- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
strar
tag
Egy ideig dolgoztam partyfotósként, manapság inkább koncertfotózással foglalkozom.
Nekem az általános probléma az volt, hogy ezt az állást senki nem akarja rendesen megfizetni, engem pl "betanulási időszak" címszó alatt gyakorlatilag ingyen dolgoztattak (annak ellenére, hogy leadtam nekik egy teljes portfóliót) és nyilván nem is kellett semmit se betanulnom.. úgyhogy 4-5 alkalom után otthagytam őket. -
hdanesz
őstag
Egy kicsit szeretnék én is hozzászólni a kidobós/nem dobós témához, meg hogy ki dob ki kicsodát. Szerintem egy szórakozóhelyen azért vannak kidobók, meg biztonsági emberek, hogy a szórakozókat és az ott dolgozó személyzetet megvédjék. Azért ha lökdösődésig fajul a dolog, merem remélni,hogy beavatkoznak maguktól is. Amikor én fotóztam bulikon, a cég akinek dolgoztam biztosította a fényképezőt. Nem volt egy több százezres masina, sőt...
Én szerettem volna saját géppel dolgozni, de a cég nem engedte. Mondván, nem akarnak ők fizetni pluszba nekem azért ha valamilyen incidens során tönkremegy a gépem. (A saját gépem klasszisokkal drágább volt mint a céges). Manapság már egy közepes árfekvésű géppel is lehet normális képeket készíteni.
A bulikkal kapcsolatban mindig az jut eszembe, hogy néhány szórakozóhelyre mobiltelefont sem merek vinni, mert még azt is féltem, pedig csak a zsebemben figyel. Nem kézbentartva dolgozok vele egész éjjel, nincs annyira szem előtt.
Én alapvetően nyugodt ember vagyok, necces helyzetekben egy kicsit félős is... Én sose mernék visszavágni még szóban sem egy "felfokozott" alkoholos állapotban létező partyarcnak. Pont a felszerelés és a magam biztonsága miatt, inkább ráhagyom a dolgot és folytatom a munkám.Senkit nem akartam megbántani, sem pedig személyeskedni. Csak leírtam a véleményem.
[ Szerkesztve ]
-
leeate
senior tag
Bocs, hogy ezt mondom, de szerintem a cikknek valójában nincs más célja, mint hogy Deutsch Richárd képeit mutogassa..
Soha többet nem vitatkozom DSLR témában!!
-
petrosilov
tag
válasz Sir Riccio #114 üzenetére
Jó régi postra reagálok, de talán nem falrahányt borsó:
"Azzal, hogy belépőt vásárol elfogadja, hogy felvételek készülnek róla.
Nekem semmit sem kötelességem törölni.... ..de ha hülye képet vág egy fotón azért nem én vagyok a hibás."Nos, ez így, ebben a formában elég érdekes, ugyanis azért van ennek jogi szabályzása, lásd egyéni képmáshoz való jog. Ami ráadásul megkülönbözteti a felvétel készítését és publikálását. Tehát mindenkinek (kivéve a közszereplőket, közszereplés közben) elemi joga, hogy eldöntse, az adott szituban készülhet-e róla felvétel, és ha készülhet, attól még megtilthatja a publikálását. Mondjuk a Te esetedben jogi lépésektől kevésbé félnék, mint az ad-hoc pofánvágástól.
-
twine
veterán
válasz petrosilov #155 üzenetére
.....egy elcseszett baromságnak tartom ezt a partyfotós dolgot....az emberek többsége ilyen helyekre azért megy hogy az egész heti gőzt kiengedje,,,szórakozzon,,,,ehez némi alkoholt vagy bármi nemű "segitséget" is igénybe vesz, ami azt jelenti hogy nem biztos hogy épp úgy viselkedik mint a hétköznapokban....Akinek a kezébe pedig gép kerül az nagyon jól tudja hogy ő maga nem angyal,,,,hiszen épp a legkényelmetlenebb pillanatoknak fog ő maga a legjobban örülni ha el tudja épp kapni....akiben ez nincs benne nem is jó fotós...."fillérekért" lehet sz@r kis gépeket kapni.....ha valaki szeretné a "saját buliját" megörökíteni visz magával gépet,,,és csattogtat...ez régen is megvolt....A hely pedig reklámozza magát másként,,,,ne ebben a formában...a tulajok a különböző "lisztek" helyett pedig költsék inkábba pénzüket modellekre és profi fotósokra akik napközben lemennek a helyre és megcsinálják a reklámanyagot...ne pedig a közönséggel csináltassák ingyen....sok-sok negativ mondat volna még bennem,,,dolgoztam "nagy arcok" mellet kezdő Dj-ként,,,voltam "közönség" évekig,,,,amióta felnőttem sokat operatőrködöm....Sok -sok szemszögből áttekintve a dolgot sem tartom ezt(partyfotós) értelmes normális "szakmának",,, és teljesen megértem az unszimpátiát "felétek" az emberektől...(pedig mint mondtam, jómagam is a lencse ugyanazon oldalán állok)
A címhez hozzászólva,,,,persze hogy ember,,csak épp semmi keresnivalója olyan ugyancsak emberek között akiknek jogaik vannak,,és véletlenül sem kérték meg hogy fotózza le őket....a publikálásra meg legfőképp nem,,,,,még ha csak a háttérben is állnak egy üveg sörrel véletlenül.... -
WiZARD
addikt
mint írtam jópár bulin fotóztam már, nem kevés képet csináltam.
SOHA nem fotóztam le olyat, aki nem kérte, hogy fotózzam le.
inkább hazamegyek kép nélkül, vagy kevés képpel, de se kéretlenül nem fotózok, se nem kezdem el kérdezgetni az embereket, hogy akarnak-e képet.
az emberek nagy része örül a fotósnak, és fotóztatja magát, és utána keresi/várja a képet neten.
ha meg valaki józanul meggondolja magát, az dob egy mailt, és töröljük a képét.Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
twine
veterán
Ráadásul végig sem olvastam az összes hozzászólást....Most olvastam kicsikét vissza, és hát látom itt is megvannak a bajok....Elnézést a következő hasonlatért de ez is olyan mint a BKV,,vagy a MÁV,,,,ott is biztosan dolgoznak jóravaló emberek,,,de a sötét többség miatt általánosít mindenki,,,így az összes BKV-s bunkó paraszt lett....
Ahogy olvasom a "kedves" házigazda hozzászólásait, nem lepődök meg saját magamon sem hogy általánosítok a ti szakmátokkal kapcsolatban is...lehet pár jó arc is van köztetek,,(mint ahogyan a te hozzáálásod is ezt tükrözi) de én már attól a pár mondattól megfeszültem ahogyan a házigazda hozzállt a munkájához....Igazán örülök hogy manapság már csak látogatóba megyek le pár helyre egy két régi barátot megnézni-dumálni mielőtt kezdenének...és ezalatt nem szoktam belefutni az efféle "jófej" fotósokba....
szerk:
félreértések elkerülése végett a BKV-s hasonlatom az álltalánositásról szólt nem pedig a jelenlévők sértegetéséről...
üdv
Twine[ Szerkesztve ]
-
petrosilov
tag
-
Sir Riccio
addikt
Feljebb már mindent leírtam, igazából nem is nagyon szeretném újra ugyanazt leírni, így nem tudok mit reagálni az általatok leírt sorokra, kár, hogy így látjátok, ahogy de nem érthetünk egyet mindenben.
Szép fényeket kívánok mindenkinek!Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
menalcas
őstag
Jó cikk.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el a pendrive-ot.
-
partymókus
csendes tag
Akit érdekel a partyfotózás, az nézze meg a következő partyfotó, programajánló oldalt, mert itt keresnek partyfotósokat.
Direkt link: Partyfotósok jelentkezését várjuk[ Szerkesztve ]
partyfotó: http://partyweb.hu/
-
Elah
csendes tag
válasz partymókus #163 üzenetére
elég frankó oldal a Partyfotó, party fotó, köszi a linket!
-
sanyixXx
senior tag
válasz partymókus #163 üzenetére
hogy működik a bérezés itt? ugyanaz a pofátlan lehúzás megy, mint pl. az antropos.hu -nál?
Rumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/
-
törölt tag
Szerintetek Led lámpával hatalmas hülyeség lenne fotózni?
-
Peetboy
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek partyfotózással kapcsolatban tapasztalata? Főleg aktuális infók érdekelnek: bérezés, hol kell fotózni stb
Aki csinált már ilyet dobjon légyszi egy PÜ-t, vagy e-mailt! Köszi!☎iPhone 5S☎ iMac 20" ♛http://peetboy.uw.hu/♛ →http://www.flickr.com/photos/peetboy← Canon 450D
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- ZIDOO médialejátszók
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Okos Otthon / Smart Home
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen SSD-t vegyek?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Poco X6 Pro - ötös alá