Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Deskdiver

    senior tag

    Csengetett a postás. Egyszer. Kis méretű fehér doboz ,személyi igazolvány ,aláírás - kétszer.
    A fehér dobozban az ősszegyűrt csomagolópapírok alatt snassz fekete Bulova feliratos doboz bazári
    betekintő ablakkal. Látható benne az óra a doboz centeréből balra elmozdulva, diszkréten sejtetve az megtett út viszontagságait. Doboz feltép. Óra ki. "Örülünk ,Vincent? Jaah. Örülünk." Első benyomás pozitív.
    Az óra nagy és nehéz. 123 gramm. (Szerencsére)Kevésbé csillog mint a képeken. Rengeteg részlet. Másodperc mutató áll.
    Eszembe jut Cserix, de észreveszem a kis távtartót a differenciál fogaskerék mintájú kihúzott korona tövénél. Kézzel nem jön ki. Célszerszám - csipesz.
    Koronát benyomom az mp mutató meglódul. Happy vagyok. Szépen "úszik" nincs döcögés. A mozgása a spring drive-ra emlékeztet amit egy kirakatban bámultam percekig. Loupe-n keresztül azért látható a 16 apró lépés amit egy mp alatt megtesz. A tok felület kb. 80%-ban szálhúzott. A mutatók is. A lünetta markánsan kattog tekerés közben. Van egy kb. negyed mm holtjátéka. A berakások a tokfüleknél és a számlap valódi karbonnak tűnik. Nagyító alatt szépen látható a szálak szövése. A hátlap nem egy olasz terrakotta dombormű. Egyszerű csavaros, lézer gravírozva a szűkséges infóval. A szíj. Féltem tőle, de kényelmes. Poliuretán. Seiko diver minőségű vagy helyesebben fogalmazva inkább Citizen minőség. :) Csat, szálhúzott és tükörpolír kombo Bulova gravírral. Formája a Panerai-éra hajaz egy nüansznyit.
    A lume-ról még nem tudok nyilatkozni. Majd este kiderül. A pontosság is kérdéses. Ma belőttem 11-kor és elvileg egy évig nem piszkálom. A teremtő óvja a Bulova-t ha 10mp-nél többet késik vagy siet. Csak vicc. :) Engem ez nem nagyon érdekel, de pozitív csalódás lenne ha hozná a gyári adatot. Nekem nagyon tetszik de gondolom ,hogy a klasszikus órák kedvelőinek azért megmozgatja az emésztését. A szokásos windozfón fotó.

Új hozzászólás Aktív témák