Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Localmatador

    tag

    Urak, egy kis segítségre lenne szükségem.
    Ma kötötték be az 1000/1000 optikai netet, Sagem 5670 ONT- vel. A saját LAN portján 920/920 körüli sebességet mérek PC-vel, 5 GHz-es wifin az eszköz mellett ülve klienstől függően pedig 450-850- ig változóan. AX- képes telefonom, laptopom egyebem nincs, AC bőven elég egy darabig. Ez tökéletes szerintem, többet nemigen várhatok, elégedett lehetnék.

    Viszont -és itt jön a gondom - saját routerekkel szeretném használni a netet. 2 db Asus RT-66U_B1 üzemelt eddig Aimesh hálózatba kötve, parádésan. Az eddigi szolgáltatóm (koax) 150/15 megáját a kétszintes lakás minden szegletében maximálisan hozták, a klienseim észrevétlenül váltottak egyik szintről a másikra. De - passthrough-ba téve az 5670-et sehogy sem érek el 200/220- nál nagyobb sebességet, Etherneten sem az eddigi rendszerrel, a LAN- kábelt közvetlenül az Asusba dugva. Wifin ugyanez a helyzet, mindegy, hogy iPhone, Android-e a telefon, vagy a Dell Vostro laptop csatlakozik fel. A routerek 1300 MHz AC-s wifivel rendelkeznek, Gigabit portosak, mindenhol csak Cat6-os kábeleket használok, A hálókártyáim is Gigabitesek, szóval minden adott lenne, hogy ugyanazt a sebességet tapasztaljam, mintha csak a Sagemet használnám.

    Mire nem gondoltam? A legértetlenebb azért vagyok, hogy közvetlenül az Asus router Ethernet portján, vezetékesen is lassú a kapcsolat. A rádió minősége sok mindentől függ, az annyira nem is hiányzik, hogy gyorsabb legyen, de a kábeles igen.

    Minden tanácsot szívesen fogadok.

Új hozzászólás Aktív témák