Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz kovacs65 #5782 üzenetére

    Én személy szerint még nem szedtem szét olyan motort, de jókat hallok róla. Illetve mentem yamaha motoros bringákkal, nekem mindig tetszett a rendszer, az új giant féle yamaha motorok nagyon jól sikerültek, tudtommal a piacon a legkisebb fogyasztású motorok, még a Bosch-t is megelőzik egy kicsit. Kevés meghibásodásról hallani, de az biztos, hogy ha gond van vele, nehezebb hozzá szakit, alkatrészt találni mint egy Bosch-hoz vagy Brose-hoz.
    Ettől függetlenül szerintem meg lehet venni, garanciával. A gen 2-es bosch speed motor gyengébb is volt mint a sima cx, nyilván amiatt, hogy mivel a speed motor gyakrabban meg csúcs nyomatéka körül, nem menjen szét hamarabb. A gen4-es bosch speed-nél már ugyan azt a nyomatékot alkalmazzák mint a sima cx-nél, ez egy jobban kitalált, masszívabb motor. Nem sérülékenyebb, mert a speed motorok programozása okosan van kitalálva. Úgy szabályozza a nyomatékot, hogy a nagyobb tempó se tegyen kárt a motorban. A speed motor működése nem egyenlő egy tuningolt cx motor működésével. Ha egy 25-ös motorból csak simán kiveszed a korlátozást, akkor a nyomatéka folyamatosan a padlón van, mert becsapod a rendszert. A speed program nem ilyen, fokozatosan veszi vissza a nyomatékot amint közelítesz a 45km/h felé, hogy ne lépd azt túl. Épp ezért reklamáltak is páran akik 45-ös bosch bringát vettek, mert nem tudták kitekerni 45-re. Igen, mert ahhoz már oda is kell tenni magad, míg egy tuningolt gépet könnyebben kitekersz 40-45-re. Az viszont ténylegesen tudja amortizálni a motort. A gyári speed motortól nem kell félni.

    Bafang, Tongsheng rendszereket nem ismerem, én ezekkel nem nagyon találkozom, csak a jól ismert Bosch, Yamaha, Brose, Shimano-hoz konyítok valamit.
    Ettől függetlenül én soha nem voltam az átépítés ellen, mert van amikor észszerű megoldás
    A Bafangról jókat hallani. Nincs ezzel baj, csak nem terepre való az utólagos átépítés.
    A szervizek arra specializálódnak amiből sok van, amiből pénzt lehet csinálni, nálunk meg sok a fent említett 4 márkából van, de főleg a Bosch megy, így ehhez is értenek a legtöbben. Bár hozzáteszem, konkrétan ebike motorra specializálódott szerviz igen kevés van idehaza.

Új hozzászólás Aktív témák