- CPU léghűtés kibeszélő
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Amazon Fire TV stick/box
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen notebookot vegyek?
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- 3D nyomtatás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AL
addikt
Sziasztok ! Reggel már írtam a problémátokkal kapcsolatban egy pár sort .
Én úgy tapasztaltam, hogy a Sony TV nek elég sok problémája van a HDMI kábeles csatlakozásokkal és a hozzá csatlakoztatott készülékek vezérlésével, kompatibilitásával .
Sajnos más típusokkal sem jobb a tapasztalatom.
Több készüléket cseréltem már, tökéleteset eddig még nem találtam és szerintem nincs is .
Előző levelemben említett ki, be kapcsolások miatt lecseréltem az erősítőmet és a BLU RAY játszómat is de feleslegesen mert ugyanazt csinálja az új készülékekkel is ha HDMI kábelen keresztúl halgatok zenét . Pillanatokra elmegy a hang . Ilyenkor szerintem azt érzékeli, hogy nincs kép és próbálkozik . A Sonynál természetesen azt mondták, mint mindenkinek ilyen hibával még nem találkoztak . Ha az AV csatornákra kapcsolgatok most is sokszor kiirja, hogy HDCP hiba, nincs jel, majd többszöri kapcsolgatás után mégis van . Szerintem ez mind az Android hibája, mert 5 - ösnél mindegy volt, hogy a TV ki, vagy be van kapcsolva mindig kikapcsolta a zenét . Android 6 - os óta ez csak kikapcsolt készüléknél van . Érdemes próbálkozni a HDMI csatlakozók váltásával, mert nekem nem mindegy, hogy melyikhez mit csatlakoztatok . Mindegyik más más hibát produkál . Várom az Android 7 - et hátha megoldják a hibát, mert, hogy tudnak róla az bisztos .Üdv.
-
Fuvaros
senior tag
-
blakey
titán
válasz okiszPSX #37452 üzenetére
SMB/NFS kapcsolat esetében a lejátszó tulajdonságaitól függ a képesség míg DLNA esetében a DLNA szerver is közrejátszik.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
AL
addikt
válasz Fuvaros #37454 üzenetére
Szia ! A problémát Én is az optikai kábellel oldottam meg, de dühítő, hogy egy 400 000 Forintos készülék ilyet csinál . A HDMI vezérlést soha nem használtam, mégis vezérelgette a készülékeket . Hasonló problémám volt az előző Panasonic TV - vel is, akkor Onkyo erősítőm volt és nem bírták egymást . Akkor is AV csatornák közötti váltások során időnként elment a kép, vagy a hang . A Panasonicnál természetesen azt mondták, hogy az Onkyo a hibás . A Sonynál most meg a Yamaha a hibás . Természetesen mindig a másik gyártó az Ő készülékük jó . Sajnos minél több és minél modernebb készüléket használsz annál több a hibaforrás .
Üdv. -
blakey
titán
válasz headhunter #37462 üzenetére
Szerintem az 7-es Android esetében van így.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
lexter00
őstag
Sony KDL-40R450BBAEP (3 éves) tévém van és ma azt csinálta hogy hirtelen elment a kép,kihúztam visszadugtam nagynehezen bejött a kép hibátlanul,utána megint elment és nem reagál semmire Mi lehet a baj?Dobhatom ki?
[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz Oszilaci #37459 üzenetére
Szia !
Ellenőrizni kellene, hogy mindkét készülék alkalmas e HDMI vezérlésre és jó helyre van e dugva a TV ben
( ARC ) . A HDMI kábeleknél is találkoztam már olyannal , ami csak az egyik irányban közvetített jelet, ezt egy nyíl jelezte rajta . Mi az ami nem sikerül a készülékek összekapcsolásánál ? Ezt nem írtad le .
Üdv. -
virkir
veterán
válasz Fuvaros #37467 üzenetére
Szóval akkor semmi értelme.
Erősítő típust nem írtad de feltételezem nem túl régi, ARC képes.
Akkor egy HDMI-n minden jön-megy oda-vissza, hang kép, vezérlés, Marinéni. Mi a ráknak mégy egy HDMI az optikáról nem is beszélve?Oszilaci
Az 515 manual alapján külön kell az ARC-ot engedélyezni a HDMI vezérlés mellett, 62-63. oldal[ Szerkesztve ]
"Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
AL
addikt
válasz Oszilaci #37469 üzenetére
Sziasztok !
A TV csatlakozói közül nem mindegyik ARC képes és a HDMI kábelek közül sem mindegyik alkalmas erre a feladatra . Mi a probléma vele ? Nem vezérlik egymást, vagy a kép - hang sem megy át ? Mi az amit szeretnél csinálni ? Nálam a 4 - es az ARC , valószínűleg minden típuson máshol van . Üdv.[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz Oszilaci #37475 üzenetére
Szia
A súgó menű nem ír valami jótanácsot ? Ha be van kapcsolva a beállítások menűben a vezérlés mindegyik gépednél, akkor látnia kellene, mert mint megnézted ARC képesek . Nincs másik kábeled amelyikkel kipróbálhatnád, hátha ott van a hiba ?
Néhány készülék kezelőlapján olvastam olyat is, hogy csatlakoztatás után ki kell kapcsolni minent, majd a TV bekapcsolása után minden működik .Az nem lehet, hogy Apukádéknál is rossz és nálad is, valamit talán elnéztél . Sokszor én is többször átolvasom a kezelési utasításokat, mert mindig valami apróságot elnézek . Üdv.[ Szerkesztve ]
-
Oszilaci
senior tag
minden lehet ma tettem még pár próbát ,mindent csatlakoztattam a tv-hez és az erősítőt az ARC-os hdmi-hez
majd bekapcssync menűben megjelent a 2 eszköz de csak kb 1percre azóta megint semmi és itt ezen a ponton elengedtem a dolgot jó lesz az erősítőhöz csatlakoztatva minden a tv meg jó lesz egyszerű megjelenítőnek marad a sok táv
-
Joshi
titán
Gondolom ezerszer volt már ezért sorry, milyen média lejátszó progi ajánlott ami kadenciahelyes? A kodin kívül.
-
blakey
titán
TV-re telepített alkalmazások esetében nincs kadenciahelyes lejátszás de ha a Motionflowt True Cinemara állítod akkor a 24p-s anyagokat 60p-n is szépen jeleníti meg.
-
blakey
titán
Ha az Archos Playert telepíted akkor az egy jó lejátszó és egyben beállítható, hogy egyéb lejátszóval induljon a lejátszás, 4K HDR demókhoz jó lehet de a belső lejátszó is az.
-
PrinceHerceg
őstag
Ha már 1x jónak mondjuk!
-
Piftuka
veterán
válasz PrinceHerceg #37483 üzenetére
Jó kis tévé ez bizony!
Ahogyan elnézem, Vincent ráadásul egy példásan homogén panelt fogott ki.
"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz sting2 #37202 üzenetére
Szerintem csalódást fogok okozni most... Messze nem annyira "összelőtt" a képe, mint azt sejted.
A homogén, bevilágítástól mentes panel, az adottság; szerencsém volt vele.
A vásárlást követő hónapokban gyakorlatilag módosítás nélkül a gyári "Normal" beállítást használtam. Miután kiismertem, megszoktam a látványt, azt követően kezdtem pár beállítást "finomhangolni".
Amit a képeken látsz, az a jelenlegi állapot. Még nem biztos, hogy végleges, gondolkozom rajta, hogy bekalibráltatom... Hozzátéve, hogy a képi világ jelenleg tetszik.
Az alábbi beállításokkal üzemel jelenleg:
KÉP
Kép üzemmód - "Normál"
Automatikus kép üzemmód - "Ki"
Fényerő - 30
Színtelítettség - 60
Fényérzékelő - "Ki"SPECIÁLIS BEÁLLÍTÁSOK
Fényerő
Fényerő - 30
Kontraszt - 85
Gamma - 0
Sötét részek fényerő szintje - 40
Sötét részek beállítása - "Magas" (Ezzel tartalomtól függően szoktam még kísérletezni.)
Speciális kontrasztjavítás - "Ki"Színtelítettség
Színtelítettség - 60
Színárnyalat - 0
Színhőmérséklet - "Semleges"
Vörös erősítés - "Max"
Élő szín - "Közepes"Tisztaság
Képélesség - 60
Reality Creation - "Automatikus" (Ezzel tartalomtól függően szoktam még kísérletezni.)
Felbontás - 65
Véletlenszerű képzaj csökkentés - "Automatikus" (Ezzel tartalomtól függően szoktam még kísérletezni.)
Digitális zajcsökkentés - "Alacsony"Mozgás
Motionflow - "Normál"
Film üzemmód - "Alacsony" (Ezzel tartalomtól függően szoktam még kísérletezni.)A többi általad említett beállítás az én készülékemben nem elérhető.
-
blakey
titán
válasz Piftuka #37486 üzenetére
Ez sem egy minőségi beállítás, szinte biztos, hogy sötét részletek vesznek el, a színhőmérséklet sem lehet túl jó, élesség soknak tűnik, a sötét részek beállítása nincs túl jó hatással a sötétebb képtartalomra.
Ettől függetlenül úgy használd ahogy neked tetszik.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Piftuka
veterán
válasz blakey #37488 üzenetére
A fotó nyilván nem tudja úgy visszaadni, mint ahogyan a valóságban látod, de azért hosszú záridővel fotóztam, amit a kis digitális gép megengedett.
Azért kellően minőségi a beállítás ez, hidd el; más kérdés, hogy - ahogyan említettem is - nem feltétlenül végleges.
Élőben talán még Neked is tetszene, persze "ízlések és pofonok". Már sokszor említettem, hogy én kifejezetten preferálom a nagy fényerőt, az élénk színeket, éles képet. (A bőrtónus egyébként kifejezetten jó.) A sötét színek beállításával kombinálva rendkívül szép kontrasztos képet ad a tévé.
Igen, a "Shadow Details" nem olyan, mint a valóságban, de már azt is kifejtettem többször a fórumon, hogy a televíziók számára a legnagyobb kihívás a valósághű árnyék részletesség megvalósítása. Ugyanis legyen bár a legjobb plazma, OLED, vagy VA paneles tévé, képtelen bármelyik úgy megjeleníteni az árnyékokat, mint ahogyan az a valóságban látszik.
Ha a vonatkozó beállításokon módosítok, akkor pedig óhatatlanul romlik a fekete szint. Akkor pedig inkább némi részlet vesszen el. Kiélvezem, hogy a panel szinte tökéletes, és ilyen feketét és kontrasztot képes produkálni.
Az is biztos, hogy nincsen két egyforma 55W809C, sőt bármilyen tévé a beállítások szempontjából sem.
-
Piftuka
veterán
válasz PrinceHerceg #37489 üzenetére
Nem bizos, hogy "válogatott" készüléket kapott. Tesztelt ő már bőven olyan tévéket, amelyeknél a kép homogenitása nem volt kifogástalan, és ő ezt meg is említette.
És gyakran a teszt elején még azt is lehetett látni, hogy ott, a lakásában bontja ki a tévét. (Persze, hacsak a cég nem még ott a gyárban, a gyári csomagolást megelőzően válogatott számára egy kiválóan sikerült példányt...)
Manapság mindent el lehet képzelni. Sőt, mindennek az ellenkezőjét is.
-
freaghill
őstag
Sziasztok!
Milyen low budget 4K TV-t tudtok ajánlani 40" felett?
HBOGO pörögne rajta főként. -
blakey
titán
válasz Piftuka #37491 üzenetére
Nem fotó alapján állítom hanem a számok alapján amiket beírtál, biztos vagyok benne, hogy részletek vesznek el, tesztábrákkal te is látni fogod.
Amit látok az értékekből biztos nem teszene, kalibrált képhez vagyok szokva, amit te beállítottál a köszönö viszonyban sincs a valódi képminőséggel, én kalibráltam a tv-t, többféle beállításom van, van bőven feketém, kellően homogén a kép és semmi részlet ne vész el.
Sötét részek fényerő szintje - 40 - már itt rengeteg részlet elvész
Sötét részek beállítása - "Magas" (Ezzel tartalomtól függően szoktam még kísérletezni.) - ezzel a világosabb képek esetében a sötét részek részletei eltűnhetnek
Színtelítettség - 60 - ettől a vonalak nem lesznek szép telítettek, lesz egy kis árnyékuk
Színhőmérséklet - "Semleges" - ezzel a beállítással túl hideg lesz ha gyári értékeken hagyon a szürkeskálát
Vörös erősítés - "Max" - ezt nem tudom miért emelted ki, emlékeim szerint a gyári érték ez
Élő szín - "Közepes" - ez is hatással van a kép minőségére és nem biztos, hogy jó ígyA többi beállítás sem túl jó.
Az is biztos, hogy nincsen két egyforma 55W809C, sőt bármilyen tévé a beállítások szempontjából sem. - nincs, de az értékek, a gyáriak kb. ugyanazok és nem létezik, hogy 40-es fényerővel neked részletes lenne a feketeskála, kizárt.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
lumpika
tag
Sziasztok
Gamepadet próbált már valaki xe8505Ön?
PS 2-3 hoz való jó lehet a tvhez is?
Valami noname-t nézek -
Oszilaci
senior tag
válasz blakey #37495 üzenetére
elég ha ezt elindítja és szerintem egy szűrke sáv sem lesz
-
T_Stark
őstag
válasz blakey #37495 üzenetére
Ezt Én is alátámasztom, mint W809C tulaj.
48-as fekete szint beállításnál kezdődik az, ahol előjönnek a sötét részletek, de 50 az igazi.
Felette meg már túl fátyolos.Viszont a bemenettől is függ, RGB-re állítva a lejátszót jóval kisebb fényerő is elég volt emlékeim szerint, de ugye filmekhez YCbCr ajánlott, ott meg kell az 50.
-
ManUnited
aktív tag
válasz PrinceHerceg #37499 üzenetére
Szerintem ha válogatják, akkor nem egy pixelhibás darabot kapott volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest