- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mini PC
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Dell notebook topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
-
PROHARDVER!
Sony Xperia Z1 Compact
Új hozzászólás Aktív témák
-
air
nagyúr
Hacsak nem rizzsel működnek ezek a páramentesítők, akkor nem értem, hogy hogy jönnek ide.
A szoba mérete és a rizs mennyisége hogy függ össze? Kevés rizs nem köti meg a párát, de sok igen?
De inkább hagyjuk, mert amíg nem látok egy tudományosan bizonyított kutatást a rizs telefonszárító képességéről, addig úgysem hiszek benne. Nekem addig csak fikció.[ Szerkesztve ]
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
Kroni1
veterán
Sokan irták külföldi fórumokon, hogy óvatos hajszárítózás segitett a hármat rezgő telón, esetleg porszívó szűkitett csővel (pl. gyerek orrszívó) a csatlakozókból is jó lehet, valaki irta hogy neki rengeteg viz jött a készülék belseje felől és a hajszárító nem segitett neki de ettől megjavult, tehát nagyon úgy tűnik, hogy a 3 rezgős telefon még nem halott teljesen, azokat még életre lehet kelteni! A szilikagél is jó, én a kocsiba azt használok a téli párásodás ellen és jól műxik!
[ Szerkesztve ]
-
VMatteo
őstag
vagy tegyétek ki a telefont erre a bika napsütésre, jól átforrósodik, és közben szívjátok kifelé belőle porszívóval a párás levegőt. Gondolom ez a meleg nem tenne jót a ragasztásoknak, dehát ami már egyszer beázott, annak már olymindegy
Tisztelet a Gépésznek!
-
air
nagyúr
Aztaaaaa!! És tényleg. Bebizonyították.
Hamut szórok a fejemre.
De inkább nem kommentálom részletesen, jobb ez így mindenkinek.
Aki akar, higgyen benne (mint istenben), de engedtessék meg nekem a kétkedés joga!Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
semetka
őstag
Nektek frissít a gyári e-mail alkalmazás LP-n? Nekem van hogy 3 levelem van, megnyitom és akkor közli hogy van 3 leveled, közben értesítés nem jön :S
[ Szerkesztve ]
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Gondolkodok ezen a telefonon. Ebben az árban van jobb választás? Van valami típushibája? Általános felhasználás, játékok, gps ami fontos.
KÖsziI5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
air
nagyúr
válasz Quasi_modo #23463 üzenetére
Ne legyél olyan hitetlen Musztafa, mint én!
Hiszen még "tudományos" bizonyítékot is kaptunk.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
PAtr0n
addikt
válasz JoolsNOS #23462 üzenetére
Szerintem ár/érték arányban jelenleg ez éri meg a legjobban. Bár szolgáltatósan már kifutó modell, webshopokban még sokáig kapható lesz szvsz. Típushiba nemigen van, az első példányokat súlytotta a kamerakeret hibája, ami miatt legfőképpen vakuzáskor lilás lett a kép. Víz alá ne nagyon vidd, örökös téma a beázás a fórumon, és a gariztatása nem mindig jár sikerrel.
Hardveresen igen erős lesz még 1-2 év múlva is (Snapdragon 800, 2giga RAM, Adreno 330), az akuidő átlagon felüli (2300mAh), a 720p-s IPS kijelzőnek szép a képe, jók a betekintési szögek.
Rendszerből jelenleg a Lollipopnál tart, bár sokak panaszkodnak rá, főként hívásproblémákra, akuidőre, és lassulásra. Én inkább a Kitkat-ra esküszöm esküszöm, mind kinézet mind megbízhatóság/működés, mind akuidő terén.Vedd meg nyugodtan, nem fogsz benne csalódni.
[ Szerkesztve ]
"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
JoolsNOS
veterán
válasz PAtr0n #23466 üzenetére
Honnan lehet tudni, hogy melyikek a korai példányok a kameraproblémával? Van valami típusszám? Ha nem frissítek lollipora akkor zargatni fog valami zavaró értesítés, hogy tegyem meg?
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
Bozek
nagyúr
Volt, aki korábban koncertet próbált videózni a telefonnal. A legújabb Project Desire-be bekerült egy olyan lehetőség, amivel lehet állítani a mikrofon érzékenységét. Kipróbálni nem tudom, mert nem járok koncertre, úgyhogy ez a feladat másra vár.
Egyetlen probléma van vele, hogy az SCR Screen Recorder FC-t dob, ha átváltok Internal Audio-ra. Mást nem tapasztaltam, szóval ha az említett programra nincs szükség, akkor nyugodtan használható.
[ Szerkesztve ]
-
kaciokos
őstag
Nem igazán értem, miért hőbörögtök. Igaz, hogy a Bozek által linkeli video tényleg nem tudományos kutatás, de ha egy tesztvideót csinál a Mobilarena egy új készülékről, azt is megnézitek, pedig az sem tudományos értékű teszt. Ha én látok/hallok valami ilyesmit, inkább átgondolom józan paraszti ésszel és mérnöki/fizikai tudásommal, és az alapján döntöm el, hogy baromság, vagy akár működhet.
A beázott telefon bejsejében levő víz folyamatosan párolog. A párolgás sebességét egyrészt a hőmérséklet befolyásolja, másrészt a levegő páratartalma. A rizs felszívja a vizet, és a levegőből is a párát. Főzés közben a tömegének/térfogatának sokszorosát felszívja. Ha egy dobozt vagy zacskót megtöltök rizzsel, és a közepébe dugom a telefont, a rizs ki fogja szívni a dobozban levő levegőből a párát, ezáltal a telefonban levő víz gyorsabbantud elpárologni. Fontos, hogy zárt rendszer legyen, különben a rizs a lakás összes levegőjéből szívja a párát, ami az arányok miatt nem túl hatékony.
Nem mondom, hogy egy beázott telefonon ez tuti segít, mert már lehet, hogy helyrehozhatatlan károkat okozott a víz, de ha még nem tette, akkor igenis ezzel a módszerrel gyorsítani lehet a kiszáradást.
És hogy koszos lesz a telefon? Na és? A végén egy nedves ruhával letörlöm, oszt' jóvan.
-
Joe.36
addikt
Sziasztok, a SONY Z1C re Tmobilos ugye 2 év garancia van ? Vagyis 1+1 év ?
A siker nem végleges, a kudarc nem végzetes: a folytatáshoz való bátorság az, ami számít ! / Redmi Note 13 pro + Samsung Gear S3 Frontier /
-
air
nagyúr
válasz kaciokos #23470 üzenetére
1. Nem hőbörgünk.
2. Mi is el tudjuk dönteni, hogy szerintünk mi baromság és mi nem.
3. Jogunk van csak azt elhinni, amit bizonyítva látunk.
4. Nem értem, hogy a Mobilarénás videóknak mi köze van a témához.
Ennyi.
Az írásod érdekes, de inkább spekuláció.
Ugyanis erre az állításra: "igenis ezzel a módszerrel gyorsítani lehet a kiszáradást", a világon semmi bizonyíték nincs. Ez pusztán feltételezés.
Ennyi erővel árpagyöngybe is teheted, az ugyanis sokkal több folyadékot tud felvenni, mint a rizs.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
Partyface007
őstag
gyári 5.0.2-t használok és ezt a wifi file transfer-t viszont ezzel nem tudok sd kártyára közvetlenül másolni.
Van esetleg olyan amivel ez megoldható vagy ez valami rendszerszintű korlátozás?
köszi előre is
-
semetka
őstag
válasz Partyface007 #23473 üzenetére
G-mail fiókra van állítva. Most töröltem a fiókot és újra beállítottam, hátha.
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
Partyface007
őstag
válasz Partyface007 #23474 üzenetére
beépített remote shares + total commander kombóval megoldva
-
semetka
őstag
válasz Partyface007 #23476 üzenetére
Azért mert csak a bejövő mappába érkező e-mailekről ad értesítést, az email app pedig mindről, legalábbis KK-en jól működött.
-
csadi0011
őstag
És te tudod bizonyítani azt, amit te állítasz ?
Ezt te irtad: "A rizs csak azt a folyadékot tudja magába szívni, amivel közvetlenül érintkezésbe kerül."Bezzeg más a saját véleményét alá kell támasztania, holott nem beszéltek ellened hülyeséget. Nekem speciel bevállt a tál rizs. Nem tudom bizonyitani, hogy rizs nelkul lassabban jott volna helyre a telefon, de fel nappal a beazas utan nem volt javulas, ujabb fel nap utan amikor mar rizsben volt, eltuntek a problemak.
Szerintem te kicsit arrogans vagy.Amugy erdemes ugy csinalni, hogy egy jol zarhato talat majdnem teletolteni rizzsel, bele a telefont nyitott ajtokkal, a talat bezarni, majd berakni a sutobe. Akar melegiteni is lehet ovatosan.
-
speed207
tag
Hali! Olan észrevételem van a telefonommal kapcsolatban hogy az utóbbi pár napba kegyetlenül lehalkult. A párom sp-je simán elnyomja az enyém hangját. Fél hangerő felett már nincs semmi hangerő növekedés. Ha csörög és a zsebembe van meg se hallom csak érzem hogy rezeg. Mi okozhatja ezt a problémát?
-
VMatteo
őstag
Srácok!
kurvanagy gáz van!
Egész nap használtam a telefont, 1%on volt, feltettem töltőre. Most hogy leakartam venni, nem kapcsol be, csak 3at villan pirosan a LED. Vízben életében nem járt, indikátorok fehérek. Gépre rádugva semmi életjel. Lehet ezzel kezdeni valamit, vagy szerviz?
ja, rezzen is 3at ha úgy nyomom a gombokat.[ Szerkesztve ]
Tisztelet a Gépésznek!
-
csadi0011
őstag
válasz VMatteo #23483 üzenetére
Lehet hülyeséget fogok mondani, mert lehet, hogy rosszul emlékszem, de mintha nekem már lett volna olyan, hogy androidos készülék bekapcsolva mutatkozott halottnak. Reset gombot próbáltad? Esetleg bekapcsgomb+hang.fel hosszan?
Szerkesztésre: Más töltő/kábel?
[ Szerkesztve ]
-
VMatteo
őstag
válasz csadi0011 #23484 üzenetére
reset gombra semmi, hangerő fel +bekapcs gomb semmi. PC companion nem látja
BEKAPCSOLT. Töltőről gyári usbkábellel.Hát gyerekek, ez oszt igen...
Az lehet hogy annyira lemerült, hogy ezért villogott? Mágneses kábellel töltöm, Baleetől vettem, és 1%on tettem töltőre. Lehet hogy leugrott a mágnes és nem vette a töltést? És ugye ennyire lemerült?[ Szerkesztve ]
Tisztelet a Gépésznek!
-
NorbeeF
csendes tag
Sziasztok!
Megtudná mondani nekem valaki,hogy a z1 és z1 compakt alaplapja csere szabatos-e tehát bele megy-e a compakt alaplap a nagy z1-be -
kaciokos
őstag
Persze, hogy jogod van azt elhinni, amit akarsz, a teszt videós példát csak azért hoztam fel, mert az infók 99%-át, amit elhiszel, nem azért hiszed el, mert bizonyítva látod. Mondok egy másik példát: el szeretnél jutni Miskolcra, és felszállsz egy buszra, mert az van rá kiírva, hogy Miskolc. Megkérdezed a sofőrt, ez-e az a busz, és azt mondja, hogy igen, ez megy Miskolcra. Elhiszed, nyugodt vagy, pedig senki nem bizonyította neked, hogy a busz Miskolcra megy. Mindegy is, ez nagyon mellékszál.
Az írásomban melyik részét érzed spekulációnak? Fizikai/műszaki tényeket soroltam fel:
1. a víz párolog
2. a párolgás sebessége függ a levegő páratartalmától
3. a rizs magába szívja a párát a levegőből
4. minél jobban párolog a telefonban levő víz, annál gyorsabban szárad kiInnen logikus következtetéseket vontam csak le.
Árpagyöngyével kapcsolatban nincs tapasztalatom, de ha tényleg jobban szívja a vizet, akkor valószínűleg jobb a célra, viszont szerintem rizs sokkal több háztartásban található.
-
air
nagyúr
válasz kaciokos #23490 üzenetére
Hihetetlen, hogy mit vagytok képesek kihozni egy ilyen dologból.
De szerintem már így is sokkal több időt és energiát fordítottunk rá, mint amit a téma megér.
Aki hisz benne, csinálja. Aki nem hisz, nem. Ha én ezt valami tényszerű alátámasztáshoz kötöm, az az én szívem joga. A véleményét elmondhatja bárki.
De a buszos példa annyira sánta, hogy még "lába" sincs. Ugyanis különbség van tájékoztatás, információadás és tényállítás között.
A buszos példa az előbbi, a rizses dolog az utóbbi. Ha valaki ezek között nem tud különbséget tenni, hát... Ezt a mondatot inkább nem fejezem be.
A vitát viszont igen. Részemről a téma lezárva.[ Szerkesztve ]
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
Kroni1
veterán
Szerintem is kicsit túl van ez már tárgyalva. Ez a tudományos bizonyíték iránti igény egy hülyeség, azt is bebizonyították anno szolgáltatók által pénzelt kutatásokban, hogy a mobiltelefonálás nem káros az egészségre, de nem megyek bele, ez mégmesszebb vinne.. A saját tapasztalat a legfontosabb! De ha valakinek beázik nem hiszem, hogy ne próbálná meg, hisz rizs vagy egy szilikagél nem egy vagyon, de vszleg vmelyik van is otthon mindenkinél, kárt nem teszel vele a telóban, ergo nincs vesztenivalód. Részemről én simán el tudom hinni a dolgot, a kis 1grammos szilikagélben sem hittem amíg ki nem próbáltam, de mivel volt itthon pont egy én is leteszteltem, és csodákat tett télen a kocsiban!
ON: Cordon szervíz tapasztalat: Pár hónapos készülék, vizet már látott többször, de ezúttal zárt takarók ellenére beázott, 3 rezgéses hiba, minden indikátor piros, Telekomnál teló leadva, mivel szinte új hibátlan állapotú volt a teló gondoltam megpróbálom cseréltetni, ha nem jön össze utána jöhet a rizs kb. 2-3 héten belül jött az sms: mehetek érte. fődarab csere, új fóliás készüléket kaptam, 2db ajándék fóliával! Gondoltam a sok rémtörténet mellett álljon itt egy pozitív kimenetelű is.
[ Szerkesztve ]
-
csadi0011
őstag
Nekem is lenne záró gondolatom. Ígérem ezután nem folytatom.
Az a baj, hogy az erős szkeptikusságotok elveheti másokból a reményt.
Úgy hattok az emberek reményére itt ebben a topicban, mint egy tálban nagy mennyiségű rizs a telefonban lévő folyadékra/párára.
És tényszerű. A rizs (is) így működik. A telefon szárazabb lesz, ő meg nedvesebb. A gabonák elveszik a nedvességet, a telefonban meg ott van, mert beázott szegény. Ott a tálban, abban a zárt térben nincs máshol nedvesség, csak a telefonban.Ha valakinek beázik a telefonja, hadd reménykedjen, hogy van átmeneti megoldás! Hadd koszolja össze a telefonját rizzsel! Jobban fogja érezni magát tőle. Te jobban érzed magad attól, hogy valami ellen vagy, ami nem árt senkinek (sőt valójában segít), és még megmagyarázni se tudod, hogy miért lenne rossz? Mert, ha ezzel ártanának valakinek, vagy valamiben, akkor megérteném, hogy ellene vagy, de csak azért, mert te nem hiszed el azt, amit nem támasztanak alá tudományosan, szerintem nem kéne ennyire negatív dolognak beállítani.
Amúgy tudományosan alá van támasztva, hogy a gabonafélék, ha szükségesnek érzik magukévá teszik a nedvességet. Nem kell külön a rizst tesztelgetni tudományosan ezzel kapcsolatban. Az mindenkinek van otthon száraz formában szerintem. Ezért lett ez az interneten elterjedt megoldás szerintem. -
kaciokos
őstag
Én eddig érveltem, te fröcsögtél. Ellenérvet még egyet sem írtál le.
"Ha valaki ezek között nem tud különbséget tenni, hát... Ezt a mondatot inkább nem fejezem be.
A vitát viszont igen. Részemről a téma lezárva."A nem is annyira burkolt lehülyézésem a végső érved vitazárónak? Ezt muszály megmosolyogni.
[ Szerkesztve ]
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Flashtool használatában kellene a segítség Z1 compact esetében.
Abba a hibába ütköztem, hogy fel van telepítve a PCC, de ha flashelni akarok egy romot és kéri hogy csatlakoztassam a telefont, kiírja hogy a flash failed, mert nincs telepítve driver.Pedig a PCC telepítve, látja is a telefont, külön letöltöttem z1 compact drivert, az is telepítve....
"15/046/2015 20:46:28 - ERROR -
15/046/2015 20:46:28 - ERROR - Error flashing. Aborted
15/046/2015 20:46:28 - ERROR - Drivers need to be installed for connected device.
15/046/2015 20:46:28 - ERROR - You can find them in the drivers folder of Flashtool."(PCC ilyenkor nem fut)
Amire hivatkozik driver telepítőből meg nem teszi fel a drivert (win8.1 64 bit)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- PlayStation 5
- Gitáros topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Milyen autót vegyek?
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest