy aki oda költözik kvázi adott a lekötés azonnal :U

    De a bekötő szerint mivan, ha elkel a Kivitelező által árult ház és a leendő tulaj elvágja az optikai kábelét a Szüleimnek, ami a leendő tulaj házán van, de amúgy a kutyát nem zavarja sem útban nincs :W Ez komolyan így működik? :U Milyen eszmefuttás ez már? Mi lesz hára alapozni?

    A Kivitelező eleve úgy adja el, hogy a tulajdonos tudomásul veszi és megtekintett állapotban hozzájárulásával veszi meg/át a házat. A Kivitelező jelezte, hogy ezt a leendő Adásvételi szerződésben is kikötik külön pontban! Nyilván h elkerüljük az esetleges extrém problémákat később, amit a bekötők is említettek.

    Ja és nálam ugyan ebben az utcában, a túloldalán gond nélkül megoldottuk ezt. Ugyan ez a helyezet annyi könnyítéssel, hogy mind a kettő ingatlan lakott és elkelt. Szomszédommal lebeszélve, papír nélkül is helyben belegyezett h oké, húzzák be a optikát rajta keresztül. Szintén szépen a hátsó gerendákon végigvezették a feszítőt. Annyival jobb a helyzet, hogy pont a házak előtt volt a bekötődoboz. Mindenfelé papír, hozzájárulás nélkül egyszerűen bekötötte a kiszálló szervizes és távozott isten hírével

    Az utca egyik oldalán megy valami a másik oldalán már nem?

    Bocsi, ha kacifántos, magam sem értem miért. Gondoltuk mi kijönnek, bekötik. Hát nem, illetve a feszítő oszlopos rész még oké is. De miért nem lehet szimplán egy nyomorult oszlopot felállítani és arról a tulajdonos belegyezésével! egyszerűen tovább vinni az optikai vezetéke a hátsót házhoz a lehető leg ízlésesebb módon :F

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák