Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz tomee987 #1550 üzenetére

    Attól függ, hogy melyik üzletkötőkről van szó, már nem is tudom, hogy azokból is hányféle van.
    Amúgy igazad van, az amit csinálnak, vagyis ezt az IPTV-s szarságot az egyszerűen undorító és nevetséges. Mondjuk nem muszáj IPTV-t kérni, lehet SAT is és akkor nem használja az internetet.

    Azt meg nem mondanám, hogy a saját igényeimet írom le, inkább egy nézőpontot írtam le, mint ahogy Te is.
    Vannak olyan emberek, akiket összezavar a sok csomag és úgy állnak hozzá, mint amit leírtál, viszont vannak olyanok, akik meglátják a sok csomagot és azt mondják, hogy ez igen, ez már a szolgáltató, micsoda lehetőségek, viszont amikor azt a négy csomagot látják meg, akkor meg azt mondják, hogy ez azért elég szűk választási lehetőség, sőt szinte erőltetett és akkor elvárják, hogy ott legyek előfizető? Persze a szükség legtöbbször választásra kényszerít.
    De amúgy meg ez is azért van, mert az egyik szolgáltató elkezdte, a többi meg követi és gyakorlatilag ráerőltetik az embereket erre a kevés választási lehetőségre, hogy nehogy már a cég alkalmazkodjon az ügyfélhez, hanem az ügyfél a céghez. Nem mennék bele jobban a marketingbe és egyéb hülyeségekbe, mert tanultam és nem nagyon szerettem pont emiatt a befolyás és erőltetés miatt, de hát ez a mai világ.

    Hát ha náluk dolgoznék, akkor bizonyára nem szidnám, hanem pártfogásomba venném őket, mint Te, vagy pedig visítva mondanék fel, hogy mekkora egy trágya szolgáltató.
    Ami a CMTS-t illeti úgymond "hallottam", na meg ha normális CMTS lenne, akkor nem modulokat cserélgetnének, meg bővítenének több órás kimaradásokkal, hanem beruháznának egy normális CMTS-re, amiben olyan modulok vannak, amelyekben a csatornák szoftveresen is bővíthetők és akkor nem kellene ennyit vesződni a "fejlesztésekkel", de gondolom pont Neked nem kell ezt magyaráznom.
    A többi hálózati eszközről meg tényleg ne is beszéljünk, meg arról se, hogy a PR-nél havonta vagy 100 központi meghibásodás és egyéb eszköz hiba van, az optikai gerincszakadást meg meg sem említem, főleg hogy ki lett tárgyalva.
    Igaz, hogy a DIGI-nél és a UPC-nél is vannak "furcsa" megoldások, de ha pl. megnézed a DIGI és a UPC facebook oldalát, akkor ott nem található minden post alatt felháborodott előfizető komment, nem úgy mint a PR-nél, ahol ez már szinte megszokás.
    Nem is olyan rég, talán elsején volt megint valami hiba, amit jeleztek is, ott is szép kis kommentek vannak és igazuk is van az előfizetőknek.
    Ami meg a netet illeti, folyamatosan használatban volt és úgy nem volt semmi hiba, vagy csak néha-néha volt használva? Egyébként meg az a tökéletes 60-as netet valós letöltésben hozza a 7,5 MB/s-t? :D Erre a kérdésre múltkor se kaptam választ :D
    Ha meg az sbv5121e modemről van szó, akkor az talán nem is bír 60 Mbit/s-t, max olyan 50-et, de az is csak az elméleti maximum, gyakorlatilag még talán annyit se tud, főleg hogy csak egy csatornát képes kezelni és azt az egy csatornát se egyedül használja, már ha jól tudom.

    [ Szerkesztve ]

  • tomee987

    tag

    válasz Alteran-IT #1551 üzenetére

    Ha technikailag az adott végpont alkalmas akkor az IPTV-t fogják adni, nem a sat tv-t, a sat tv olyan helyekre van kitalálva, ahol nincs IPTV, vagy egyáltalán nincs T-s vezetékes hálózat. A jelenlegi sat tv-seket is folyamatosan állítják át IPTV-re.

    Nah engem meg pont az ilyen "hallomások" meg pletykák hagynak hidegen. Sőt alapból a legutolsó falusi vénembernek vagy vényasszonynak nézem az olyanokat, akik a pletykát még világgá is kürtölik. Szerintem ez az undorító dolog és nem marketing, meg a mai világ.

    Mint említettem a laptopom WiFi adapterje max. 43-44 Mbit/s-ot bír és nyilván WiFi-n szoktam használni a gépet, de amikor pár hónapja torrentről töltöttem le egy filmet vezetékesen, akkor a stabil 7,3-7,4 MB/s ment le irányba, úgy hogy mellette még használva volt böngészésre egy asztali gép és egy laptop is a lakásban.
    Pont a UPC Facebook oldalát néztem a múltkor is, 2 hét alatt 2-szer is optikai kábelszakadás miatt állt a Velencei tavi és százhalombattai régiójuk. És nem kevesebb 12 órát, mindkét alkalommal. Vissza is tudod keresni.
    De nem értelek, ha ennyi gondod van a PR-rel miért nem váltasz szolgáltatót? Bár megmondom őszintén, ahogy így olvasom a hozzászólásaidat neked egyik se lenne jó, a Diginél is ugyanúgy találnál fikázni valót ebben biztos vagyok, hisz anno azzal is egyetértettél, hogy valaki tömeges panaszt tett azért, hogy egy vonat 15mp-el hamarabb indult el egy állomásról. Ez meg a tipikus ráérek, nincs mivel foglalkozni, keressük a hibát mindenben típusú ember. 4 éves ügyfélszolgálati tapasztalatom alatt hamar kiszűröm az ilyeneket...

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz tomee987 #1552 üzenetére

    Én úgy tudom, hogy még mindig lehetséges, főleg ADSL területen, bár azokon a településeken már lassan felszámolják a rézhálózatot és lefektetik az optikát.

    Ahhoz képest, hogy hidegen hagytad mégis terjesztetted, mint pl. mikor a PR fejállomásáról volt szó, pedig azt is csak hallottad nem? Valójában nem bizonyosodtál meg róla, hogy az hol is van valójában? Tényleg vannak itt vénasszonyok, nem is kell olyan messzire menni :DDD
    Egyébként de a marketing, mert gyakorlatilag egy agymosás az egész, bár már egyesek agyát hiába mossák, hiszen teljesen üres.
    Az meg érdekes, hogy a 60-as netnél megadják a maximumot, mondjuk a többi csomaghoz képest volt is ára, így gondolom nem volt pofájuk levenni belőle.
    Ami a UPC-t illeti, én nem találtam erről információt, pedig júliusig visszanéztem a posztokat, de ezek szerint elkerülte a figyelmemet, vagy a múltkor jóval régebbi időszakra vonatkozik, de egyébként teljesen mindegy, mert jó, volt náluk hiba, ki is javították és nem takaróznak vele többet, nem úgy mint a PR, náluk érdekes mód mindig valami hiba van ha éppen szar a szolgáltatás, de hát szarból nem lehet várat építeni így minőséget se várjunk el tőlük.
    Egyébként pofon egyszerű, hogy mért nem, azért mert egyszerűen nincs más. Bár a T-Home oldalán állítólag itt elérhető a 30-as internet, viszont az ügyfélszolgálaton azzal fogadtak, hogy sajnos itt csak egy 10 megás ADSL érhető el a maga édeskevés 0,5 Mbit/s feltöltési sebességével, az meg nekem édes kevés, de szerintem nem csak nekem.
    Egyébként de, nekem tökéletes lenne bármelyik szolgáltató, amelyik teljesíti a szerződési feltételeit és nem csak mentegetőzik folyton, meg takarózik az ÁSZF-nek nevezett hülyeséggel, amit unalmukban irogatnak ahelyett, hogy a szolgáltatás tökéletesítésén dolgoznának, na ez a nagy helyzet.
    Nyilván egyesek hagyják, hogy hülyének nézzék, meg kihasználják őket és megelégednek azzal, amit eléjük vágnak, de én nem ilyen vagyok.
    Múltkor mint ha még nem 15 mp lett volna az az idő, mert nem hinném, hogy 15 mp miatt bárki církuszt csinálna, főleg hogy senkinek se jár egységesen az órája, ezért is szoktam előrébb állítani az órámat, hogy mindig mindenhova időben odaérjek és problem solved.
    Ja, vagy pedig az elegem van már, hogy hülyének néznek és kihasználnak típusú ember, aki szokott is azért tenni, hogy valami jobb legyen, de ezt már fentebb leírtam, nem hiszem, hogy magyaráznom kellene.
    Én meg kiszúrom azokat, akik méregetnek, egyébként meg tudtam.

  • Con Troll

    senior tag

    Valami csoda történt, úgy néz ki 1,5 év után eredményes volt a hibabejelentésem, és végre csináltak valamit, mert maxon jön a torrent is! :C
    Csak tudnám miért nem tudták ezt előbb megcsinálni...

    [ Szerkesztve ]

  • Alteran-IT

    őstag

    Még csak most vettem észre, hogy a Telekom itt is fog optikázni és elméletileg év végére kész is lesz.
    Bár szerintem nemrég frissítették az oldalt, mert eddig még nem volt ott se Újhely, se egy környékbeli település se a hálózatfejlesztési oldalukon, de az biztos, hogy ha a Telekom ideér, szerintem a PR be is jelentheti a csődöt, mert akiknek stabil és gyors internethozzáférésre van szükségük, azok biztos hogy átmennek és elég sokan vannak így és még akkor mi lesz majd, ha új és nagyobb csomagajánlatokat is bejelentenek majd az optikázások végeztével.

    [ Szerkesztve ]

  • tomee987

    tag

    válasz Alteran-IT #1555 üzenetére

    Nem optikázik a Telekom itt megnyugodhatsz. A telekom.hu/fejlesztes oldalon fent lévő településeken nem FTTH-znak mindenhol, sőőt... Itt Zemplénben annyi lesz, hogy NODE-sítják a hálózatot így a DSL központ közelebb lesz és mindenhol elérhető lesz a 30 megás ADSL és az IPTV is. A város 80%-a már kész van, év végére meglesz a 100%.
    Az előírtakat teljesítették így, meglesz a 30 megás net + az IPTV is.

    [ Szerkesztve ]

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz tomee987 #1556 üzenetére

    És ha szabad megkérdeznem, akkor ezt honnan tudod? :D
    Amúgy az lenne a T részéről a legjobb megoldás, ha rendesen végigoptikáznák az egészet, mert így semmi értelme, másrészt a PR-t se űzik ki, ami szintén nem a legjobb stratégia.
    Szerintem lesz itt még valami, na de majd bemegyek és megkérdem, vagy írok az ügyfélszolgálatnak és ott megkérdem, mert azért elég furcsa, hogy leginkább PR-es településeken kezdtek el fejleszteni és ott nem, ahol eleve csak T van és csak DSL, vagy néhol még az se.

  • Con Troll

    senior tag

    válasz Alteran-IT #1557 üzenetére

    Nálunk persze a T se fejleszt...Pedig itt csak T és PR van. T-től max 10 megás ADSL érhető el. :U

  • tomee987

    tag

    válasz Alteran-IT #1557 üzenetére

    Van ismerettségem, T-s alvállakozó például. :)
    Egyébként ha megfeszülnek sem fognak év végére egy teljes járást beoptikázni, úgy, hogy október közepe van és még nyoma sincs sehol. Engedélyek, kábelezés, kötődobozok stb. Minimum 6-8 hónap! Meg akkor nyilván már nem fejlesztettek volna DSL-re itt, ha jönne az FTTH.
    Ezt nem tudom, hogy hoztad össze, hogy leginkább PR-es területen fejlesztenek, mert megnézve a PR honlapját vagy 200 településen szolgáltatnak, ebből a Telekom max. 20-25-ön ha fejleszt az idén. Ilyen alapon akkor a UPC-s területekre is fejleszt (Nyíregyháza, Miskolc, Budapest, Sopron, Szolnok, Pécs...stb.)

  • zolka95

    őstag

    Emelték volna a letöltési sebességem?

    A pr oldalán kiválasztom zagyvarékast, ahol lakom és írha, hogy milyen csomagok vannak.
    15, 30, 60, 120
    nekem eddig 20mbites csomagom volt, most már nincs ott ilyen
    szóval emelték volna 30-ra?

    Nem tudom megnézni, mert nem vagyok otthon, csak este érek haza.

    Figyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?

  • bucihost

    senior tag

    válasz zolka95 #1560 üzenetére

    Nem, nem emelték. Csak megszüntették (az új előfizetők számára) a 20-as netet. Ettől függetlenül neked (nekem is) marad a 20-as.

  • zolka95

    őstag

    válasz bucihost #1561 üzenetére

    Én nem értem vagy ez tényleg ekkora pofátlanság?

    Ugyanannyiba kerül a 20mbites is, mint a 30, nem?

    És akkor csak azok kapják meg akik csak most kötik be?
    Milyen dolog ez?

    Figyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?

  • dugynok

    senior tag

    válasz zolka95 #1562 üzenetére

    Úgy tudom, hogy felfelé válthatsz csomagot új hűségidővel.

  • bucihost

    senior tag

    válasz dugynok #1563 üzenetére

    Ezt így van, de nekem úgy rémlik, hogy csak akkor válthatsz ha nem olcsóbb a csomag mint a jelenlegid.

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz tomee987 #1559 üzenetére

    Na jó, bár be akartam menni a T-Home-hoz, hogy érdeklődjek, de mivel annyian voltak ott (elégedetlen PR-es előfizetők), ezért ennyiben hagyom, nincs időm egész nap ott állni.
    De gondolom, hogy akkor már úgy optikáznak, hogy az később bővíthető legyen nem? Meg akkor azt nem értem, hogy miért nincs erről megfelelő tájékoztatást a telekom oldalán? Mert ugye Újhely esetében is az van, hogy elhozzák a szupergyors és stabil internetet, de a DSL-t közel se nevezném szupergyorsnak, sőt olyan nagyon stabilnak se, bár ez helyenként eltérő. Egyébként ott nem akarnak fejleszteni, ahol a DSLAM elég szegény és emiatt már nem tud több előfizető előfizetni? Mert van pár település, ahol pont ilyen probléma van.
    Ami meg a következtetést illeti, egyszerű, megnéztem a PR szolgáltatási területeit itt a környéken és összevetettem a telekom hálózatfejlesztési listáján lévő településekkel és leginkább csak ott fejlesztenek, ahol van PR-es internet, ahol nincs csak telekom, ott nem fejlesztenek, pedig PR-es település mellett van. Kicsit nagyon gyanús nekem, hogy itt a környéken pont így van, de egyébként ésszerű lenne, ha tényleg végig optikáznák, vagy legalább is úgy csinálnák, hogy a későbbiekben tovább lehessen fejleszteni a hálózatot.

    zolka95: Jó is lenne, ha emelnék, de egy ilyen fukar semmi cégtől mit vársz? Még a régi pr unó meg hasonló csomagokat is direkt meghagyták az ászf-ben, hogy akinek még az van és nem akar váltani, vagy csak nem tudja, hogy lehet (nem érdekli), annak véletlenül se kelljen többet adni, nehogy már plusz hűség és esetleg pénz nélkül nagyobb internetet élvezhessen, az túl szép lenne, hogy igaz legyen.
    Ilyen egy pofátlan cég mint ez nincs még egy a világon, de már nem is vesződöm velük, most ha lesz időm, akkor a fogyasztóvédelemnek, illetve az nmhh-nak fogok írni, nem pedig velük levelezgetni, mert abszolút de semmi értelme nincs, csak az időmet pazarlom.

  • morpheus133

    tag

    Sziasztok!
    Váltott már valaki 120-as netre? Meg van vele elégedve?
    Látom sokan panaszkodnak de nekem a 60-as gond nélkül megy, márha épp nem vágják el az optikát.

    Viszont választhatnám T-homtól az IP-TV meg a 120-as Optikai netet. (csak akkor ott kell külön set-topbox, kábelezés, és sem tudom mennyire stabil az a net...)

    Árban viszont szintén a T-home lesz a nyerő.
    T-Home 62 csatorna+21 HD meg a 120 -as net lenne 10350FT mig a PR nél az 51 csatorna meg a 120 NET lenne 11280FT.

    Szóval a kérdésem annak szól, aki váltott nagyobbra annál tényleg tudja is azt a rendszer vagy csak a garantáltat?

    thx

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz morpheus133 #1566 üzenetére

    Az biztos, hogy a T-Home-os net stabilabb és jobb is mint a PR-es (ha csak nincs valami helyi probléma), ráadásul ha tényleg optikán adják ott a 120-as netet, akkor ott 50 Mbit/s feltöltési sebességet kapsz, a PR-nél meg csak 10-et, ami elég kevés, főleg ha hirtelen valami nagyobb állományt kell feltölteni.
    Ami a boxot illeti, lassan a PR-nél is kellesz mindenkinek box, vagy kártya, mert idővel a sima analóg adás szinte mindenhol megszűnik, legalább is tudtommal, így a T-Home szerintem mindenféleképpen nyerőbb.
    Bár lehet, hogy a PR meghagyja az analógot és úgy nem kell majd box, de pl. HD tévé esetén szinte semmit se ér a sima analóg.

    Tudom, hogy nem sokat segít a véleményem, mivel nincs a PR-nél 120-as netem, viszont nem is lesz, mert ha többen is váltanak 120-asra egy szegmensbe, akkor hamar a sávszélesség és szokás szerint a garantálttal fognak takarózni.
    Bár mivel sokan tartanak attól, hogy nem lesz meg a névleges sávszél, úgy nem is fognak olyan sokan előfizetni rá, max csak akkor, ha jönnek a jó vélemények, azután meg majd szokás szerint a rosszak is.

    [ Szerkesztve ]

  • fatal`

    titán

    válasz Alteran-IT #1567 üzenetére

    10 megabitet kapsz a t-nél, nincs már 50 megabit felfele elég régen. (Garantált 15/2)

    A TV meg egy kalap fos, és kártya sincs, mindenképp box kell.

    [ Szerkesztve ]

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz fatal` #1568 üzenetére

    Optikán még mindig 50 Mbit/s jár felfele, akár a T-s topikban is meg lehet érdeklődni, de a kiemelt hsz-ban is ott vannak az optikán adott csomagok sebességei:

    S 10/5 Mbit/s
    M 20/10 Mbit/s
    L 30/20 Mbit/s
    XL 50/25 Mbit/s
    XXL 120/50 Mbit/s

    Az oldalukon azért nincs különszedve már, mert elég sokan nyávogtak, hogy kábelmodemes, meg ADSL/VDSL területen miért nem tudnak olyan sebességet nyújtani felfele, mint optikán, így inkább "egységesítették", de ugyan úgy ahogy a régi előfizetőknél megmaradt, úgy az újak is megkapják optikán a nagy feltöltési sebességet, nem véletlen várom én is, hogy a T itt kiépítsen egy normális hálózatot, rögtön húznék is át.
    Ami a TV-t illeti, szerintem nem rossz, igaz hogy kártyáról én se tudok, de a box-os megoldás se rossz.
    A kártya meg szerintem azért nincs, ami itt is el lett mondva, hogy mindenhol az IPTV-t részesítik előnybe, azt meg kártyával nem tudod használni, így feleslegesen terjesztették volna el.
    Bár a TV-t megoldhatnák úgy is mint a DIGI, főleg optikán, de hát ki érti ezeket is.

  • tomee987

    tag

    válasz Alteran-IT #1565 üzenetére

    Nincs Neked kicsit üldözési mániád? :) Úgy elképzelem bemész a T pontba, ahol kb. vannak 4en előtted és már tömeg van Neked és mindenkit megkérdezel, hogy elégedetlen PR előfizető? Jót röhögtem ezen. Ez kb. olyan, mint amikor nyáron voltam a PR-be csekket befizetni és voltak előttem páran és 2 nő beszélgetett, hogy nagyon megbánta, hogy aláírt 2 évet a T-nél, de szerencsére most jár le és jött érdeklődni. Én mégse jöttem ide írni, hogy tele az újhelyi PR elégedetlen T ügyféllel. :)
    Az FTTH hálózathoz pont, hogy nem kellenek NODE-ok, mivel ott minden aktív eszköz az ügyfélhez van elhelyezve, a külső hálózat passzív. Tehát ha FTTH-zni is akarnának errefelé, akkor rögtön azzal kezdték volna, nem a NODE-sítással. Az meg, hogy most épp milyen területeket érint a fejlesztés attól függ, hogy merre megy az optikai gerincük, mert a T itt 1m új optikát nem húzott, mert hetente utazom Miskolc-Sátoraljaújhely között és akkor láttam volna oszlopokon embereket optikázni vagy alépítmény esetén markolót ásni, mint amikor anno a PR húzta Patak Újhely között a gerincet.

    [ Szerkesztve ]

  • tomee987

    tag

    válasz fatal` #1568 üzenetére

    A PR-nél az alapcsomagokhoz már kártya sem kell, mert kódolatlan, így ha van DVB-C-s TV-d az analóg mellett látod a digitálist is.
    1-200Ft-on nem érdemes vacilálni, mert azt, sőt lehet picivel többet is a T-vel az áramszámlán elbukod, ugyanis az összes aktív hálózati eszköz (ONT, IPTV boxok) a Te áramodat eszik. Ha csak két TV-re kéred a szolgáltatást az minimum 3x20-25 Watt fogyasztás plusz havonta, ami min. 200-400 Ft plusz áram.
    Ha van DVB-C TV-d a PR-nél csak a modem fogyaszt áramot, de az csak kb. 10-15 wattot havonta.

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz tomee987 #1570 üzenetére

    Szerintem azt nem annak hívják, főleg az első szó hiányában, de mindegy :D
    Ezt nem kell amúgy elképzelni, mert tényleg bemész a T pontba és a sorban első embertől már azt hallod, hogy érdeklődik a T-s csomagok iránt, mert a PR így, meg úgy szar, ráadásul ezzel az új magenta csomaggal neki jobb is lenne.
    Múltkor is mikor bent voltam 2 új T-s előfizetés lett (nem mobilos), 2 meg csak azért volt felejtős, mert csak 10-es net volt elérhető.
    Ja igen, mivel a PR-nél elég sok az elégedetlen előfizető, ezért néha a PR fizet egy-két embernek, hogy menjenek már be a saját értékesítési pontjukba és mikor vannak ott páran, akkor mondjanak egy-két rossz szót a T-ről az ügyfelek előtt.
    Igazából ugye tudod, hogy FTTH hálózatot többféleképpen is lehet építeni? A lényeg, hogy optika legyen, módszer meg már annyi van a kivitelezésére, hogy csak na.
    Lehet aktív eszközökből is építeni és lehet passzívból is, utóbbit csak azért választják a szolgáltatók, mert jó olcsó, viszont pl. passzív osztás esetén olyan mint ha elosztónak egy HUB-ot használnának, olyankor meg egyes végpontokon keletkezik egy kis felesleges adatforgalom, szóval mindegyiknek van előnye és hátránya is.
    A NODE-okat meg idővel véletlen nem lehet onnan kiszedni és esetleg arrébb költöztetni, vagy teljesen eltüntetni? És akkor már megint csak a végponti eszközöket kell majd cserélni.
    Csak azért mondom, mert egyébként ADSL hálózatot fejleszteni más cél nélkül (pl. optika fojtatása és később végleges ADSL leépítés) már annyira baromság, főleg 2015-ben, hogy már nem lehet rá szavakat találni.
    Egyébként amiket mondtam településeket, hogy ott nincs kiírva a T-nél fejlesztés, ott elmegy a T gerinc és egyedül csak T van, ezért is találtam érdekesnek, hogy ott ahol nincs más ott nem fejlesztenek, ahol pedig van ott fejlesztenek.

    (#1571) tomee987:
    A PR-es fizetett reklámot hallhatták :D

    Mondjuk ennyi plusz van csak a PR javára, hogy pár csatorna kódolatlan, más nem.
    Bár ha a fb-os kommenteket elnézem, akkor azok a kódolatlan csatornák is hol elérhetőek hol nem, látszik a minőség.

  • tomee987

    tag

    válasz Alteran-IT #1572 üzenetére

    alteran95:
    Telekom fizetett hirdetést olvashattunk.
    Köszönjük!

    Komolyan nem vagy normális már ne haragudj! Úgy örülnék ha csak ennyi gondom lenne az életben, mint Neked. Nem cserélünk? ;)
    Ilyen baromságot, hogy egy szolgáltató fizetett embereket küld az ügyfélszolgálatára, hogy dicsérjék mások előtt, jézusom... :N :DDD
    Egyébként édesapám most pénteken volt bent a PR-ben, befizette az októberi számlát és mondta, hogy 20 percet volt ott, mert annyian voltak előtte és mindenki új csomagajánlatra szerződött, már nem egy embernek csak jövő péntekre tudtak bekötési időpontot adni, annyira sok most a bekötés.
    Elhiszem, hogy fizet neked a T, hogy dicsérd itt őket, de a hálózatépítési részleteket inkább már az ő topicjukban kéne folytatni..
    Akinek jól működik a szolgáltatás az nem fogja sehova kiírni, hogy de jól működik minden, ha felmegyek a UPC vagy T Facebook oldalára ott is a hibajelző bejegyzések vannak csak. De akkor én kiírom. Tökéletesen működik box nélkül kártyával a digitális szolgáltatás nálam, utoljára szeptember elején volt kimaradás, mikor elvágták az optikát azóta nem. Te meg általában úgy alkotsz véleményt a szolgáltatásról, hogy fogadjunk nem is használod a digitális szolgáltatásukat, lenne rá egy kisebb összegem, hogy csak analógot nézel...

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz tomee987 #1573 üzenetére

    A PR-Telecom Zrt. gúnyos válaszát olvashatták!

    Kicsit vicces így, főleg a reakciód miatt :D
    Amúgy nem veszem magamra, mert látom, hogy nem ismered az iróniát, az meg ilyen alap dolog :D
    Attól, hogy nem teszek smile-t egy mondat végére, az még nem feltétlenül azt jelenti, hogy azt én komolyan is gondolom, de a kedvedért ezentúl megteszem ha kell, már csak a félreértések elkerülése végett is :DDD
    Ez itt Újhelyben volt? De ugye azt is tudod, hogy miért? Mert sokan eddig is csak azért voltak T-nél, mert a PR-nek se volt túl szalonképes ajánlata és akkor már mindegy, hogy melyiknek fizettek, a PR meg most új csomagajánlatokkal jött és lejjebb is vitte az árakat, aminek már tényleg ideje volt.
    Na ezért volt ott sok ember, aki előfizet a szolgáltatásokra és nem azért mert olyan hely de jó a minősége, de hát ez is csak marketing.
    Egyébként miért a PR-nél fizetitek a számlát, már ha szabadna megkérdeznem? :D
    A másik meg, hogy akkor hagyjuk már, mert akkor én meg folytathatnám úgy, hogy elhiszem, hogy fizet neked a PR azért, hogy eloszlasd itt a kételyeket a rossz vélemények miatt és dicsérd az egyébként szar szolgáltatásokat :D Na de tényleg hagyjuk :D Egyébként jó lenne, ha nekem fizetne a T, de ha azt nézzük, hogy mennyit fizetsz a 60-as netért, meg TV-ért telefonért, akkor valójában neked fizet a PR, amit a számlából von le, szóval feszegethetnénk itt a húrokat, de felesleges :)
    Egyébként Te mondtad, hogy beszéltél egy T-s alvállalkozóval, gondoltam, hogy akkor kicsit több részlettel is tudsz róla szolgálni, de ezek szerint tévedtem.
    Azzal kapcsolatban meg igazad van, hogy senki nem írja ki, hogy jó a szolgáltatás, mert hülye lenne arra időt pazarolni, na de azért ha tényleg megnézed a PR facebook oldalát, akkor szinte minden hozzászólásban csak panaszkodás van, azzal kapcsolatban is igazad van, hogy a UPC oldalán is előfordul néha panasz, de azért a PR-nél sokkal több mint pl. a UPC-nél, holott a UPC jóval nagyobb cég és jóval több előfizetője van mint a PR-nek és ha a hibák, illetve problémák ugyan úgy fordulnának elő mind a két szolgáltatónál, mondván, hogy a szolgáltatás minősége megegyezik, akkor elméletileg a UPC-nél jóval több panaszt kellene látnom, de ez nem így van.
    Amúgy itt nem csak én panaszkodom, van pár PR-es ismerősöm, akik szintén panaszkodnak a szolgáltatás minőségére és legszívesebben váltanának, ha tudnának mire.
    Olyan ismerőseim is vannak, akinek szintén 20-as nete van és szintén ugyan az a probléma, ugyan annyit mérnek ők is, mint én is és egyik esetben sincs meg, főleg nem letöltésnél a 20 megabit, tehát biztosíthatlak, hogy nem előfizetői, illetve végponti problémáról van szó, hanem csupán ilyen szar a szolgáltató.
    Sőt szerintem ha kikérném a panaszleveket amit itt helyileg kaptak, akkor lenne vagy jó pár, csak ugye ezt nem tehetem meg.
    Biztos vagyok benne, hogy lenne rá egy kisebb összeged, de ha fogadtunk volna, akkor már nem lenne :D Bár konkrétan nem én nézem, mert az a nagy igazság, hogy én már szinte TV-t se nézek, mert minek?
    A hülye hírekkel meg egyéb buzi médiával már amit folyton nyomnak tele van a tököm, a reklámokról meg ne is beszéljünk, egy 2 órás filmnél is van vagy 1 óra reklám, így nem is véletlen panaszkodok az internetre, hiszen onnan töltöm le a filmeket meg egyéb dolgokat, így spórolva egy kis időt, arról nem is beszélve, hogy így azt nézek meg és akkor, amit is amikor akarok és nem kell várni semmire, meg rinyálni, hogy erről lemaradtam, meg hogy most éppen jól jönne egy kis szünet stb...

    [ Szerkesztve ]

  • tomee987

    tag

    válasz Alteran-IT #1574 üzenetére

    Kényelmesebb és egyszerűbb, mint a postán a csekkel sorban állni. Ezért mióta van a Zemplén Európa Házban ügyfélszolgálat ott fizetjük. Sőt most már bankkártyával is lehet, a postán meg ezidáig a bankkártyás fizetés pénzfelvételi tranzakciónak volt.
    A UPC Facebook oldalán azért látsz kevesebb panaszt, mert ha valami hiba van és kiposztolják, amint helyreáll a hiba törlik az idővonalukról, a kommentekkel együtt, de ha belépsz a Fényképek közé és ilyen (https://www.facebook.com/upcmagyarorszag/photos/a.274570815905840.85468.184177601611829/1247991741897071/?type=3&permPage=1) fényképeket keresel, akkor láthatod, hogy ott osztják őket is rendesen.
    Nekem is van PR-s ismerősöm, sőt rokonaim is itt Újhelyben, nem is egy, de senki nem panaszkodik rá, mondjuk nyilván ilyenért nem is fognak, hogy 20,00 Mbit/s helyett 19,7684943 Mbit/s-ot mérnek :DD Ellentétben pl. a T új hiperszuper digitális VOIP telefonját nem egy ember szídja (szakadozik, visszhangzik, nem indítja a hívást...stb.) mostanában itt Újhelyben...
    És nem fizet nekem se a PR, se a T egy forintot sem elhiheted. Csak a szemellenződ mögül nehéz megérteni, hogy vannak elégedett előfizetők a PR-nél is, ahogy mindenhol máshol is.
    És ez megint hülyeség, hogy váltanának ha tudnának mire. Tudnak! A távközlési cégek monopóliuma már rég megszűnt. TV-ben választhat Telekomot, UPC Directet, Digit, MinDig TV Extrát, AustriaSat-ot. Internetben ott a T, már 30 Mbit/s sebességgel is, de ott van a Telenornak a 4G mobilnetje is Újhelyben, sőt van valami mikrós net szolgáltató is a városban, nem jut eszembe a nevük, ők is Zemplén Európa Házban vannak a földszinten.

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz tomee987 #1575 üzenetére

    Végül is igaz, meg ha van idő, akkor úgy könnyebb is, csak ugye a postán egyszerre könnyebb elintézni mindent, ezért is kérdeztem rá.
    Lehet, hogy van benne valami, sajnos nem nézem a UPC facebook oldalát, mivel nem náluk vagyok, viszont hozzátenném, hogy a PR is szokott visszafele törölni, múltkor is bizonyítékot kerestem, erre nem találtam és azért, mert törölték. Sunyi mód mindegyik csinálja.
    Azért én megkérdezném, hogy vajon miért nem panaszkodnak rá? Azért mert nem használják annyit és nem érdeklő őket, vagy éppen a váltást nem tudják?
    Ugye most leírom utoljára, hogy engem az zavar konkrétan, hogy speedtest-en meg minden egyéb mérési oldalon szépen le lehet mérni a 19,45-19,75 Mbit/s-ot (ameddig nem baszogattam őket állandóan, addig 19,45 volt a maximum, se le, se fel nem mozdult a mutató a mérési eredmény elejétől a végéig, ami egy normális embernek kicsit gyanús, na de m1), viszont valós letöltésnél csak 2,1-2,3 MB/s csordogálnak lefele a dolgok, holott ha a 20-at elosztjuk 8-al, hogy át tudjuk váltani a megabitet megabájtra, akkor kereken 2,5 MB/s jön ki és ennyivel kellene tudnom tölteni, főleg hogy ha a hálózat olyan jó, hogy egy állandó sebességgel tudok letölteni, tehát nekem ne mondja senki se, hogy ennyire képes a hálózat, meg az a TCP/IP protokollok miatt van, hogy nem kapom meg azt, ami, ráadásul még hülyének is nézik az embert, mert ugye a legtöbben azt se tudják, hogy eszik-e vagy isszák, viszont ha látják, hogy böngésző, illetve torrent esetén már 2 MB/s vagy 2000 KB/s felett jön, akkor azt hiszik, hogy az 20 Mbit/s és már meg vannak vele elégedve és semmi probléma nincs, mindenki boldog, csak az nem, akinek van egy kis esze és tudja, hogy átverik.
    Nyilván én vagyok a hibás, hogy nem elégszek meg azzal a szarral, amit az orrom alá tesznek, de kérdem én, hogy ha mindig elégedettek lennénk mindennel, akkor mi lenne? Hát megmondom én, hogy mi, mindig hülyének néznének minket és a színvonal mindig csak csökkenne, még ha csak egy kicsivel is, mert tudják, hogy ha nem háborodnak föl az emberek, akkor nyugodtan tovább lehet őket csesztetni és a körülményeket rontani, persze tudom én, megint én vagyok hülye, mert nem kinyitom a szemem és látom, hogy ezek hülyének nézek és teszek is valamit azért, hogy ugyan már ne valami szart kapjak azért a pénzért, amit fizetek.
    A kormány is addig nézi hülyének az embereket, míg valaki rájuk nem gyújtja a parlamentet, a legtöbb háború is így alakult ki, remélem nem kell hozzá történelem órát tartanom, főleg hogy egy ilyen kis szarságot nem akarok összevetni nagyobb dolgokkal, de mivel minden szinten megy ez, így nyugodtan lehetne.
    Egyébként nem azért, de ha mi is 3-4 ezer forintot fizetnénk ezért a szarért, akkor egye fene egy szavam nem lenne, de mivel említetted, hogy Te a 60-as netért meg TV-ért és telefonért fizetsz 3-4 ezer forintot, mi meg ezért a szarért 8-8500 forintot, így nyilván bőven van okom a panaszra, főleg azért is, mert nekem nincs meg ez a gyengye szaros 20-as net annyi amennyi, Neked meg megvan a 60-as net annyi amennyi és ilyen kis összegért.
    Amúgy meg nem hülyeség, mert a Telekomnak sincs Újhelyben mindenhol kiépítve a telefonhálózat és ha bemegy az ember hozzájuk, akkor nem azt hallja, hogy igen máris kihúzunk a kedvéért egy párszáz forintos kábelt, hanem hogy várólistára tesszük és értesítjük, hogy ha elérhető a szolgáltatás.
    Az ilyen mobil meg mikrohullámú (Wifi-s) baromságokat meg hagyjuk, házban pl. már kapásból nem is fogható rendesen a 3/4G, a Wifi-s szolgáltatás meg nem éppen a legstabilabb, már elég ha csak a közeli Naracom-ot nézzük (van velük tapasztalatom).
    Meg ugye nem mindenki szarja a pénzt, így nyilván azt fogja választani ami olcsóbb, főleg hogy ha már egy szolgáltató oldalára rámész, vagy megnézed a szórólapot amit bevágnak a postaládába, akkor kapásból az van rajta, hogy "CSOMAGBAN OLCSÓBB!!!444", ezért nyilván nem fogja a telefont a T-től, a TV-t a UPC-től, a netet meg a Telenor-tól, illetve egyéb harmadik szolgáltatótól venni, legalább is ha nem szarja a pénzt, vagy csak egyszerűen reálisan gondolkodik.
    Egyébként régen tudtam itt Wifi-s szolgáltatóról, de most nem, viszont ha megint kezd elterjedni, akkor annak valami oka biztos van (szarok a helyi szolgáltatások, vagy nem elérhetőek mindenhol).

    Amúgy így az egészhez utólag hozzátenném (nincs kedvem visszakeresgélni és a megfelelő helyre beírni), hogy valamennyire igazad van abban, hogy egy kicsit túlreagálom a dolgot, viszont valahol és valahogy el kell kezdeni végre tenni valamit azért, hogy jobb legyen és ha pont egy ilyen kis tetű céggel van éppen gond és pont a szaros internettel, akkor éppen azzal fogok problémázni.
    Ma már szinte minden kis szar dolgot fel kell fújni ahhoz, hogy legyen is valami jó vége a dolognak, de ezt is csak azért, mert régen mindenki szart mindenre, most meg már meg lehet nézni, hogy mi lett a vége. Tolvaj kormányok, akik a pénzt lopják, de nem csinálnak semmit azon kívül, hogy néha a fejünkre szarnak, dráguló árak, tetű szolgáltatók, gazdaságot tönkretevő "bevándorlók" és mi jöhet még?
    Bármit is hagyunk, nyilván csak rosszabb lesz, az most hogy egyesek szerint egy ilyen kis dologból csinálok egy ekkora problémát, az most mellékes.
    De egyébként nem csak én vagyok így vele, egyre több az olyan ember, aki végre kinyitja a szemét és a talpára áll és fellép az ilyen mocskok ellen.

    [ Szerkesztve ]

  • bucihost

    senior tag

    válasz Alteran-IT #1576 üzenetére

    Mosolyogva olvasom, milyen jól el "vitáztok". Nem mondom, hogy nekem nincs gondom a PR-rel, mert van. De nekem egyik szolgáltató se tud olyan csomagot / minőséget nyújtani mint ők. spec a T kiakarja szúrni a szemem 10/05-ös nettel, box-xal mindennel együtt drágább havidíjjal, mint a PR bármelyik csomagja. Ez a sebesség problémád meg vicc kategória már ne haragudj. Szerintem aláírtál egy szerződést, amiben van egy GARANTÁLT sebesség rész. Innentől nem értem a problémádat.....mivel onnantól, hogy alá írtad egy szavad sem lehet, mert bele egyeztél abba, hogy nem feltétlen kapod meg a 100%-os csomag sebességet. nem? de!

    A másik fele, hogy itt fikázod a céget és minősíted, hogy mekkora sz@ar kis cég. Nem tetszik? Csinálj vagy mutass jobbat. Valamint ott a lehetőség hogy szerződést bontasz, és mész máshova. Ez idő alatt mióta itt siránkozol meg minősíted a céget ( vagy inkább magadat...), már rég léphettél volna.

    És mielőtt jössz azzal, hogy én is PR lefizetett emberke vagy bármi vagyok, nem nem vagyok az... :) :R

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz bucihost #1577 üzenetére

    Hát hallod ha nem mondod, akkor már elhittem volna, hogy az vagy :DDD

    Bár a lényeget Te se érted, mondjuk nem is vártam el, mert mostanában ilyet elvárni már kegyetlenség ...
    Tudod az a nagy probléma, ha egy szolgáltató arra vállalkozik, hogy ezt meg azt így és úgy adja és ezt ő szabályokba is foglalja, meg körülírja, akkor én jogosan elvárom, hogy azt meg is adja és kurvára de nem érdekelnek a kifogások, meg a nyafogások, hogy ez ezért meg azért nem megy.
    Ha nem tudják nekem megadni azt, amire fizetek, akkor mi a faszért árulják úgy, ahogy? Vagy egyáltalán miért értékesítik?
    De ami a legérdekesebb, hogy tudod ez a "probléma" nem csak nálam van, hogy lefölöznek a sávszélességből, hanem másnál is és szerintem ez pofátlanság, még ha 2-4 Mbit/s is az akkor is, mert nálam az sok időt megspórol.
    Tudom, hogy Te elnézed, ahogy hülyének nézed, sőt magasról leszarod, de én nem az a fajta vagyok, aki annyiban hagyja a dolgokat.
    Egyébként meg nem azért, de ha pl. szolgáltatói szemmel nézem a dolgokat, akkor ők miért nem tudnák megadni azt amit és csókolom, nem kellene ezt meg azt körbejárni, meg annyit pofáznia rajta egyik félnek se, de hát látod, annyi eszük sincs mint egy marék sz@rnak.
    Kicsit visszatérve az elejére, ha Te pl. folyton a garantáltat kapnád, akkor megelégednél vele, főleg tudván azt, hogy annak az értéknek durván a háromszorosát is elérheted? Mindjárt gondoltam, hogy nem.
    Mit gondolsz, ha én 7/1 Mbit/s-re akarnék előfizetni, akkor a 20/3 Mbit/s csomagért fizetnék? Ne nevettess már kérlek, mert szerintem ezt a hülyeséget még Te sem hiszed el.
    A GARANTÁLT rész tudod azért van, mert osztott erőforrások vannak és nyilván 400/100 Mbit/s-on (8/4-es csatornakötegelés esetén, már ahol ez van egyáltalán) nem tudnak 800/200 Mbit/s-t adni folyamatosan, DE az a szolgáltatók feladata, hogy tökéletesítsék a hálózatukat úgy, hogy a lehető legjobban teljesíteni tudják a fogyasztói igényeket, főleg hogy havi szinten szerintem több mint 400 milliót szednek be előfizetési díj kapcsán és mielőtt valaki megkérdezné, hogy ez pontosan hogy jött ki, akkor úgy, hogy van több mint 80 ezer (az oldalukon 90 ezer van) előfizetőjük és olyan 5 ezer forint átlag havidíjjal számoltam, ami igazából lehetne több is, szóval havi szinten ennyi pénzből simán kilehet fizetni a dolgozókat és a fenntartási költségeket és akár fejleszteni is lehetne, HA nem menni minden zsebre, de hát olcsóbb a régi szar hálózati eszközöket nyúzni, lefölözni a sávszélességből és a garantálttal burkolózni, meg az előfizetők nyávogásait hallgatni (mert nem megy senki se lepofozni őket, legalább is még nem), mint hogy rászánni egyszer egy nagyobb összeget a fejlesztésre, aztán boldogan ellenni, á hol, a világ nem ilyen egyszerű, legalább is a PR-nél nem.
    Egyébként meg ha jól tudom, akkor ebben a sz@ros országban "demokrácia" van, tehát ha már ezt nézzük, akkor jogom van ócsárolni őket, bár tudom, a sz@ros miniszterelnökötök csak áldemokráciát tart fent és gyakorlatilag a házat is bármikor elveheti a fejetek fölül, ami gyakorlatilag nem is a tiétek, de ha ti boldogok vagytok így, akkor az a ti dolgotok, én viszont nem elégszem meg ezzel. Igaz jó hülyének lenni, szokták is mondani, hogy boldogok a tudatlanok, de én nem szeretnék ezen réteg része lenni.
    Ami pedig a váltást illeti, jó is lenne, de egyrészt van még bőven hűségidő, másrészt a T-n kívül nincs túl jó alternatíva és a hátrányait Te is elmondtad a mondókád elején, viszont attól még nem vagyok azon az állásponton, hogy "ez van, ezzel kell beérni".

  • tomee987

    tag

    válasz Alteran-IT #1578 üzenetére

    A szolgáltatáshoz biztosított PR-s FTP-dre feltöltött fájlt milyen sebességgel tudod letölteni?
    Akár FTP-n (pl. TotalCommander), akár böngésző alapon (beírod, hogy http://web.pr.hu/megadottfelhasznaloneved/feltoltottfajl.kiterjesztese)?

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz tomee987 #1579 üzenetére

    Ez jó kérdés, ugyanis fingom sincs az FTP-s hozzáférési adatokról, főleg hogy eddig nem volt rá szükségem.
    Bár szerintem teljesen mindegy, mert BIX-ig kell biztosítaniuk sávszélességet és már a szelessav.net-ig se jön az ami és az pedig a BIX-re csatlakozik, legalább is a leírtak szerint.
    FTP-n keresztül csak az alábbi oldalról szoktam tesztfájlokat lehúzni: http://ftp.fsn.hu/testfiles/
    De onnan is ugyan úgy 2,1-2,3 MB/s között jön, de a 2,3 MB/s is csak ilyen érintés táján, nem tud úgy fölé menni, hogy ott is maradjon.

  • tomee987

    tag

    válasz Alteran-IT #1580 üzenetére

    De látod, megint az van amit bucihost is írt, ez már tényleg vicc kategória, hogy azért vered az asztalt, hogy 2,5 MB/s helyett 2,3-at érsz el.
    Ez amit elérsz egyáltalán nem a garantált közelében van, sőt annak a többszöröse, amit Neked biztosítanak. Akkor mi a gond? Mert ha 7/1 környéki sebességet érnél el, megérteném a gondodat, panaszodat, de így nem. Te nem 20/3-ért fizetsz, hanem MAXIMUM (legfeljebb) 20/3-ért, nézz utána kérlek a matekkönyvben, hogy mit jelent az,hogy maximum vagy legfeljebb. És tényleg, ha ennyire jól tudod a dolgokat figyelgesd a pr.hu -t és jelentkezz állásra hozzájuk, aztán ott bizonyíthatsz! Mert a billentyűzet előtt mindenki játssza a keménylegényt aztán mikor a tűzközelbe sikerül kerülnie, köpni nyelni nem tud.

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz tomee987 #1581 üzenetére

    Már csak azért sem vicc kategória kérlek, mert nem garantáltért fizetek, hanem az egészért, de Te is tudod mi a garantált és mikor lehet azzal jönni, de azért hajtod, hogy az emberek elhiggyék, hogy az jár nekik, holott ha így nézzük, ahogy te mondod, akkor a 20 Mbit/s maximum helyett ennyi erővel már adhatnának annyit, amennyi a csövön kifér és akkor már mondhatnák, hogy ezért van a garantált, amire visszaesik, mert mindenki maxon használja, de egyébként semmi értelme, főleg nem már 2015-ben, holott 2018-ra is már úgy kellene megoldani, hogy ne a garantálttal takarózzanak, hanem elegendő erőforrás legyen, de elmondom neked, hogy most is van elég, legalább is itt, szóval nem tudom, hogy mi olyan nehéz abban, hogy teljesítsék a szerződésben foglaltakat és ne csak célértékkel meg egyéb kitalált hülyeséggel dédelgessék magukat.
    Tudod mi a vicc kategória? Mikor valaki hagyja, hogy a fejére szarjanak és hülyének is nézzék, na az a vicc kategória, meg ez az ország az emberek 90%-val, meg úgy általában az egész világ a sok birkával, de ezzel is már megsértem a bikákat.
    Te meg nézz utána kérlek, hogy mit jelent az, hogy azt a maximumot mikor és milyen körülmények között kellene elérni, mert itt folyamatosan hoz egy stabil értéket éjjel-nappal (akkor is, mikor gyakorlatilag 0%-os a hálózat terheltsége), akkor nem értem, hogy annál miért nem tudok többet kisajtolni belőle (már mint annyit, amennyiért ténylegesen fizetek), de lehet hogy az én gondolkodásommal van a baj azért, mert ez nekem feltűnik, másnak pedig nem. Igaz, végül is egy hülyének a normális a hülye, miért is nem esett le rögtön.
    Ja és mikor és milyen állásra, meg ezek után? Ugyan már. Meg tudod, ha fel is vesznek, attól én még csak egy szaros alkalmazott leszek és azt kell majd csinálnom, amit a hülye vezetőség mond, ha ők azt mondják, hogy ezt így csináld, akkor nyilván Te sem fogod másképp csinálni, különben rögtön kereshetsz másik állást, bármilyen jól is csináltad volna.
    Sajnos a hülyék diktálnak, mert mögöttük van a nagy pénz.
    Tudod a billentyűzet koptatása helyett bemehetnék én a helyi értékesítési pontra is és összetörhetnék ott mindent és ráboríthatnám az asztalt arra aki ott van, de kérdem én, hogy az az ember, aki szintén ott van tehet valami azért, amit ők vezetőségi szinten csinálnak? Nem, ő csak egy alkalmazott, ő is azt csinálja amit mondanak és amiért fizetnek neki.
    Persze Miskolcra is felmehetnék, max a rendőrök visznek el, de annyit nem érnek meg nekem hidd el.
    De azzal, hogy itt a billentyűzetet koptatom és leírom a véleményem, talán elérem azt, hogy más is hasonló véleményen legyen és ne hagyja, hogy hülyének nézzék és hogy kizsákmányolják.
    Nem akarok joni55-el sem példálózni, de ő is a 60-as netért fizetett, azt gyakorlatilag lószart se kapott több mint 1,5 évig (ha jól tudom), na ha a dolgok így vannak rendjén, akkor bizony nagyon nagy gond van.
    Arról nem is beszélve, hogy nála is eljátszották ugyan azt, hogy mérhette a 60-as sebességet, de letölteni már nem tölthetett vele és ez bizony az átverés és a pofátlanság teteje.
    Majd azért megnézem, hogy ha titeket is átvernek, vagy éppen észreveszitek már, hogy több éve átvernek, akkor hogy fog állni a szátok, de hogy nem így mint most az is biztos.

    Szerk.:
    Ja és zárjuk már le a vitát, mert tényleg jó így elbeszélgetni, de semmit se érünk vele azon kívül, hogy max felidegesítjük egymást meg feleslegesen koptatjuk a billentyűzetet.
    Ha valakinek van ésszerű megoldása, szívesen hallgatom, de egymás ócsárolását fejezzük be, már ha kérhetem, mert sokat nem érünk el vele. Köszönöm!

    [ Szerkesztve ]

  • tomee987

    tag

    válasz Alteran-IT #1582 üzenetére

    Rendben. Akkor térjünk át a jogi oldalára.
    Garantált le/feltöltési sebesség. Ezt a szolgáltatók értelemszerűen csak hálózaton belül, tehát a végpontodtól a szolgáltató szerveréig (BIX) garantálják, azután már nem. Ezért is javasoltam, hogy a PR-s FTP-dre tölts fel, majd onnan le! Mert a speedtest, meg tesztletöltés és társa oldalakra már egyik szolgáltató sem köteles vállalni a garantált sávszélt, ha a jogi oldalát nézzük.
    Garantált hálózaton belüli le- és feltöltési sebesség az előfizetői hozzáférési ponton, az a le-, illetve feltöltési sebesség, Mbit/s-ban kifejezve amelyet a szolgáltató az előfizetői számára a szolgáltatás igénybevétele esetén a saját hálózatán belüli (az előfizetői hozzáférési ponttól a szolgáltatói szerverig terjedő szakaszon zajló) forgalom sebességére garantál.
    A maximális le és feltöltési sebességről pedig:
    A Szolgáltató törekszik arra, hogy a szolgáltatási csomagokban feltüntetett maximális letöltési és maximális feltöltési sebességet az Előfizetők számára biztosítani tudja.

    Mobilneted egyébként van? Mert akkor átnézek annak a mobilszolgáltatójának a topicjába is, mert gondolom ott is panaszkodsz, hogy HSPA+ hálózaton -50-60dbm térerő mellett, amikor a torony hálózati forgalma 0, nincs meg a 21 Mbit/s maximum sávszélesség.

    joni55-öt soha nem szóltam meg, nagyon jól tette, hogy bejelentette a hibákat és panaszt tett, ha problémája volt és nem hárították el. De neki nem olyan "problémája" van, hogy 20 helyett 19,75-öt mér...

    Egyébként, mint korábban említettem Miskolcon a Digikábelnél a 100/50-ből elérek maximum 40-45/30-40 Mbit/s-ot és mégse verem az asztalt, nem érzem magam szarul (ja a garantált bőven megvan)...stb.

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz tomee987 #1583 üzenetére

    Ha a jogi oldalát így nézzük, akkor gyakorlatilag már szolgáltatni se kötelesek, ha semmire se képesek a nyávogáson kívül.
    Egyébként az idézeted csak megerősíti azt amit írtam, viszont ne csak törekedni próbáljon a szolgáltató, hanem csinálja is normálisan.
    Nem, nincs mobilnetem, legalább is állandó előfizetésként nem, meg annál máshogy megy a dolog.
    Kezdjük ott, hogy rádiós, vagy ha jobban tetszik, akkor vezeték nélküli, annál meg tudjuk, hogy elég sok a zavaró tényező, kezdve az időjárási viszonyoktól egészen a szilárd tárgyakig, gondolok itt a falakra meg egyéb dolgokra.
    Kint szépen fogható a 3/4G, viszont házon belül már szinte semmi sincs, de hát lakáson belül az ember ne is mobil internet használjon, hanem vezetékest, aminél nincsenek ilyen zavaró tényezők, DE ennek ellenére ez a sunyi szolgáltató mégsem képes teljesíteni a feltételeket.

    Igaz nem olyan, legalább is nem olyan mértékű, mert nála sokkal többet vettek le, de hát egy 20-as netből őszintén mennyit is vegyenek le, hiszen ma már ez is alig ér valamit.
    Egyébként örülök, hogy csak a 19,75-ön kattogsz, viszont azt kényelmesen kifelejtetted, hogy a valós letöltés csak 2,1-2,3 MB/s, sőt a 2,3-t csak súrolja néha, így azt nem is számolom bele és ha már így nézzük, akkor csak olyan 16-18 Mbit/s és az azért már jóval kevesebb, mint a 20 és igen fontos, mivel egy ilyen kis szar csomagnál is képesek levenni belőle, ha ez neked nem pofátlanság, akkor nem tudom mi, de örülök, hogy csak a felszínt érinted mindennél, így kb. annyit is ér amit csinálsz.

    Ami meg miskolci digikábel netedet érinti, nekem ha már itt ilyen netem lenne olyan áron, akkor a seggemet a földhöz csapkodnám örömömben, nem pedig panaszkodnék, főleg hogy 3-4 ezer forint a TV, internet és a telefon és 100-as nettel (ami mellé ráadásul 50-es feltöltés jár a szaros 5-10 Mbit/s helyett, ami tudom hogy a technológia miatt van, de akkor is), itt meg ugyan ez 20-as nettel (talán még kevesebb TV csatornával is) 8100 forint, azért remélem hogy észreveszed az árkülönbséget (amiért itt az asztalt verem, főleg hogy az a havi 3-4 ezer forint plusz, ami ezeknek a szemeteknek megy szolgáltatási díj címszó alatt, az máshova is elmehetne havi szinten), szóval még azzal a 40 Mbit/s-al is boldog lennék, viszont igaz, hogy azért utána járnék a dolognak, hogy pontosan mi is a probléma, gondolom Te is megtetted és nem csak panaszkodsz itt, mert én a PR-nél már megtettem a szükséges lépéseket, viszont úgy látszik, hogy itt szarnak az ember fejére, viszont a Digi-nél azért nem annyira pofátlanok, legalább is tudtommal, szóval neked is megérne egy próbát, de hát ha nem cselekszel, akkor ne várj csodát.

  • tomee987

    tag

    válasz Alteran-IT #1584 üzenetére

    Ezt már egyszer szerintem kitárgyaltuk, hogy a szoftveres sebességmérők úgy mérnek sebességet, hogy letöltenek egy x MB méretű fájlt a gépedre és azt visszatöltik, és rengeteg szerver közül lehet választani, ergo ezt egy szolgáltató sem tudja korlátozni, hogy pont azok mérjenek többet, minden más meg kevesebbet.

    Nem ismered a Digit, így szerintem ne alkoss véleményt róla a szemellenződ mögül. Munkatársamnak van épp folyamatban lévő NMHH eljárása, igaz TV-s ügyben a Digivel, de ez nem idetartozik úgyhogy nem fogom részletezni. A másik pedig igen, a Diginél sajnos érvényesül az olcsó húsnak híg a leve effektus. Nincs épp jó tapasztalatom az ügyfélszolgálatukkal, pedig csak egyszerű műszaki, majd pedig számlázási ügyben kértem a segítségüket.
    Neked meg a PR azért szar, szemét, sufnyi stb. mert a maximális sávszélességből épp "csak" 90-95%-ot biztosítanak Neked, ami egyébként teljesen megállja a helyét mind szerződésileg, mind jogilag is. Egyébként szerintem ne is a PR-hez menj dolgozni, politikusnak, annak megfelelnél, de kb. azért tart ott a világ ahol, mert a drága politikusok is az aprócseprő problémákkal foglalkoznak csak, ahelyett, hogy a globális, fontosabb dolgokra fektetnék a hangsúlyt.

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz tomee987 #1585 üzenetére

    Biztos, de én nem emlékszem rá, csak annyira, hogy félbehagytuk, de akkor is mint ha azt mondtam volna, hogy érdekes mód, de más szolgáltatóknál képes lemérni azt a sebességet, amiért fizetnek és ráadásul letölteni is tudnak ténylegesen annyival és nem korlátozzák az adatforgalmat, de persze több száz szerver, meg az internet a hibás azért, mert a PR korlátozása miatt a 20-ból csak 19-et mérek.

    Hát itt talán egyedül nekem nincs szemellenzőm, de mindegy.
    Attól, hogy konkrétan nekem nincs Digi előfizetésem az nem azt jelenti, hogy nem ismerem őket, mert ismerősömnek is van és ismerősöm ismerősének is és volt olyan, hogy gubanc volt velük, de könnyen el tudták intézni.
    A PR-nél meg a drága húsnak híg a leve, viszont ebben az esetben én inkább az olcsót megoldást választanám és szerintem nem csak én.
    Amúgy ha már említésre került a matek, akkor ugye tanultál az arányokról? Csak mert mint ha azokról az órákról pont kimaradtál volna.
    Mivel ez csak egy szaros 20-as net, így igen is számít nekem az a 2-4 Mbit/s, ha egy 500-as internetnél mérnék 495 Mbit/s-t, akkor szarnék az egészre, de kérlek, ez csak egy szaros 20-as net és még abból is levágnak 2-4 Mbit/s, kb. olyan, mint ha egy 500-as netnél lecsapnának 50-100 megát, legalább is ha az arányokat nézzük, szerinted az a 50-100 Mbit/s nem sok? Mert ugyan olyan sok, mint 20-nál az a 2-4 Mbit/s.
    Bár hiába beszélek, ha már ilyen alap dolgoknál probléma van.
    Ja és el ne felejtsük, hogy ezeket a drága politikusokat az olyan hülye emberek szavazták meg, akik szarnak mindenre, még arra is, ha eladják alóluk az országot a saját politikusaik, na igen, még jó hogy felhoztad.
    Ilyenkor sajnálom, hogy anno Hitler elvesztette a háborút. Most lenne egy egységes birodalom és egy egységes vezetés központi rendszerrel és nem lenne ennyi apró szar ország ennyi szar nyelvvel, meg egy országon belül ennyi kis szar vállalkozással meg egyéb szarral.
    Erre mi van. Meg van osztva az egész világ, van több száz szar kis ország meg nyelv, több milliárdnyi ember feleslegesen, akiket egyébként segélyezni kell, mert semmit se csinálnak, de azért éhen ne halljanak és még folytathatnám. És pont azok miatt, akik ellen régen Hitler harcolt.
    Csak a pénz, ma már a pénzen kívül semmi se számít, még az emberi életek sem és itt tartunk, legalább is ha őszinték akarunk lenni, ha nem, akkor megint lehetne róla vitatkozni, de felesleges, főleg egy internetszolgáltató topikjában, bár ma már van olyan szar a helyzet, hogy valahol beszélni kell róla, de inkább tenni kellene ellene.
    És igen egyébként, ilyen aprócseprő problémákkal kezdődik minden. Ha ilyen kis "problémákat" megengedhetünk magunknak, akkor a problémák egyre nagyobbak és nagyobbak lesznek és lásd itt tartunk.

    Egyébként meg tényleg nincs sok értelme ezeknek a beszélgetéseknek, így pontot is tennék az ügy végére, de előtte feltennék neked pár kérdést (amelyek közül valamelyiket már feltettem, csak nem kaptam rá választ), ha szabad.:
    1. Miért van az, hogy egyik internetcsomagnál se kaptam meg a fizetett sebességet? 15/2-es netnél 13-14 Mbit/s volt a max, de 12-esnél is így volt ha az arányukat nézzük és azt ne mond, hogy a hálózat nem bírja, mert érdekes mód de nagyobb net esetén is így vannak az arányok és azokat is bírja a hálózat, tehát simán meg lehetne adni azt a sebességet éjjel nappal.
    2. Miért van az, hogy ez a "probléma" nem csak nálam van jelen? Rögtön szedek neked össze pár előfizetőt, akinek 15-ös, illetve 20-as netje van és ugyan ez a probléma.
    3. Miért pont azután ugrott a webes felületen mérhető sebesség, miután megírtam nekik, hogy érdekes mód, de 19,45 fölött még sose lehetett mérni? Kicsit gyanús a dolog, legalább is egy normális embernek, mondjuk igen, kinek mi a normális.
    4. Miért koptatod azért a billentyűzetet, hogy a szolgáltatót védd és engem meggyőzz arról, hogy nincs igazam és minden így van rendben ahogy, ráadásul miért pont azután, miután sűrűbben írogattam a PR-nek és itt szidtam őket? Elvégre én előtte is itt voltam, csak éppen az ügyfélszolgálatnak nem irkáltam.
    Kérlek válaszolj a kérdéseimre, köszönöm.

  • bucihost

    senior tag

    Szerintem ez mindegyik szolgáltatónál így van, hogy nem azt kapod amiért fizetsz... (ismét téged idézlek: Magyarország...) én befürödtem már több szolgáltatóval is. Ez a sebesség tesztes dolog meg nagyon képlékeny. nézz meg több oldalt is, mind más adatot fog adni. Én speciel a szerveremen lévő gigabites netet nem tudom lemérni sehol :) ... de ez megint más téma. De tényleg felesleges a vita, mert ettől nem fog megoldódni semmi. Én még mindig azt tudom tanácsolni, hogy ha nem akarsz náluk maradni akkor meg kell próbálni egy méltányossági szerződés bontást, és menni más szolgáltatóhoz. És egy kis poénos off a végére: az 1TB-s winyók miért nem 1TB-sek? :W :DDD

  • tomee987

    tag

    válasz bucihost #1587 üzenetére

    Hagyd szerintem...
    Úgyis megmagyarázza a kérdésedet majd egy kisregényben, ezért is írtam, hogy politikusnak tökéletes lenne. Ha megnézed a számokkal is csak játszadozik, dobálózik. Egyik hozzászólásában még azt írja letölt 2,3 MB/s-al másikban azt írja, hogy 19,45 Mbit/s-ot mér, harmadikban azt, hogy tőle 4Mbit/s-ot lekorlátoznak. Ha megnézed magának mond ellent a számokkal is. Váltani úgyse fog, de neki tök mindegy mert az új szolgáltatójában is találna kifogásolni valót ebben biztos lehetsz.

  • bucihost

    senior tag

    válasz tomee987 #1588 üzenetére

    Kinek a pap kinek a papné... én speciel most készülök csomagot váltani MIDDLE-ra. 1-2 apróságot eltekintve én megvagyok elégedve a PR-el. Arról viszont nincs valakinek valami infója, hogy + dekóder mennyibe fáj? Az oldalon semmit nem találok ehhez kapcsolatban. 3 TV-re lenne majd kötve a tudomány, ebből 1 újfajta szóval dekóder nem kell, a csomaghoz viszont (elvileg) 1 dekóder jár ingyen.

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz bucihost #1587 üzenetére

    Épp ez az, ami engem annyira zavar, főleg ennél a kis pofátlan szolgáltatónál. Nem hogy megmutatnák, hogy magyar tulajdonban lévő szolgáltató ellenére tudnak jobbak lenni, mint a sok külföldi szar, á nem és igen, ez "Magyarország".
    Ami a sebességtesztet illeti, épp azért húzom fel magam annyira, mert mindegyik oldalon és szerveren ennyit hoz (főleg a pestieken, de a Digi-s szerverre is ugyan annyi, plusz a szelessav.net-en is).
    A másik szolgáltató (T-Home) meg megint zsákutca, mert annál meg csak box-al lehet TV-t nézni, ráadásul méregdrágán és ADSL esetén minden TV a netet zabálná, így ki is esett.
    Sajnos ez van.
    Ami a lemezes poént illeti, azok még általában meg is vannak annyi, mint amennyi, csak a rendszerek lefoglalnak belőle egy kis részt, ezt is mindig arányosan, nagyobb vinyó lekezelésére nagyobb részt vesz le, legalább is tudtommal.
    Pendrive-nál viszont más a tészta, ott tényleg lecsalnak belőle :D

    Amúgy a csomagváltást én is kerülgetem, mert a MIDDLE (valami normálisabb nevet azért adhattak volna neki, pl. magyarosabbat) tényleg nem rossz, főleg hogy ugyan ennyit fizetünk, csak éppen a 20-as netért és mindez egy plusz box nélkül.
    Egyedül a Wifi opcióval van problémám, remélem nem kötelező elfogadni a Wifi-s routert, mert a felhasználói visszajelzések szerint valami nagyon szar.

    A dekóderrel kapcsolatban pedig ezt találtam, a csomagoknál van a "Mi szükséges hozzá?" résznél:
    A második set-top box egyszeri aktiválási díja 0 Ft, havi bérleti díja 750 Ft.
    A harmadik set-top box egyszeri aktiválási díja 2500 Ft, havi bérleti díja 850 Ft.
    A negyedik set-top box egyszeri aktiválási díja 2500 Ft, havi bérleti díja 850 Ft.

    Kicsit rablás, ha tényleg így van és nincs esetleg valami kedvezmény ehhez is.

    (#1588) tomee987:
    Hagyni könnyebb, mint megválaszolni a kérdéseket :DDD
    A magyarázás meg nem tudom, hogy függ össze a mai politikával, az inkább a hazudozás, de akkor meg már legyél őszinte és ne tereld a szót.
    Amúgy nem tudom mibe zavarodtál bele, mert én nem mondtam ellen magamnak. Én azt mondtam, hogy webes sebességmérésnél ki tudom mérni a 19,75-öt (vagy egy megközelítő értéket), viszont valós letöltésnél (értsd úgy, hogy torrenten, vagy FTP-n letöltök valamit) már nem, magyarul korlátoznak, nem pedig ellentmondok magamnak, de hogy lásd:


    Gondolom látod, hogy milyen stabil, se le se fel, kicsit gyanús, főleg hogy a hálózatban bőven van még kapacitás.


    Remélem az osztás és a szorzás megy, mert akkor megérted, hogy miről beszéltem.


    És itt se sokkal több, csak mint általában.

    A mérések mellett semmi más le és feltöltés nem volt, így amit látsz az a valóság.

    [ Szerkesztve ]

  • bucihost

    senior tag

    válasz Alteran-IT #1590 üzenetére

    Én is az ár miatt (is) agyalok a váltáson.

    Mivel jelenleg:
    Analóg 52 csatorna (amiből 49 van csak) + telefon + 20/3-ért fizetek 8880 Ft-ot.

    Ezzel még nem is lenne baj, viszont mivel vettem egy új TV-t így az fogja a DTV, viszont az analóg csatorna melletti "digitális" (dtv) adások elég sz@rok.... sokszor elmegy a jel, pixeles, akad a hang.
    Ez még érthető is, mivel analóg csomagom van. Viszont HD tv-n meg moslék az analóg csatorna...

    - Viszont jön a bökkenő: (3 TV van. 1 új 2 régi.)
    - Valamint a MIDDLE ből hiányzik 1-2 csatona ami a jelenlegi analógban megvan. PL. Sorozat+

    1. mivel a MIDDLE csak 8190 Ft-ba kerül, a különbözet miatt nekem kell valami + opció.

    2. Digitális csomaghoz csak 1 box (dekóder) jár. Az új TV hez természetesen nem kell. viszont itt 1 TV már bukta. Hogy miért? igaz a digitális melett elérhető (ingyen) a PR delta csomag ~ 50 csatornával.

    viszont egy mai beszélgetés PR-ékkel:
    Ez területenként eltérö, de általánosságban 50 körüli csatornaszám érhető el a PR-DELTA programcsomagban. Az évek során viszont az analóg csatornák száma csökkeni fog, míg a digitális növekedni.Az előfizetői szerződés megkötése minden esetben a programcsomagra vonatkozik, nem pedig annak tartalmára. Előreláthatóan 2016. január 1-től várható, hogy csökken majd a PR-Delta analóg csatornaszáma. Erről pontos tájékoztatást november végén, december elején küldünk majd előfizetőinknek.

    Szóval az analóg csatornák pár éven belül megszűnnek. (legalábbis nekem ez jött le)

    Ebből adódóan a plusz opció mondjuk egy 750 FT os box havonta, és minden TV-n nézhető minden adás.

    Viszont a hiányzó csatornák miatt, én egy popcorn kiegészítőre gondoltam. Viszont azok természetesen KÓDOLT csatornák, ezért az új TV-hez is kell(ene) egy box, vagy egy CLI...

    Szóval most vagy megválok attól az 1-2 csatornától, és lesz a havidíjam 8940 Ft (60Ft-al több mint most)

    vagy

    Előfizetek a popcornra, viszont akkor már 2 box kell +ba.... és lesz a havidíjam 8190+2x750+850 = 10540 Ft (1660Ft többlet költség)

    vagy

    veszek (nem bérlek) PR-éktől boxot 13000 Ft-os darab áron és akkor a havidijam csak 9040 Ft (160 Többlet) viszont van 26000 egyszeri kiadásom...

    Azt hiszem a számokból adódóan maradok az első lehetőségnél.....

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz bucihost #1591 üzenetére

    Az a jó, hogy most kevesebb pénzért jelenleg megkapsz mindent, mint eddig is, csak ugye itt a bökkenő, amit írtál, hogy írtak, hogy folyamatosan csökkenni fog az analóg csatornák száma, így box-ra, vagy CI modulra mindenféleképpen szükség lesz a jövőben minden TV-nél.
    Ezért is jó a technológia, több pénzt le tudnak vele rántani az emberekről, gondolok itt a box-ok plusz költségére, ja és még ott van az is, hogy több áram fogy, mint általában, viszont akkor innentől kezdve már teljesen mindegy, hogy melyik szolgáltatót választja az ember, a felállás gyakorlatilag ugyan az.

    Amúgy ha esetleg szándékodban áll később egy másik TV-t is lecserélni, akkor már abba is helyezhető CI modul és már nem kell dekóder/box, ami ezért is jó, mert a modul bérleti díja és a vételi ára is olcsóbb, ráadásul az újabb TV-k többet spórolnak (áram) és jobb minőséget biztosítanak, legalább is ezt mondják :D
    Viszont ha mindez megvan, akkor a 3. lehetőségnél tartasz, csak modul variációval. Box-ot nem érdemes venni, mert érdekes mód, de a vásárolt box-ok hamarabb tönkremennek, mint általában, bár némelyik típus amúgy is hamarabb tönkremegy, ráadásul az a csodálatos szoftver, amivel megáldották őket hát ... no comment.
    A kitolódó két év hűség miatt kicsit nehéz a választás, főleg hogy lejjebb módosítani nem mindig engednek.
    Én is ezért rágódok rajta, bár nekem annyival könnyebb, hogy a TV nem nagyon érint még, főleg hogy nem is nagyon használom, de így is van még 3 TV, az egyik új, viszont a másik kettőnél ugyan az a felállás, mint a Te esetedben, legalább is ha elkezdik csökkenteni az analóg csatornák számát.

  • Tigerclaw

    nagyúr

    válasz tomee987 #1556 üzenetére

    Ez mennyire biztos? Nekem kb. 20 nap múlva jár le a hűségidőm, de a honlapon továbbra is csak a 10Mbites csomag érhető el...ami gyakorlatilag csak 7,6Mbites, mert most is az van. Ha ennyi marad, akkor átmegyek a PR-hez, bármennyire nem akarok, mert ott legalább van normális sebességű net. Nézegetek mondjuk olyan kombót, hogy a TV műholdas maradna UPC vagy Digi, az Internet meg PR-Telekomos.

    Nem értem, hogy ha fejlesztenek az MT-nél, miért nem adnak tájékoztatást. Majd akkor fognak keresni, mikor átmentem a konkurenciához? (Anno a PR-nél mondjuk így csinálták. Mikor már lemondtam az előfizetést náluk és leszerződtem az MT-vel, azután felhívtak, hogy mégis átmehetnék abba a csomagba, amit kértem)

    Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

  • fatal`

    titán

    válasz Alteran-IT #1582 üzenetére

    Te élénk tévedésben élsz. Te a garantáltért fizetsz. Ahol a garantált megegyezik a maximummal azt dedikált bérelt vonalnak hívják és egy "csöppet" drágább.

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz fatal` #1594 üzenetére

    Álmodban :DDD
    Az amiért én fizetek, az nem garantált, hanem "lakossági minőségű" internet, melynél egy bizonyos értéknek minden körülmény esetén meg kell lennie (jó, kábelszakadás esetén nyilván nem), ezt hívják garantáltnak, de ha kell ki is emelem.
    A bérelt vonalnál a garantált érték a teljes sávszéllességre vonatkozik ÉS külön vonalon adják, hogy ne függjön a lakossági előfizetők hálózati terhelésétől a sebesség még véletlenül se, ráadásul ugye az a lényege, hogy hibatűrőbb legyen, illetve a felmerült hibákat hamarabb elhárítsák a bérelt vonali szolgáltatásnál.
    Örülök, hogy ilyen kis dolgokat mindig tisztázni kell.

    Egyébként annyira szeretem, mikor az emberek elhiszik ezeket a meséket, amit előadnak nekik a "nagyok" :D
    Tiszta gyerekkor, meg óvoda, csak éppen full hülyeséggel tömik az embereket.
    Kíváncsi vagyok, hogy ha azt mondanák neked a szolgáltatók, hogy a padlásodon szellemek vannak, akik segítik az internetedet és ezért ne menj fel b@szogatni a kábeleket, akkor elhinnéd nekik? :DDD
    Kicsit durva példa, de lehet összefüggést találni :D

    [ Szerkesztve ]

  • fatal`

    titán

    válasz Alteran-IT #1595 üzenetére

    Akkor átfogalmazom: Ha megvan a garantált, nem reklamálhatsz semmit, ilyen egyszerű. Nem fizetsz a teljes sávszélességért az idő száz százalékában, olvasd csak el a szerződést. És nem csak a PR-nél, hanem sehol.

    "minden körülmény esetén"
    Újabb tévedés, nézd meg az éves rendelkezésre állási kötelezettséget :)

  • bucihost

    senior tag

    válasz Alteran-IT #1592 üzenetére

    a mostani TV-m tudja a CI modult, de annyit nem ér meg az a 2.3 csatorna, hogy beruházzak rá. attol függetlenűl hogy nem drága. A másik oldal pedig az, hogy nem is nézek annyit TV-t, csak a család többi tagja. Nekem inkább a net a lényeg munkámból adódóan. Viszont ez, hogy az analógot "kiakarják herélni" érthető, és jó is mert fejlődjenek.... de ne ilyen volumenben meg kompromisszumokkal ( az ügyfelek részéről) ...

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz fatal` #1596 üzenetére

    Jó, akkor én is áttérek szájbarágósra: Dehogyisnem reklamálhatok, már csak azért is mert ha csak nincs valami hátránya annak, hogy a szolgáltatást a megfelelő minőségben biztosítsák, akkor biztosítaniuk kell és nem pedig játszani az eszüket, hogy "jaj hát ezek a hülye előfizetők úgy se veszik észre, ha leveszünk belőle egy kicsit" ...
    Mondjuk tudom, a PR technikai háttere a jelenlegi szolgáltatásokhoz is kevés, de ez esetben pedig ne szolgáltassanak, adják át másnak a terepet és kész, a többi engem nem érdekel. Ha én végre tudom hajtani a kötelezettségem, ami az, hogy időben befizessem azt a szaros számlát, akkor ők is teljesítsék azt, amire vállalkoztak, ez mindig is így volt, tudom ma már az egyik fél mindig lódít, de ezért kell alápörkölni egy kicsit.
    Tudod a mai világ úgy működik, hogy elhitetik minden egyes emberrel, hogy neki egyre kevesebb jár és egyre kevesebb joga van. Pár év múlva ott fogunk tartani, hogy internetre sincs jogod, de azért fizesd be internet előfizetés címszó alatt a pénzt, sőt majd lesz levegő díj is, mert hát annyira egyenlőek vagyunk, hogy egyeseknek az se lesz ingyen.
    A továbbiakban mellőzük ezt a "itt azt írják, hogy ez meg az így van" dolgot. Egy valami biztos, hogy semmi se állandó, az amit meg unalmukban írogatnak és ÁSZF-nek hívnak én azt csak úgy hívom, hogy vicckönyv, ugyan így a munka törvénykönyvét meg egyéb baromságokat is, amit egyébként talán a magyar cégeken kívül senki se tart be, de már még azok se, de azért be kell tanulni ezt a szart is, mielőtt elmész a nagy "életbe" és munkát vállalsz. Ezekből a vicckönyvekből este lefekvés előtt jó olvasni, de akkor se szabad túlzásokba esni.

    (#1597) bucihost:
    Előbb utóbb úgy is be kell majd rá ruházni modulra, vagy dekóderre, hacsak azt nem mondják, hogy ha megszűnik az analóg, akkor az összes digitális csatorna kódolatlan lesz és nem kell majd hozzájuk se CI modul, se pedig dekóder, de van valami olyan érzésem, hogy még ha ezt meg lehetne valósítani (mert meglehet, csak akarni kell), akkor se fogják, mert ugye akkor mire használják a sok kártyát meg dekódert, amit megvettek és ott áll a raktárukban? Én azt mondanám, hogy kenjék a hajukra, de mindannyian tudjuk, hogy továbbra is jó pénzért ránk fogják sózni őket, elvégre valamiből még pluszba tömni kell a zsebet, nehogy már ne tudják megfelelően kizsákmányolni az "ügyfeleket".
    Régen volt a jó, mikor a fejlődést nem a pénz hajtotta, hanem az akarat, hogy fedezzünk fel új dolgokat és tegyük jobbá a világot, most meg csak a pénz és a pénz, az hogy mi történik majd ezek után mit sem számít, csak dőljön a pénz ... mocskos egy világ ez.
    Egyébként én is így vagyok, nekem is a net számít csak, nem is véletlen balhézok velük, mert néha nagyobb fájlok esetén az a néhány megabit nekem órákat jelent, az idő meg pénzt, de hát feleslegesen hajtom a magamét.

  • tomee987

    tag

    válasz bucihost #1597 üzenetére

    Kódolt csatornák mindig is lesznek a hálózaton, ugyanis a prémium csatornákat muszáj kódolni (HBO-k, Filmboxok, felnőtt csatornák). Nyilván csak az alapcsomagokat tudják kódolatlanul adni digitálison, a többihez kell vagy a modul vagy a box.
    Ha most akadoznak Neked a kódolatlan csatornák az nem azért van, mert nincs előfizetésed rá, hanem azért, mert rossz vagy gyenge a jelminőség azon a végponton ahol a TV-d van. Nagymamámnak is csak PR-Deltája van, mégsem akadnak digitálison a kódolatlanok. Ha mennek bekötni az új csomagot mindenképp nézesd meg a szerelőkkel, ha sok TV-d van (3-4) akkor lehet kell majd a házerősítő i1s.

  • Alteran-IT

    őstag

    Bővítés a PR-Telecomnál:

    8/1-ről 8/2-re bővítettek, ami egyébként mérésnél és feltöltésnél meg sem látszik. Csoda, hogy telt egy ekkora fejlesztésre ...
    Ja és akkor ezen a hálózaton akarnak 120/10-et adni. Az eddigi csomagok is bőven meghaladták a PR technikai hátterét, hát még a mostaniak.

Új hozzászólás Aktív témák