Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tknof1871

    őstag

    válasz Somatom #6299 üzenetére

    Hova akar tekerni az az átlagos 50 -es?
    Otthonról, munkahelyre, boltba. Csak közlekedési eszköz a kerékpár. Sík terep, városi használat. Egyenlőre csak figyelem az e-bike kiteket.

    Közben eszembe jutott még valami. Eddig a középmotorokban csak egyenes fogazású fogaskerekeket láttam. Mostanában kezdtem olyan videókat látni, szétszedik a motort és ferde fogazású fogaskerekek vannak benne. A kínaiak mostanában kezdték használni a ferde fogazást vagy már azóta használják amióta a közép motor kiteket gyártják, ennek a csináld magad pedelec korszaknak az elejétől, csak a ferdét mondjuk az 500+ Wattos motorokba tették?
    Lehet rosszul ismerem a nevüket, a napkeréken, a bolygókerekeken és a gyűrűskeréken vagy (gyűrűs fogaskeréken?) eddig csak egyenes fogazást láttam. A ferde fogazásnak az előnye az egyeneshez képest, hogy a fogaskerék keskenyebb lehet, de nem csökken az élettartama. Kompaktabb lehet a rendszer. De inkább nem megyek bele jobban mik az előnyei és hátrányai az egyenes és a ferde fogazásoknak.

    Olyan napokon, mikor erős a szél (és érdekes módon a szél mindig szemből fúj :) ) azt gondolom hétvégén rendelek egy közép motor kitet. Ez kibírhatatlan. Hétvégére elmúlik a szél és rájövök, még elég jól bírom a tekerést. Egyszer biztosan veszek, 5 vagy 10 éven belül, mert nem szeretek buszon utazni, táskát cipelni.

    Mindenkinek köszönöm a válaszokat! :R

    [ Szerkesztve ]

    Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió

Új hozzászólás Aktív témák