- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
puhos363
tag
#60046-ra valaki?
Gigabyte B450, Ryzen 5 2400G, 2*8GB 3000Mhz, MSI RX570 8GB, Seagate Barracuda 2TB Hdd, Kingston 240GB ssd, Fsp Hexa+ 450W, Zalman Z3, Arctic Freezer 12, W10 Home, Philips V243
-
puhos363
tag
Szia! Sikerült. Pfff, csak nem jó.
Szerk. Van ahol jó van ahol meg nem. Este elalvás előtt leáramtalanítom, úgy hagyom egész éjszakára. Ha holnap is sz@rakodik, akkor jövőhéten szervíz.[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450, Ryzen 5 2400G, 2*8GB 3000Mhz, MSI RX570 8GB, Seagate Barracuda 2TB Hdd, Kingston 240GB ssd, Fsp Hexa+ 450W, Zalman Z3, Arctic Freezer 12, W10 Home, Philips V243
-
puhos363
tag
Lehúztam róla mindent (1db hdmi, 1db usb elosztó) majd a tv-t bekapcsolt állapotban a távirányító bekapcsológombját hosszan nyomtam, egyszer csak ujraindult a tv. Kikapcsoltam bedugdostam a csatlakozókat, aztán visszakapcsoltam. Volt olyan csatorna ahol jó volt, de volt olyan is ahol nem reagált semmire sem. Most filmet nézek az egyik filmcsatornán, működik, reagál a távirányítóra. Éjszakára leáramtalanítom. Ha holnap is ilyen lesz, akko szervíz.
-
-
törölt tag
Sziasztok.
Jól bevált 55W809c készülékemet,oda ajándékozomidős szüleimnek.
Helyette gondoltam,egy 65-öst.
65XH8096 készülék amit kinéztem.
Tv,Netflix amire használnám,egy Sony HT-XF9000,meglevő Soundbarral.
Normál felhasználóként elég ez a tv,vagy van esetleg ajánlottabb ennél?
Amilyen a régi készülékem jó választás volt a FHD kategóriában, az új is lesz legalább olyan? Köszi -
Piftuka
veterán
-
Piftuka
veterán
válasz #52221184 #60063 üzenetére
Az 55W809c annyira jó készülék, hogy igen nagy kihívás lecserélni.
Az általad kiszemelt televízió sajnos nem alkalmas a feladatra! 60 Hz-es IPS panel, Direct LED háttérvilágítás...
A kontraszt, az általános képminőség, és a mozgásmegjelenítés területén egyértelműen fel sem veheti a versenyt.
Ennyi pénzből én a helyedben inkább ezt venném: HISENSE 65U8QF
"Aquila non captat muscas."
-
törölt tag
válasz Piftuka #60067 üzenetére
Köszönöm szépen. Nem igazából merültem bele a témába,mert nem volt szükséges mostanság. Nem az olcsóság a legfőbb szempont,csak olyan dolgokért nem szeretek pénzt kiadni,amit úgy sem használok. De amit használok,az legyen jó,kerül amibe kerül. Házimozit sem használok. A napi tv nézéshez van egy jó Soundbar (XF-9000), filmnézéshez ( a másik 55w809c, ami marad) egy belépő HighEnd sztereo rendszer,vagy a fejhallgató!
Fenntebb írták,hogy a 9-es sorozatot nézzem ebben a kategóriában. Azt hiszem erre gondoltatok.SONY KD-65XH9505B
-
Derron
aktív tag
válasz #52221184 #60071 üzenetére
Vagy ha nem SOS akkor megvárhatod a 2021 es X95J verziót. Ezt még nem lehet kapni, de ha a pletykák igazak akkor ebben 118 dimming zone lesz, (A 65 XH95 ben 60db van). Bár nem a zónák száma a fontos, vagyis nem csak az, XH95 szériában a SONY szép munkát végzett 60 zónával is, én kíváncsian várom hogy 2x ennyivel mire képesek.
-
salapp
addikt
válasz Derron #60072 üzenetére
És főleg: mennyiért. Valóban, a zónák vezérlésének módja fontosabb a számuknál. Meg az algoritmusok, mozgás javító megoldások kifinomultsága. Az itthon nem is kapható csúcs Hisensek a rengeteg zóna mellett is gyenguszabbak ezekben is, illetve a szétnyíló káva illesztések sem minőségi összeszerelésre és tartósságra utalnak.
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
pinnacle
nagyúr
Hangfalat szeretnék a TV távjával vezérelni. HDMI adapterrel lehetne, de nekem nem működik. Valakinek van olyan adaptere, amivel megy? Lehet a Sonynál tényleg csak a jelzett készülékeken működik a távvezérlés?
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz shockfox #60077 üzenetére
Köszi shockfox, Celtis! Persze a 3. HDMI-re kötöttem. Ezzel a kábellel meg másikkal is próbáltam. Felismeri a TV, hang is átmegy, a távirányítós hangvezérlés nem működik. Valamit bekavar a TV-n, mert audiorendszerre váltva, nagyon darabosan megy a növelés/csökkentés van amikor a visszajelző LED villog mégsem változik az érték. Nektek a Házimozi vezérlésre kattintva mi történik? Nekem "karikázik" majd bejön ez a kép. Sony XH9505-el is működik a HDMI adapter? Lehet az enyémen már változtattak valamit. Távirányítom sem ilyen, hanem más.
Jó lenne ezt a TV távirányítós vezérlést megoldani, mert pont ez a gondom, hogy nincs HDMI-s hangfal, illetve csak nagyon drágán. Nem is értem miért nem foglalkoznak vele. Azonos áron a hangfalnak azért jobb hangja van, mint a soudbarnak, ott meg a legolcsóbban is van HDMI.[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
-
nickjames
tag
válasz pinnacle #60083 üzenetére
Valahol kénytelen vagy analógra konvertálni, mivel a nullák és egyesek nem tudják megmozgatni a hangszórók membránjait. Ha a hangfalaknak jobb a digitál-analóg átalakítója, akkor jobb hangminőséget ad(hat) a digitális "kapcsolat". De elég nagy különbség van RCA és RCA kábelek hangja között is.
-
Celtis
veterán
válasz pinnacle #60082 üzenetére
Igen, én is pontosan úgy értettem, hogy csak ARC esetén laggol a visszajelzés. Viszont maga a hangerő szabályozás normálisan sebességgel történik. Ezért én inkább az erősítő kijelzőjét szoktam nézni, amikor a TV távval a hangerőt állítom. Nyilván a te esetedben ez nem járható, mert azon nincs kijelző.
Sajnos az analóg kimeneten gyengébb lehet a hangminőség, mivel egy egyszerűbb D/A konverter van az adapterben és maga az analóg fokozat sem lehet túl igényes. Sokkal nagyobb gond szerintem, hogy a 2.0 analóg kimenet használatával elveszíted a többcsatornás hangzás lehetőségét. Ez ennyit tud.
El kell gondolkodni egy soundbar beszerzésén vagy ha amúgy vannak hangfalak, akkor az erősítő cseréjén egy ARC képesre. -
pinnacle
nagyúr
válasz nickjames #60084 üzenetére
Edifier R1280DB-nek van optikai, digitális koax bemenet is. Optikán az androidos boxom távjával tudom vezérelni a hangerőt, de a TV-jével sajnos nem.
Celtis akkor tényleg csak a soundbar marad, érthetetlen miért nem gyártanak HDMI-s hangfalakat. Mi lenne a legolcsóbb ajánlott HDMI-s erősítő+hangfal? Lehet mégis az a legjobb választás.
Egyébként van olyan aktív hangfal ami kijelzi a hangerőt, digitális bemenete is van, csak pont a HDMI hiányzik.[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz pinnacle #60086 üzenetére
Nekem az egyik tv-nél egy régi LG soundbar van ami nagyon bevált. A másiknál egy alap Yamaha házimozi erősítő meg sub és hangfalak. Az erősítő az egyik legolcsóbb volt, mégis mindent tudott amit anno kerestem, pl 4k HDR.
Utóbbi felállást mégis csak akkor ajánlom, ha "komolyan" akarsz mozizni és elférnek a hangfalak. -
GreenGoblin
őstag
Sziasztok,
Van egy Androidos Sony TV-m. Az elején mikor bekapcsoltam és beállítottam mindent akkor a kezdő képernyőre kitettem a dolgaim. Appok, Netflix, stb. És ezek mellett bal oldalt ott volt az ikonjuk. Na most az valahogy eltűnt. Ezt vissza lehet hozni valahogy?.. ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.
-
pinnacle
nagyúr
válasz Celtis #60087 üzenetére
Köszi!
Azért volt halk, mert a TV-n a digitális kimenet hangereje le volt véve, ami ugyan elég volt digitális koaxra, optikára, de az analógon kevés volt, ami a Sonynál ebben az esetben 22-nél nagyobbra nem tudom tenni.Egyébként ez nálatok is így van? Ha eléri a 22-öt, növelés esetén 21-re vált, és nem is lesz újra 22.
Maximális kimeneti hangerőnél már jó. Akkor ezek szerint bármilyen aktív hangfalat a TV-re lehet kötni ilyen adapterrel, nem kell digitális bemenet. Ráadásul amúgy sem lehet digitálison a TV távjával vezérelni. -
törölt tag
válasz pinnacle #60089 üzenetére
Ha HDMI Extractort használsz,és a HDMI-Arc foglalatot használod,akkor a tv távirányítójával lehet a hangerőt szabályozni,akár analóg,akár digitális kimeneten. Legalábbis az enyémmel lehet. De lehet,nem mindegyik egyforma. Egy régebbi HM erősítő volt így használva,amin nem volt HDMI csatlakozó,csak optikai bemenet.
-
zpkasa
csendes tag
Sziasztok,
55-ös TV-t szeretnék venni filmnézésre 3-5 évre, szempontok: szép kép/mozgás, jó hang, android tv, 4K USB/NAS lejátszás akadás/kodekprobléma nélkül, 300k-ig. Preferált márka: Sony.
Tudtok javasolni? -
pinnacle
nagyúr
válasz #52221184 #60090 üzenetére
Köszi! Pont az volt a gondom, hogy optikán, digitális koaxon nem működött a TV távja, csak analóg kimeneten. Nem tudom, hogy ez a TV hiányossága vagy az adapteré. LG-nél optikán keresztül is megy, androidos boxomnál is, de úgy tudom ez a ritkább eset. Egyébként nem is értem mitől van ez, hogy analógon megy a TV távja, digitális kapcsolatnál meg jellemzően nem.
[ Szerkesztve ]
-
GreenGoblin
őstag
-
Celtis
veterán
válasz pinnacle #60095 üzenetére
Mert a tv NEM szabályozza a kimenetén a hangerőt, csak CEC protokollon elküldi a hangeszköznek a hangerő növelés vagy csökkentés parancsokat. Az ARC extractor pedig csak az analóg kimenetén tudja ezt végrehajtani. A digitális kimenetén csak változatlanul továbbküldi a bitfolyamot.
-
headhunter
addikt
Amazon Prime Video-nál a felbontás, bitrate adatok, melyik gombbal hívható elő?
(Netflix-nél az infógombra előugrik, de itt semmi nem látszik.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest