Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz letix #15687 üzenetére

    Szia.
    1. a UPS "saját" fogyasztása sokmindentől függ:
    - UPS teljesítménye
    - elektronika minősége
    Általában 20-50W között szokott lenni - ezeről olvastam itt a fórumban - de lehet függ a rá kötött eszközök számától is, ha képes a UPS feszültségszabályozásra és a gyakoriak a feszültségproblémák akkor az is közrejátszhat.
    Sajnos a védelemnek mindenképpen van ára.

    2. van némi veszteség is ami hatványozott a kiszolgált eszközök számával ezt úgy szoktam szemléltetni, hogy 10db 10W-os eszközt kevesebb ideig fog tudni tartani mint 1db 100W-os eszközt. Nálad lenne 4 eszköz ami már nem kevés.

    3. az adapter nem jelent semmit pl. egy notebooknak is sokszor külső tápja van vagy pl. a monitoromnak is van egy adaptere ami átalakítja az áramot a neki megfelelőre.

    Úgy saccolom az összfogyasztásod kb. 200-250W lehet maximum, jobb lenne egy legalább 600VA-es UPS-t venni. minimális árkülönbség van az alsó szegmenben.

    [link] [link] [link] [link]
    Az első 3 esetén kelleni fog egy sima elosztó mert nincs rajtuk elég konnektor
    A 2-ik és a 3-ik között a különbség, hogy a 3-ason van USB-s port a kommunikációra ami neked nem szükséges de minimális árkülönbség miatt ezt is idevettem ha mégis úgy vagy vele legyen rajta legalább egy eszközt le tud állítani szabályosan
    A 4-iken van 4db akkuval védett konnektor ezért lehet ideális (2 aljzat pedig csak túlfeszültségvédős)

    Amiket linkelté nem rosszak bár:
    - kicsi a teljesítményűk
    - drágák
    - az ES 400-as Offline típus - régebbi konstrukció ma már általános otthoni felhasználásra a Line-iteraktív típusok a jellemzőbbek.

Új hozzászólás Aktív témák