Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz tomee987 #1613 üzenetére

    Érdekes egy változás, bár még így is hülyeség, főleg hogy csak egy csomagnak a sebességét vitték le, ami tényleg értelmetlen, főleg hogy a nagyobb csomagokat úgy hagyták.
    Max akkor jó, ha a 30-ast megszüntetik, mert így nem kell rögtön 60-ast adni mindenkinek, egy 10 Mbit/s-t megspórolhatnak előfizetőként, bár olyan hálózaton felesleges, mint ami nekik van, szóval tényleg nem értem.

    Ez érdekes, de vajon miért ott és milyen okból? Igaz, hogy az FTTH jobb több szempontból is, de most hirtelen miért térnek át rá ED 3.0-ról és miért pont Halásztelken? Ha valami kísérleti jellege lenne, akkor arra ott van Tata, úgy tudom, hogy a tömbházas térségben ott is FTTH van.
    Meg még arra is kíváncsi lennék, hogy a kábeltévét hogy oldják majd meg, vajon külön kábelhálózat lesz neki, vagy úgy oldják meg mint a Digi, hogy az is optikán jön és a modemen van egy koax kimenet, amin a TV-t szolgáltatják.
    Egyébként ez a passzív elosztásos rendszer hülyeség. A Digi-nél is ezért szívnak annyian, főleg tömbházas térségben, mert ugye a passzív optikai osztás úgy működik, mintha egy Ethernet hálózaton HUB-ot használnánk osztásképpen, sok helyre eljut az, aminek nem kellene és ezáltal túlterhelt lesz a hálózat.
    Mondjuk a PR-nél ilyennel szerintem nem kell számolni, mert sose fognak olyan nagy netcsomagokat adni, főleg olyan áron.
    De tényleg érdekel, hogy most miért FTTH-t építenek ki és hogy vajon máshol is áttérnek-e rá, vagy nem, elvégre már lassan itt van a DOCSIS 3.1 is, amin szintén lehet majd nagyobb sebességű csomagokat adni, már ha ez a céljuk, bár szerintem két legyet akarnak ütni egycsapásra, elvégre optikán is bőven van kapacitás, ráadásul csökkennének a hálózatüzemeltetési költségek is, főleg passzív osztással és a karbantartás se olyan nehéz és nem kellene az erősítőkkel vacakolni. Ki tudja mit akarnak megint.

Új hozzászólás Aktív témák