-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
metrion
aktív tag
Sziasztok!
KDL-43W755C-nél a Wi-Fi Direct módnál a SSID-t meglehet valahol változtatni, esetleg rejteni?
Köszi előre is!
-
papppapa
csendes tag
Minden alkalommal csodálkozom hogy aki vesz 3-400eFt-ért egy Tv-t az miért 5-10 eFt-os routertől várja a csodát ??
Javasoltam a Drayteq Vigor szériát amire múltkor az egyik "okos" miutám megnézte az árát azt írta inkább akkor szakadozzon .....Ez is egyfajta álláspont .Igaz 50 eFt de legalább működik .
Rá kellen ébredni hogy TP fos és társai nem erre lettek kitalálva . 4K tartalom , esetleg torrent , stb persze mindez wi-fi-n .
Nekem ez az eszköz van és amióta Sony-éknak sikerült megoldani az alvó üzemmódból a wi-f-s visszakapcsolódást azóta pöpec .Igaz 5g-én . -
pippo76
tag
Pontos filmet vagy filmeket esetleg lehetne kapni, amik akadnak? Egész hétvégén filmeket néztem, de nem akadt el egy sem. Szeretném kipróbálni, hogy nálam okoznak-e gondot.
-
oxide83
aktív tag
válasz borbas666 #38330 üzenetére
Nekem is a bal oldalon annak is a felső részén van a legkiterjedtebb felhősödés az xe8505-nél. Szóval normális dolog. Képi beállításokkal kell tökölni hogy minimalizáld a láthatóságát de teljesen nem fog eltűnni. Jah és tudom szar dolog én is ha filmet nézek sötét tartalomnál akarva akaratlanul oda nézek mennyire látható a felhősödés.
[ Szerkesztve ]
-
Lackooo84
nagyúr
válasz oxide83 #38354 üzenetére
Az enyém ilyen mióta 3 éve megvettem, a kép jobb oldala sokkal világosabb, mint a bal. Élőben durvább, és szerintem már még rosszabb, mint volt. Csak sosem vitt rá a lélek, hogy emiatt gariztassam, de most majd muszáj lesz, mert más baj is kezd előjönni.
[ Szerkesztve ]
The Truth is out there...
-
tthom
senior tag
Sziasztok!
Régebben mintha írta volna valaki, hogy megy a képernyőtükrözés a beépített Chromecast fícsörrel..
Küzdök a w755-ömön ilyennel, de nem tudom a telefonról Google Home-ból tükrözni a képernyőt.. Kiírja, hogy kapcsolódás, a tévé átvált fekete képre, aztán kis idő múlva kapcsolat megszakad és visszajön a normál felület. Sima wireless display-ként, Miracast-al megy, de a Chromecast-on keresztül nem akarja. Tudna valaki tanácsot adni..?
Elvileg friss a Chromecast a TVn, friss a telefonon, de semmi. Pusztán kiváncsiság, hogy azon keresztül milyen a stream.Thx előre is!
Tomka -
tigor
tag
válasz nemethchek19 #38344 üzenetére
Ez a különbség a két tv között.
https://www.rtings.com/tv/tools/compare/sony-x900e-vs-sony-x850e/418/423
A fényereje gyengébb valamivel, így a HDR-je nem annyira jó, és nincs benne local dimming.
Nem hinném, hogy bemegy 300k alá a XE9005, karácsony előtt volt pár napig 317k, én akkor vettem, azóta sem volt sehol ennyi. -
PrinceHerceg
őstag
válasz nemethchek19 #38344 üzenetére
Röviden? Az...
-
tthom
senior tag
válasz asddsa #38362 üzenetére
Megkerestem a Play Store-ban, rányomtam, hogy update, belementem az alkalmazások közé, megkerestem a built in chromecast-ot, cache, adat törlés, leállítás, kikapcsolás, engedélyezés, restart, de semmi, ha a telefonon a Google Home-ban a képernyőtartalom átküldése, majd TV kiválasztására tapicskolok, két változat van:
1. a TV átvált fekete képre, a telefon szerint képküldés folyamatban van, aztán megszakad egy idő után
2. át se vált, csak kiírja azonnal, hogy megszakadtA webes play store azt írja, hogy telepítve van.
Szóval sajnos fogalmam sincs mi baja van.
-
hakos1987
őstag
Garanciával kapcsolatos kérdésem lenne: extreme digital-tól vásároltam a TV-t, de nem gyári sony garijegy volt hozzá, hanem edigital-os. Ha úgy van, ezzel vihetem Sony szervizbe? A terméket beregisztráltam a Sony oldalán, de ott sem írja: mennyi gari van rá? Az edigitálos garijegyen van egy címke lebélyegezve, amin van pecsét, de a cimke eleje hiányzik, így pont csak a "hónap" felirat látszik, az előtte lévő szám nem....
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
tthom
senior tag
válasz ArthurShelby #38364 üzenetére
Újraindítás volt (rendes reboot menüből), a factory resetre még nem vitt rá a lélek.
-
DoItYourself
addikt
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
delibab
senior tag
válasz DoItYourself #38368 üzenetére
Úgy helyes, hogy idén majd tudsz venni olyat ami elvileg gyors... amit meg eddig eladtak az le van sz@rva... király!
" Csak a puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot... “
-
delibab
senior tag
Mivel 2 hete vettem egy xe9005-t nekem az lenne a jó hír ha a jelenlegi rendszerből csinálnának egy stabilabbat, jobbat és nem egy új lapkától várnák a csodát. Egyébként 90%-ban elégedett vagyok csak néha idegesít...
" Csak a puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot... “
-
hunaqua
addikt
válasz oxide83 #38354 üzenetére
Az enyém is felhős az xe85.
Akinek van jó beállítása az közzé tehetné!
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
hakos1987
őstag
No, ígéretemnek megfelelően írok pár sornyi véleményt az 55XE9305 TV-mről. Előre kihangsúlyozom, nem vagyok professzionális felhasználó, nem kalibráltattam a TV-t, csupán a megfelelő képek alapján (és neten talált kalibrációs beállítások szerint) állítottam azt be. Továbbá ez az első SONY TV-m, elfogultságom nincs ezirányban.
Kezdeném a pozitívumokkal, ami ugyan nem túl sok, de nyomós érv:
- A kép. szép telt színek, nagyon jó, szinte tökéletes feketékkel. Fényerő brutális, a kép gyors mozgásoknál, akciójeleneteknél is tűéles. Nekem jobban bejön, mint az OLED.
- Hang: a TV saját hangszórója bőven átlagon felüli, van benne dinamika és térérzet.
- Anyagminőség, logika: nagyon ki van találva, hogy teljesen elrejthető a TV hátulján minden. Se kábel, se csatlakozó nem látszik a panelek felrakásakor. A talp tökéletes és robosztus, az összeállítás nagyon ki van találva. Látszik, hogy japán (szerencsére ott is gyártották).Negatívumok:
- Első szembeötlő dolog ami a képet illeti, hogy erősen felhősödik a háttérvilágításnak köszönhetően, amit csak teljesen fekete képnél venni észre, szerencsére filmezés közben még nem tűnt fel. Erről később teszek fel képet, ha igény van rá. Mindenesetre ez évek óta létező probléma, még sem törekednek a gyártók a megoldására.
- Másik, ha már a képi "hibáknál" tartunk: erősen fakulnak a színek, amint nem szemből nézzük a TV-t, bár ezt tudom, a VA panel sajátossága.
- Az Androidot sokan szidják, de nekem fontos tényező volt a MyTV alkalmazás miatt. Nekem szerencsére nem produkál (még) leállásokat, fagyásokat. Viszont amivel nyugtattam magam, hogy a Kodi-val majd milyen jó lesz filmezni... hát nem.... Kodi/SPMC-vel próbálkozva előbbi a DD hangokat ráküldi az erősítőre, de DTS-t sehogy sem. Utóbbi egyiket sem. Valószínűleg kompatibilitási hiba lesz. Archos megfelelően működik, csak hát messze elmarad a Kodi-tól.... ez is némileg csalódásba fulladt.
- NAS-ról 4K filmet szerettem volna lejátszani SMB-n kereszetül. Mint kiderült, csak 100-as LAN port van, hiába a CAT6 kábel, gigabites hálózat, a TV LAN portja szűk keresztmetszet, így akadozik. Emiatt szükséges külső vinyóval vacakolni, másolgatni. Persze megoldható lenne külső box-ról a filmezés, csak akkor minek "okos" TV. Értem én, hogy el kell adni a külön lejátszót is, na de....
- Távirányító: kb. így nézett ki a 20 évvel ezelőtti Sony videómagnó távirányítója is. Azóta csak a minőségében történt előre lépés. Brutális az a sok gomb, aminek 90%-át nem használja az ember. Persze létezik a Sony-nak One Flick távirányítója, ami már közelít a kornak megfelelő elvárásokhoz, csak persze az külön vásárlás tárgyát képezik. Samsung F6500 TV-mhez 4 éve adták mindkét távirányítót, kevesebb mint fele ennyi pénzért....Összességében elmondható, hogy ugyan a képe alapján választottam TV-t (mégis csak ez a funkciója), de azért azon kívül is vannak tényezők, amit figyelembe kellene venni. A Samsung UE46F6500 TV-mhez képest képben természetesen hatalmas az előrelépés, minden másban viszont nagy a visszalépés (média lejátszó, távirányító, felhősödés, betekintési szög-fakulás).
Persze ezen hibák egy részét további ráfordítással orvosolhatnám (One Flick távirányító és külső lejátszó vásárlás), de ha korábban nem volt erre szükségem, nehogy már egy "előre lépést" követően meg mégis... Így marad a megszoksz vagy megszöksz elv. Attól függetlenül a képi világ mindenért kárpótol és bármennyire is lehúzósnak tűnik amit írtam, nem küldeném vissza és továbbra sem venném meg az LG Oled TV-jét vagy Samsung Q7F-et.[ Szerkesztve ]
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
hunaqua
addikt
válasz hakos1987 #38374 üzenetére
Engem alapvetően nem érdekel az android,a távirányító sem nagyon.Az mondjuk,hogy a kikapcsolás időzítő miért nem érhető el rögtön "gombról" az zavar.
....de ami viszont engem nagyon idegesít,az a felhők.Monitorként használva lenne nekem a lényeg, külső forrásokról.Mindent át tudok "ugrani",de ezeket a felhőket nehezen emésztem.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
hakos1987
őstag
válasz hunaqua #38376 üzenetére
Sajnos ezt én sem bírom felfogni, hogy hogyan lehetséges az, valakinek tökéletes, semmi felhő, valakinek meg durván... Nekem szerencsére nem vészes, de azért tudom, hogy ott van, még ha film közben nem is tűnik fel.
Ez a probléma nem most kezdődött és azt gondoltam, hogy egy bizonyos kategória felett ez nem fordulhat elő. Tévedtem.Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
blakey
titán
Az app-ok hibái nem feltétlenül az eszköz hibája, mint te is láthatod, az Archos készítői megoldották a DTS-t, a Kodi/SPMC nem. Esetleg tudnám javasolni kipróbálásra a MrMC-t, az is egy Kodi fork, elsősorban iOS-re, Fire TV-re készült de már Androidra is telepíthető, hátha ott működik a DTS, egy próbát megér, Apple TV-n kiváló. Tudásban eltér a többitől mivel Jarvis alapú de sok Krypton és mostanában Leia újdonságokat is tartalmaz.
(#38377) hakos1987
Egyszerű, trehány munkát végeznek, kevés az olyan készülék amelyik minimális felhővel vagy egyáltalán nem felhős. Vannak ilyenek csak "keresni" kell. Az én Sonymon minimális és annyira, hogy sötétben, sötét háttérnél is keresni kell, persze jól beállított eszköz esetén, feltekert háttérfénynél még az OLED-nek is van inhomogén része. A kalibrálás sokat segít a komfortérzeten.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Az számomra nagyon zavaró, Fényérzékelő bekapcsolva és fekete mélység alacsony állásban, ez nálam gyakorlatilag felhőmentes és tökéletes, persze jól beállított értékekkel, így sötétben és nappal is jó, sötét szobához lett beállítva és nappal egy picit feljebb veszi a fényerőt, nincs semmilyen zavaró "kontrasztvillogás", számomra az elviselhetetlen.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Nem túl megnyugtató.
-
blakey
titán
Rosszabb alapból a feketéje, mint az előző tv-dnek?ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
hunaqua
addikt
Akinek van használható beállítása,az dobhatna fel az értékekről képeket.Ugyan mindenkinek más a "szempont",de kiindulónak nagyon jó lehet.
-
TCr
veterán
válasz blakey #38385 üzenetére
Határozottan gyengébb a feketéje a kontrasztkiemelő nélkül, mint a W805B-nek.
Kontrasztkiemelővel (szemre) kb. azonos.Janos666-on kívül tudtok olyan személyt, aki műszeres kalibrációt tudna végezni?
János sajnos nem tud HDR-t (BT.2020) kalibrálni, így csak "félmunka" lenne.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
hakos1987
őstag
válasz blakey #38379 üzenetére
Köszi a tippet, megpróbálom. Még természetesen csak az "összeszokás" fázisban vagyunk, így lehet hónapok múlva már több dolog megoldódik. Amúgy Archos se gáz, csak mégsem Kodi
(#38380) TCr Köszi, megpróbálom bekapcsolt kontrasztjavítás mellett, mi változik....
-
TCr
veterán
válasz hunaqua #38386 üzenetére
Sony 55XE8505 képbeállítások:
Kontraszt: 90
Fényerő: 20 (HDR-nél 30)
Gamma: 0, vagy -1
Kontrasztkiemelés: alacsony
Feketszint javítás (asszem így nevezik, a kontrasztkiemelés alatt van): kiSzíntónus:
Játéknál: normál (semleges)
Mozinál: profi1Adv. color temp
Red gain Max
Green gain -3
Blue gain -5
Red bias 4
Green bias -1
Blue bias -2Forrás, kiindulópont, korábban már többször linkeltem.
Ezzel a videóval csekkold, hogy rendben van-e a feketeszint, a sötét részletek ne vesszenek el.
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
hunaqua
addikt
-
DoItYourself
addikt
A DTS passthrough nem fog menni a 17-es Kodi-ból, mert a Mediatek chipset "drivere" nem támogatja teljes mértékben az új android API-t, amire átálltak a Kodi fejlesztők a 17-es verziótól.
Ha a Kodiban bekapcsolod a DTS átkódolást DD-be, akkor lesz többcsatornás hangod, vagy kipróbálhatod a PCM hack-et tartalmazó "shitty" verziókat is.
Itt leírják az egészet bővebben is: Android - Passthrough Changes with v17.Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
hakos1987
őstag
válasz DoItYourself #38392 üzenetére
Köszi az infót! Mivel nem sok DTS hanganyagú filmet nézek, jó lenne az is, ha DD-be menne ki. Erre vonatkozóan viszont nem találtam beállítást (teljesen láma vagyok a Kodihoz, most használom először). Aeon NOX témát használom egyébként, ott a beállítások/hangokba nem találtam ilyesmit. Tudnál ebben segíteni, akár privátban?
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz hakos1987 #38393 üzenetére
Írtam, hogy mit csinálj, ennyire nem figyeltél? I[link]
Írtam, hogy akkor még nem néztem meg a DTS passtrought, ezért nem tudtam működik-e, utána írtam, hogy nem megy a DTS passtrough de az átkódolás igen.[ Szerkesztve ]
-
hakos1987
őstag
válasz blakey #38394 üzenetére
bocsi, csak még továbbra sem értem.... SPMC-be van az Android RAW. Abba meg sem szólal semmi, de oké, kiválasztom azt. DTS-t hol kapcsoljam ki és az AC3 átkódolást be? Nincs semmi állítási lehetőség SPMC/Kodi-ba. Tv-n mégannyira sem.
-
blakey
titán
válasz hakos1987 #38395 üzenetére
Nem kikapcsolni kell hanem az Android RAW alatt vannak a DD, DTS beállítások, fontos, hogy legfelső sorhoz ne nyúlj valamint a csatornák száma maradjon 2.0, ez nem arra vonatkozik mint amire számítasz, ilyenkor olvasd el alul a magyarázó szöveget, de a legegyszerűbb ha alapértelmezettre állítod, a passtrough-t bekapcsolod, Android RAW-ra állítod és a DD alatt DD átkódolást bekapcsolod, így minden ami többcsatornás és nem DD azt átkonvertálja DD-be, ennyi.
Tegnap próbáltam ki a te kedvedért és tv-n, ott van az.[ Szerkesztve ]
-
hakos1987
őstag
válasz blakey #38396 üzenetére
Köszi a támogatást Hazamegyek, megnézem. SPMC-be az a baj, bármit választok ki (Android RAW, IEC, PCM), semmi hangot nem ad ki, ha be van kapcsolva a passthrough. Ha kikapcsolom, van hang, de csak sztereo PCM.
Kodiba meg nincs ilyen beállítás, ott az van, hogy android, audiotrack vagy mi és nem lehet állítani. Nekem jó lenne, ha Kodi működne (ott a DD legalább megy), csak akkor ott kell körbe néznem a beállításokban. Max fotózok.
[ Szerkesztve ]
-
DoItYourself
addikt
válasz hakos1987 #38393 üzenetére
Ahogy blakey írja, de ott van abban is, amit linkeltem, a hang beállításoknál:
For semi broken firmware, e.g. Android Sony TV, Philips TV
PCM speakers: 2.0
Enable AC3
Enable AC3-TranscodingAlul állítsd át a Settings level-t Expert-re, akkor látni fogod az összes beállítást.
[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
blakey
titán
válasz hakos1987 #38397 üzenetére
SPMC-t próbáltam működött. Pontosan kövesd az írottakat, kihagysz egy sort és máris értelmetlen az egész, akkor van átkódolás ha a csatornák száma 2.0.
-
hunaqua
addikt
Azon a forrás oldalon is látszik,hogy a teszt tv is olyan felhős sz@r hogy csak na.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- BMW topik
- Gaming notebook topik
- AliExpress tapasztalatok
- 3070 -> 4070 Super
- PlayStation 5
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.