- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Aktív témák
-
radicspeter1
őstag
Eleg jo ez a telo feltamasztas... mint egy ujraèlesztès komolyan!!!
A pulzus esik! Elvesztjük!! Infravènás odin1.3-at kèrek reparttal!!
huh.visszajött!!mi lenne odin Isten nèlkül...??")
[ Szerkesztve ]
[LG NEXUS 5]
-
htaos
tag
válasz radicspeter1 #40202 üzenetére
Ha visszaolvasol... én is így jártam
OnePlus 9 pro | "Főnök! Nem indul az aggregátor! Hát tolják be..." (By Gecsa)
-
berczy03
aktív tag
Van CM9 NIGHTLY 20120408!
Samsung Galaxy S I9300 | 4.1.2 (LL4) | Siyah 1.8.6+ |
-
( V )
veterán
válasz berczy03 #40204 üzenetére
bezony, de van aki korábban kelt
(#40202) radicspeter1
mi lenne odin Isten nèlkül...??Heimdall egyeduralom!
inkább ezekről a cwm mentes bootloopok-ról meséljetek!
hogy csináljátok hogy ennyiszer összejön?
nekem sose sikerül.
"mezei" bootloop is csak egyszer...
hiába van mit még tanulnom![ Szerkesztve ]
* Sᴀᴍsᴜɴɢ Gᴀʟᴀxʏ S23 Uʟᴛʀᴀ - Sᴛᴏᴄᴋ Aᴅʀᴏɪᴅ 14 *
-
szponzor
senior tag
Sziasztok!
Hogyan tudom a legegyszerűbben és biztonságosan root-olni a telefont?
CF-Root-ról olvastam, az relatív könnyű megoldásnak tűnik. Kell hozzá nyitni bootloader-t vagy csak akkor kell, ha másik ROM-ot rakok fel?
Odin verziószáma mindegy? -
MPeter87
őstag
válasz szponzor #40206 üzenetére
A cf-root (vagy semaphore pl) a legegyszerűbb megoldás, mert csak odinnal fel kell tenni és kész is. Odinból Én 1.82-t használok, többiek 1.3-at.
A felrakás csak annyi, hogy a telefonon lévő romhoz való cf-root kernelt letöltöd, majd odinban a pda részhez betallózod, de úgy, hogy semmi mást nem állítasz az odinban, majd a telót download módban csatlakoztatod a géphez és mikor odin felismerte, nyomhatod is a startot. Miután kész, lehúzod, újraindul a teló és kész is, mást nem kell csinálni vele!
Ha esetleg vissza szeretnéd állítani gyári állapotba, akkor az 1. hozzászólásban találsz leírást, linket a művelethez.[ Szerkesztve ]
-
MPeter87
őstag
válasz szponzor #40208 üzenetére
Ez a bootloader nyitogatás sgs-nél nem "divat". Nem akarok túl nagy hülyeséget írni, mert nem értek hozzá, de sonyericsson telók kapcsán hallottam valami ilyesmit. De lehet ott is csak annyit olvastam, hogy volt/van olyan, aminél nem nyitott a bootloader, ezért nincs még custom rom hozzá... Ezzel kapcsolatban mások okosabb választ fognak adni!
Ha GB romon vagy, tehát 2.3.valamennyi, akkor csak felrakod a kernelt és kész is a root. Froyo-ra van más módszer is, de ott is ez a legegyszerűbb. Elvileg arra is van cf-root.
Ha romot szeretnél cserélni, akkor a 3fájlos rom fájljait betallózod odinban a megfelelő helyre, mellé egy 512-es pit fájlt is és repart-tal nyomhatod is a startot. Az odin elintéz mindent![ Szerkesztve ]
-
( V )
veterán
válasz szponzor #40206 üzenetére
nem kell nyitni mert már alapból nyitva van cserébe viszont csak a cf-root működik - vagyis kernel cserével lehet csak rootolni! bővebben:
(1es hsz)================================================
EFS mappa mentése, 3 gombos előcsalogatása leírás!
================================================cf-root itt [link]
vagy a "jolly joker" semaphore 2.5 [link] - ez mindegyik GB-re jó (ill kiv jelenleg a legújabb JW4 - arra csak CF van még)
romolásnál meg egész egyszerűen a bootloadert is cseréled a rommal együtt, úgyhogy ott sem kell nyitogatni
de igazából nem is téma ez manapság - gondolom Froyora vagy Eclair-re senki nem vágyik vissza (ha mégis persze megoldható egy sima flashel), GB-s rom meg annyi van mint a nyű (gyári is, hátmég főzött...) az ICS install meg cwm-ből megy úgyhogy szintén nem probléma.
[ Szerkesztve ]
-
szponzor
senior tag
Köszönöm mindkettőtöknek. Egyik ismerősöm tönkretette a kamerát és szeretnék segíteni neki a megjavításában, amiatt kellenek az infók.
Nekem Nexus S-em van, ott nyitottam a bootloader-t, ment fel a CWM meg az új ROM-ok, kernel-ek.
Akkor valószínűleg CF-Root-tal megcsinálom majd a root-olást, felmegy egy ROM Manager, abból flash-elek egy CWM-et, aztán mehet majd a ROM-csere, ha már működik a kamera. Köszönöm mé gegyszer a segítséget! -
( V )
veterán
válasz szponzor #40208 üzenetére
romoláshoz még annyit, hogy a bootloader cserés romolás ugye magába hordozza a veszélyt hogy flash közben ha elszáll a bootloader (ez a legrosszabb szkenárió) akkor a telónak nagy valószínűséggel annyi, csak baromi macerásan hozható vissza jópárezer pénzért (alaplap flash vagy csere) - de ehhez persze már mi is nagyon el szeretnénk rontani a telefont! alap esetben ha nem rántjuk le a készüléket flash közben a kábelről és előtte kellően fel van töltve a teló (nem merül le közben), akkor nem fordulhat elő ilyesmi!
egyszerűbb esetben "csak" softbrickes lesz a teló (black screen of death ergo nincs download mód) - ezt még vissza lehet hozni egy egyszerű USB jiggel ami akár házilag is elkészíthető) - nem ijesztésnek szánom ezeket a sorokat csak olyan "apró betűs" résznek(#40211) szponzor
van cwm a CF-root kernelekben alapból - nem kell külön ROM Manager (nem is szoktuk használni), de mint mondtam ha GBs romról van szó akkor a sema 2.5-t használhatod nyugodtan -az mindegyikhez jó!btw, hogy lehet elrontani a kamerát? a szervizmenüben nyúlt bele?
[ Szerkesztve ]
-
fo_di
őstag
igazából, ha az ember ért az apró tárgyak forrasztásához, akkor már házilag is vissza lehet hozni egy teljesen halott téglát is
[DEV] i9000 Development Platform, AKA UnBrickable Mod and Software Based Resurrection[ Szerkesztve ]
-
Steelheart2
őstag
Sziasztok.Érdemes az SGS-t lecserélni LG optimus 2X re?Köszönöm!
Iphone 13 pro,Xiaomi Mi 10 Pro 8/256,; Xbox Series X,Asus TUF Gaming FX 505 DT
-
D1L1ZS
őstag
válasz Steelheart2 #40215 üzenetére
Sztem nem. De ez szubjektív...Esetleg a 2 mag (nVidia Tegra 2?) lehet a húzóerő.
[ Szerkesztve ]
Nothing phone 2a 12/256 # Xiaomi 11T 8/128 # Xbox Series X #
-
D1L1ZS
őstag
válasz Steelheart2 #40217 üzenetére
De gondolom jobb lehet a 2 core; de kijelző gyengébb; support is...meg LG telókról nem nagyon hallani jót....Biztos mások is írnak majd ezügyben...
Én biztos h nem cserélnék; főleg ugy h vannak szinte tökéletes ICS ROMok; ~400mb RAM stb...
[ Szerkesztve ]
-
Steelheart2
őstag
A Nova kijelzö gyengébb,mint a super amoled?
Iphone 13 pro,Xiaomi Mi 10 Pro 8/256,; Xbox Series X,Asus TUF Gaming FX 505 DT
-
D1L1ZS
őstag
válasz Steelheart2 #40219 üzenetére
Ugy tudom h igen. De ha nincs igazam; majd valaki megcáfol...
-
Weeman1
veterán
-
sixer66
senior tag
válasz Steelheart2 #40219 üzenetére
A Nova kijelző más.A NOVA kijelzőnek jóval nagyobb a fényereje, de viszont az Amoled, az amoled. Sokkal telítettebbek a színek, a fekete az nem szürke, hanem fekete, viszont a Nova kijelző is nagyon szép,éles, de Én elfogult vagyok az amoleddel.
-
sixer66
senior tag
válasz Weeman1 #40221 üzenetére
De a 2X-nek nem NOVA kijelzője van, hanem IPS TFT.
NOVA az Optimus Black-nek van.Viszont az írások szerint, mert Nekem csak 2X-em volt, nem tudom összehasonlítani, jobb a NOVA, mint a 2X IPS-e, telítettebbek a színek, viszont soha nem éri el az Amoled szintjét![ Szerkesztve ]
-
sixer66
senior tag
válasz Steelheart2 #40215 üzenetére
Nekem először volt egy SGS 2-m, de rákényszerültem, hogy megváljak tőle, azóta SGS-t szerettem volna. Végül úgy jártam, hogy 2X-et vettem. Jó volt, de viszont sok dolog hiába a két mag, nem úgy funkcionált, ahogy azt elvártam, főleg egy SGS 2 után. Jó persze Samsung az más, de ha azt vesszük itt is ott is 2 mag, stb...eladtam 2X-et igen gyorsan, és mégis egy SGS-nél lyukadtam ki, és nem bántam meg. ugyan olyan főzött romot ráraktam SGS-re is, és sokkal jobban, stabilabban megy, mint 2X-en.Amit hiányolok, az a vaku, viszont hiába a 8 megapixeles kamera a 2X-ben, kb ugyan azt a képet adja vissza az 5 mp-es SGS fényképezője.Ha valaki fényképezni akar , akkor nem itt kezdődik ugye a fényképezgetés.
Egy szó mint száz, nem igazán éri meg lecserélni.Ha cserélni akarsz, várd meg még lemegy az ára az SGS 2-nek! -
Weeman1
veterán
-
berczy03
aktív tag
Sziasztok!
Van egy kis gondom. Tegnap kellett akkuidő és ezért bejelöltem, hogy csak 2g hálózatok. Eddig semmi gond, de amikor kivettem, akkor egyszerűen nem kapcsolódik hsdpa-ra. Azóta sem. Ez mitől lehet, mert tuti, hogy van 3g/h ahol vagyok? Hogy hoztam vissza a H-t?
Samsung Galaxy S I9300 | 4.1.2 (LL4) | Siyah 1.8.6+ |
-
sixer66
senior tag
Valami Nekem nem oké az SGS-emen. Fent van egy CM7.2 Glith Kernellel, felraktam a Quadrant 2.0-át, és 1500 körüli pontszámot kaptam úgy, hogy 1200MHz-en megy a proci. Tegyek fel másik romot vagy kernelt, vagy valami gáz lehet vele?
-
gfpeti
tag
Még nem írtam be ebbe a fórumba, mert lusta voltam regisztrálni.
Több mint másfél éve romolom a Galaxy s-emet.
Hogyjétek el, hogy nincs normális, stabil, gyors android rá.
Ez a kombo, amit itt olvasok, 2.3.6 Jvu ,semaphore, thunderbolt ,naplózás ki stb Egy nagy NULLA!
Én is kipróbáltam és lassú!
nagyon lassú!
Egy hét használat után töröltem a fenébe.
Rengeteg romot kipróbáltam már, Cyanogen is volt fent.
A 2.3 as vonalat erőltették több mint fél évig, de csak nightly build lett belőle.
Tavaly állítólag kiadtak egy "satbil" verziót 7.1 néven. Ez kb annyira volt stabil, hogy 2 napig se bírta, hogy ne fogadjon "semmilyen gombnyomásra nem reagáló csak restartra" Galaxys.
Ennyit erről.
Most a 4-es vonalat erőlteti hónapok óta a Cyanogen.. De abból se lesz sose stabil változat.
mire az kijönne, addigra megjelenik az android 20 :-)
Nevetséges ez az egész android úgy, ahogy van.
Nincs két egyforma rom. A gyári egy hulladék lassú! Spontán restartok, semmilyen gombnyomásra nem reagáló galaxys, 2 hét használat alatt totál belassúl, és akkor nem beszélve a buzerálásról!!!
Mert ugye:
-Rakd fel a gyári romot.
-vagy főzőgess ilyen-olyan romokat amiből nincs két egyforma.
-Ezek persze tele vannak hibával, 3 naponta jelenik meg új verzió.
- Cyanogenből napont van friss nightly fél éve :-) (Persze a telefon funkcióinak fele nem működik.
-fagyogat ezerrel. Soha nem is fog működni rendesen benne minden.
-Odinozzál
-Rakj hozzá kernelt mert ugye ext4 fájlrendszer kell.
(de törölj a systemből pár megát, hogy meg tudd csinálni.)
- kapcsold ki a naplózást
- baszakodj a ki tudja milyen szarul megírt appokkal a márketből.
-task killerezz mert ugye mindig elindulnak az olyan alkalmazások amit nem használsz.(persze rakj widgetet hozzá és nyomogasd ha elindul állandóan amit nem akarsz)
- De olyan sok widgetet ne rakj ki mert belassul és szopja az akkut.
-
-meg rootold
-meg írd át a gps config fájlt mert a gps-ed fél óra alatt se fog találni semmit.
-meg rakj fel egy normális tárcsázót ami baromi lassú
-laggol az egész telefon, néha a harmadik billentyűlenyomás ha megjelenik.- Ez az évek / hónapok óta tartó toldozás foltozásból lett elegem
Amit most kipróbáltam rom az ez:
http://technorumor.blogspot.com/Na ez az igazán gyors rom!!! Eddig ilyet egyet se láttam!
Telepítés után automata 1200 ra áll a proci. Tedd vissza 1000- re mert nálam fagyogatott.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1441620
Ezt azért olvasd el.
Telepítés a szokásos... sdre fel, recovery és instal zip from bla bla,[ Szerkesztve ]
-
porse
őstag
kb3, meg a kf1 is ha ráteszem only 2g re no service, vagy csak nagyon nehezen talál hálózatot, akkor is nagyon gyenge. Tudtok ajánlani/linkelni valami masik modemet hozzá?!
... szerintem.
-
bodoraudio
aktív tag
válasz gfpeti #40237 üzenetére
Szerintem ennek a fele sem igaz,csak a te vonatkozásodban.
Bocs hogy ezt mondom de a legtöbb hiba user error.
nálam most ez fut hibátlanul:[ROM][i9000&i9000B][4.0.4] 07/04/12 AOKP-build30-AROMA-INSTALLER-androiddicasbrasilporse: jvu,vagy simán kf1.
kb3 felejtős.[ Szerkesztve ]
-
( V )
veterán
ööö ez most mi akart lenni? a GamerzRom v9.0 Ninja valóban jó kis rom de a többi - már ne is haragudj - baromság! sajnálom hogy nem bírtál megbirkózni a romokkal és ez frusztrációt szült, de ettől ez még csak a te véleményed lesz és nem az orákulumi igazság...
-
MPeter87
őstag
Abban teljesen igaza van, hogy egy tökéletes rom sincs! Ezen nincs értelme vitatkozni!
Ha lenne, akkor nem lenne ennyi hozzászólás, probléma, mindenki ugyanazt használná!(#40242) bodoraudio
Én sem játszom! Nagyon ritkán elindítom az Angry Birds-öt, de talán havonta egyszer. Most az Infinitum romot használom és ezzel Én is kb meg vagyok elégedve!
Ami zavar, az egyedül a tárcsázó (néha lefagy) és a launcher bezárogatás, más problémám nincs vele (vagy csak most hirtelen nem jutott eszembe! )[ Szerkesztve ]
-
-
scream
veterán
"Még nem írtam be ebbe a fórumba, mert lusta voltam regisztrálni."
Lehet nem is kellett volna regelned ...
Egyébként meg amiket "hibákat" felsorolsz meg ,hogy miket kell vele csinálni miután felraktad ... Az android egy speciális linux, tehát úgy is kéne kezelni mint egy linuxot, sok frissítés, kell kis értelem is hozzá, kell kicsit buherálni de épp ez a szépsége. Nem értem miért kell rinyálni miatta, én azt (vagyis hasonló) a "kombót" használom, amit te le nulláztál, már vagy 2 hónapja van fent és mégsem lassult be,használható, nem fagy,nem indul újra, szerintem nagyon is jól használható.
Ha meg nem tudtad normálisan beállítgatni,megcsinálni attól még nem kell az egész androidot általánosítani ezzel,mert te nem értesz hozzá/valamit rosszul csináltál.
Ha meg azt szeretnéd,hogy ne kelljen hozzányúlni menj át iOS-re,fossá optimalizált ,szóval ott tuti nem fog laggolni semmi, viszont soha nem lesz olyan jó érzés mind androidon.
[ Szerkesztve ]
-
( V )
veterán
válasz MPeter87 #40241 üzenetére
ebben maximálisan igazat adok, de pont ezért szeretem az androidot hogy ennyire változatos és választékos, ill hogy teljesen a saját ízlésemre alakítható (és akkor még hol van a konyházás) - vagyis tökéletes rom valóban nincs, de számomra "tökéletes" van csak tudnom kell használni a rendszert.
(#40243) babicsbalu
+1 na pontosan erről van szó!
[ Szerkesztve ]
-
sixer66
senior tag
Szóval van akinek az új Quadrant 2.0 olyan 3000 körüli értéket ad? nem tudom hogy érdemes lenne e átállni ICS-re CM7-ről,és azok közül is melyikre.
[ Szerkesztve ]
-
porse
őstag
válasz bodoraudio #40239 üzenetére
kf1 nél is ugyan azt csinálta... de jvu most jó. kössz.
... szerintem.
-
koxminator
senior tag
válasz sixer66 #40245 üzenetére
nálam 1430-at ad, a kedvedért megnéztem, de igaz, ez kb olyan, mint amikor valaki 3dmark-ra veri PC-n...persze egy mérőszámot ad, viszonyítási alapnak, de kb. ennél több értelme nincs. én tegnap romoltam fel, és ugyan játékot csak az UNOt próbáltam, de maga az egész rendszer röccenésmentes, nagyon pöpec. azt hittem, nincs is már ilyen SGS-re. szóval nálam eddig nyerő, marad asszem.
Cégünk alapfilozófiája: nem bántjuk a sz**t, amíg nem büdös!
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest