- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Gaming notebook topik
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- CPU léghűtés kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aurevol
csendes tag
válasz Kisfundy #2850 üzenetére
Hát pont ez a dilemma, ugyanis 500/20 a hivatalos, ennek ellenére mérek 40-50-es feltöltéseket. SpeedTest-nél három szervert használok: Datatrans, Telenor, Antenna Hungária. Letöltési sebesség sehol, még csak a közelében sincs az 500-nak, viszont a feltöltés sokszor magasabb, mint 20, akár SpeedTest-el, akár fast.com-on mérve. Ma reggel SpeedTest-el az AH szerverén 149/72 a mért eredmény. -- A letöltés a szokásosnál sokkal jobb, a feltöltés általában ennyi.
-
mtwys921014
lelkes újonc
Sziasztok a következő a probléma, az Internet véletlenszerű időközönként 100% os packet loss-t mutat. Megszakad pár másodpercre. (Ilyenkor a wifi is elmegy) A hiba elhárítása érdekében kapott a gép egy új rendszert, új netkábelt, a hiba már régebb óta megvan, de most már nagyon zavaró, ilyenkor játék ugye disconnectel, Ts, discord szakad, wifi használhatatlan( arra a pár másodpercre) A szolgáltató cserélt pár csatlakozót, a hibát látják, de nagyon lassan halad az ügy, szomszéd városban, barátomnak ugyan ez a szolgáltató hibátlan. Pingplotter programmam figyeltem, teljesen véletlen szerű időközönként szakad meg. Csatolom kép formában, de úgy gondolom egy google pingelésnek sem így kellene kinézni. Várom az ötleteket tanácsokat kérdéseket. Az internet 500/50 Pr-Telecom.
https://kepkuldes.com/image/6mpJ1L
https://kepkuldes.com/image/6mpSF4Összehasonlítás : ahol nincs packet loss értelem szeruen az a barátomé( neki 240 es van nekem azzal is gond volt illetve a korábbival is. ( modem Arris)
https://kepkuldes.com/image/6wZWIm
https://kepkuldes.com/image/6wZhee
https://kepkuldes.com/image/6wZ3Bt
https://kepkuldes.com/image/6wZKXB -
Aurevol
csendes tag
válasz Kisfundy #2855 üzenetére
Olyan ez, mint a viccben: a műtét jól sikerült, bár a beteg meghalt. Egyébként Balaton, északi part. Szerintem a javított és a javíthatatlan adatcsomagok száma is magas, de mint megtudtam az octets mezőben látható viszonyítási szám nem valós, a forgalom ennél magasabb, csak hosszabb szám nem fér ki. De privát tartományú ip-ütközésem is van az áthidalómódban lévő Arris modem ittléte óta, de szerintük biztos nálam van két útválasztó a rendszerben. (Sose volt gond korábban.) Meg hogy bármilyen privát ip-tartományt használhatok - ok, 192.168.100.1 mehet? Ja, hát az nem. (Egyébként miért nem 0.1 mint a korábbi Cisconak? Akkor legalább tudtam, hogy 1.1-től felfelé biztos szabad.) Csak a bosszúság... ha ők azt mondják minden jó, akkor nem tudom vitatni.
-
Aurevol
csendes tag
válasz Kisfundy #2859 üzenetére
Mióta Fűzfőn van kábelnet a PR-nél, azóta használom. Amíg a Cisco modem volt kiadva, soha egyik előfizetési csomaggal sem volt gond. Mindig stabil, hibamentes volt, karácsony tájékán némi lassulással, de egyébként a csomag maximumát hozta annak ellenére, hogy mindig a legnagyobb csomagra fizetek elő. Semmi máshoz nem tudom kötni a gondjaimat, mint a modemcseréhez.
-
Aurevol
csendes tag
válasz Fücsök007 #2858 üzenetére
Hogy rendszeresen közvetlenül a modemen mérjek, az nem lehetséges, és routeren keresztül nem annyira pontos, de összehasonlíthatók az időszakok.
Fixen az Antenna Hungária szervert mérve:
- letölés max 150 Mbps
- letöltés min 80 Mbps
- feltöltés max 70 Mbps
- feltöltés min 40 MbpsVan ennél néha gyorsabb szerver is, de erről van több adatom. A valaha mért legnagyobb letöltési sebesség 500-as előfizetéssel 200 Mbps. A valaha mért legnagyobb feltöltési sebesség 20-as előfizetéssel 90 Mbps. A letöltési grafikon sebességtől függetlenül egyenletes, egyenes vonal. A feltöltési grafikon egy fűrészdiagramra hasonlít, 2 és 200 között ugrál, a végén meg kidob egy számot.
-
Aurevol
csendes tag
válasz kabelmania27 #2861 üzenetére
Modem elé beraktak egy csillapítót, arra hivatkozva, hogy túl volt vezérelve a jel. FEC számláló 33 órával ezelőtt nullázva. Nézték ezeket az értékeket, és szerintük minden rendben.
[ Szerkesztve ]
-
-
Aurevol
csendes tag
válasz kabelmania27 #2864 üzenetére
Osztó:
teletronik MMWO / 5-862 MHz
TV 3dB, Data 2/8 dBCsillapító:
10 dB
5-1000 MHz -
Aurevol
csendes tag
válasz kabelmania27 #2867 üzenetére
A magas jelszintnek van előzménye, mivel a házban tíz felett van a tévévételi hely, és a leghosszabb koax-ág kb. 40 méter, ráadásul, mint kiderült rezezett vaseres a behúzott RG6. Hiába a Terra HA-126 házerősítő, a megfelelő TV-vételhez az oszlopon is kivettek valami csillapítót. Tévé a Terra HA-126-tal és a net a Cisco EPC3208-cal tökéletes volt ez év elejéig.
Ugyanakkor január végén elkezdték szerelni az 500-as netet, és azóta az egyik tévé tízpercenként csippan egyet, mintha kondenzátor sülne ki. Rá egy hétre volt a modemcsere, szóval azt nem tudom, hogy Cisco mit produkálna most, de elképzelhető, hogy azzal van a gond amit felvetettél. Sőt, most ránéztem a legtávolabbi tévére, ahol 80% jelminőség és 90% jelszint volt korábban, most 100/100. Látok még egy C/N értéket, ami 36-37 váltakozva.
Lehet, hogy az 500-as átállással felnyomták az egész hálózatot, és a csillapítás ellenére is túl vagyok vezérelve?
-
kabelmania27
félisten
válasz Aurevol #2868 üzenetére
Problémás tévé elé vagy az erősítő elé próbálj meg galvanikus leválasztót (isolator) hátha segít.
Próbaként az erősítő helyére betehetsz egy f toldót és megnézheted, hogy mely frekik nem jók.
Erősítésből kicsit visszalehetne venni, azt nézd, hogy a legtávolabbi tévén maradjon a minőség 100%-on, 90% körüli erősséggel elvileg nem lesz gond.
Milyen osztó van az erősítő után?
Lehet a 10tévé és a 40m miatt alacsonyabb csillapítású leágazó van az oszlopon, vagy ha az utolsó leágazón vagy akkor lehet ki is vették és direktbe vagy kötve.
Lehet azért nem volt gond mert a Cisco modem elmegy 20feletti vételivel.[ Szerkesztve ]
-
Aurevol
csendes tag
válasz kabelmania27 #2869 üzenetére
Köszönöm a tanácsod, valahol kell is legyen itthon izolátor.
Az erősítő után a leghosszabb ágon 4 db kétutas osztó van. A kinézete alapján régebbi Teletronik lehet, 5 - 1000 Mhz, és talán 4 dB csillapítással. Ezen felül még van ezen az egyenes ágon továbbfűzve 3 db Legrand aljzat 1,5 dB értékkel (azt nem tudom, hogy az 1,5 dB végzárásra, vagy továbbfűzésre vonatkozik), és még 1 db Legrand a végén.
Egyébként, amióta tudom, hogy rezezett vasmagos az RG6, erős a késztetés bennem hogy újra lesz húzva az egész ház (18 éves a rendszer). Talán érdemesebb lenne osztók helyett leágazókat beépíteni a struktúrába. Még kompressziós F-csatlakozókkal és a legjobb anyagokkal sem horribilis az anyagköltség, csak hát irtó macerás meló, és jöhetnek váratlan akadályok...
-
Aurevol
csendes tag
Mivel a PR-Net 500-as előfizetés szombat délután sem tudott többet, mint 140 Mbit és most este nyolctól egyetlen SpeedTest szerveren sem tudok 70 Mbit-nél magasabb értéket mérni, kezd elegem lenni a szolgáltatásból. Teljesen mindegy, hogy a saját routerre csatlakozom, vagy közvetlen a modemre, akármilyen eszközzel, akármilyen kapott IP-címmel, jó portokkal, jó kábelekkel is csak ezek a mérhető értékek. Egyébként a modem log-ja továbbra is "RCS Partial Service" és "No Ranging Response received - T3 time-out" figyelmeztetéseket és kritikus hibákat jelez, pedig a jelszint már normál értékre lett csillapítva.
Mielőtt még teljesen összevesznék a PR-rel, megcsinálom a saját hálózat frissítést (úgyis mindig azzal jönnek, hogy az 5x1Gbit-es router és az 1200 MHz-re tesztel tömör rézeres kábel cat8 keystone-nal a lassú -- és ha laptopot kötök közvetlen a modemre cat7 patch kábellel, akkor mi a lassú? Grrr).
A modem ágát a PR szerelvényezte, és jelenleg az RG11 és a modem között van egy Teletronik TV/DATA diplexer 5-862 MHz adatágon 8 dB csillapítással, egy 10 dB-es csillapítóbetét, és 6 méter Teletronik RG6 T60-CCST vasmagos kábel enyhén párás környezetben. Szerintetek érdemes lecserélnem a diplexert Soontai 5-1000 MHz adatágon 3,5 dB csillapításúra? Konkrétan DS1 - 65 / 8504 típus, [link]. Esetleg a csillapítóbetét lenne 15 dB-es utána, a kábel meg Triset A++ és kompressziós F-csatlakozók. Mit szólna ehhez a PR? Mondjuk, ha nem lenne lehetetlen elfogadtatni velük, akkor webshopban 30 euróért árult Arris cuccukat is lecserélném, csak végre vegyék tudomásul, hogy nincs a kerítésen belül hiba, a saját hálózatukkal van valami gond. -
Aurevol
csendes tag
Van valakinek tapasztalata az Axing szerelvényekkel? [link]
Jónak tűnnek a fali csatlakozóik, 4G árnyékolással, választható leágazás-áteresztés csillapítással, csavarszorítós kábelfogással, és berakható a meglévő legrandos burkolat mögé is. Esetleg ilyen jól konfigurálható elemekből tudtok ajánlani más márkát is? -
kabelmania27
félisten
válasz Aurevol #2871 üzenetére
Vedd ki ideiglenesen az mmwo-t és nézd meg úgy javul-e a helyzet, ha javul akkor lehet segít az osztócsere.
Ha túlterheltek a letöltési csatornák nem segít az osztócsere.
Inkább be kellene állítani a hálózatot, hogy ne legyen ennyire erős a bejövő jelerősség, ha már úgyis van a tévék előtt erősítő.
Ebből a márkából a DS1 - 65 / 8504 a jó mert 88Mhz-nél vág, vagy vegyél egy kettes splittert és a tévés kimenetre tehetsz egy hpf szűrőt. -
PR Telekomon keresztül lehet HBO GO regisztrációt szerezni?
-
Kisfundy
aktív tag
válasz kovbandi82 #2875 üzenetére
Szia!
Igen lehet,én is azt használom,illetve csak használnám mert az utóbbi időben valamiért nem indul el egy film sem.
De még nem sikerült kiderítenem hogy a tv/szolgáltató/ vagy csak az hbo app szórakozik -
Krystal_s
addikt
Ki kell írnom magamból. Hú de felidegesített ez a .... Router Hónapokig tűrtem, hogy újraindulgatott, vagy nekünk kellett újraindítani, mert 3-4 naponta csak úgy szinte 0 lett a sebesség 100%-os wifijel mellett is, PS4 online pedig laggol, kidobál. Bíztam benne lesz valami szoft. frissítés, időm sem volt ezzel foglalkozni. Rendeltem LAN kábelt is, de nem akarjuk kifúratni a falakat....
Végül elegem lett és cseréltettem ezt a hulladék eszközt. Ez a másik Tech. ugyanolyan használhatatlan. Nem lehet PS4-en online játszani, kidobál. Bekötöttem egy másik Routert, ami nem tudja a 120-as netet, csak 60-at, de PS4-nek az elég lenne. Hulladék Lan1 portját összekötöttem a saját Router Wan portjával, ahogy régen is használtam hibátlanul. Erre ennél nem lehet a két eszköz Wifit használni egyszerre, mert a Techn(o)color elkezd szakadozni. (próbáltam több csatornát) Amint kihúzom a saját Routert azonnal jó lesz a net. Ez mi? Másik szolgáltatónál simán működött, hogy 2 Router Wifije egyszerre ment és sosem zavarták egymást.
Van itt olyan, aki szokott PS4 online játszani? Miért ilyen instabil ez az eszköz 100%-os jel mellett is? -
Krystal_s
addikt
Szia, te akkor kivételesen szerencsés lehetsz. Korábban is írtad, hogy soha semmi gond nem volt nálad a szolgáltatással és az eszközökkel sem. Miközben rengetegen panaszkodnak.
Nálad az új Arris router is tökéletes. A napokban beszéltem egy Pr-es szakival, aki teszteli ezeket az eszközöket. Szerinte sem stabil a Technicolor, de az Arris sem....
Nálad sima kábeles, vagy optikai net van? -
Årpi
őstag
válasz Krystal_s #2879 üzenetére
Sima kábeles netem van, 120-assal kezdtem 2016 októberében, később 240, most pedig 500-as sebességen. Elég masszívan játszom (és a testvérem is) online több játékkal, több platformon., így érzékeny lennék/vagyok a ping, packet loss stb. értékekre is, de nincs ilyen problémám. Simán lehet, hogy szerencsés TC7200, Arris modemeket fogtam ki, de ha nálam nincs hiba, akkor "sajnos" nem tudom azt írni, hogy sz*r. Persze elhiszem, hogy másoknál nem teljesen tökéletes.
iPhone 16 Pro | MacBook Air M3 | 7800X3D / 4070 Super PC |
-
Årpi
őstag
válasz Krystal_s #2881 üzenetére
Alapbeállításon volt minden, egyedül az SSID nevét és a jelszót állítottam át. Nem tudom, GTA V elég érdekes egy állatfaj mert ott nettől és platformtól függetlenül folyamatosan dobálja le ismerőseimet, ahogy mesélik. Kipróbálnék pl. egy Fortniteot (azért azt, mert ingyenes és ott van ping, packet loss stb. mutató).
-
Krystal_s
addikt
A Wifi alapon 20 Mhz-en van. Nálunk azzal nem tudja a 120-as netet, lefelezi 60 Mb/s-re. 40 Hz-re kellett állítani és úgy lett 120 Mbps.
Igen, a GTA elég kényes, de én mindig Wifivel használtam korábban is másik szolgáltatónál és szinte ugyanolyan stabil volt, mint kábellel.
Köszönöm, megnézem a Fortniteot.viktorhu: Régebben próbáltam átállítani a saját Router IP-t, majd a DHCP-t kikapcsoltam. Nem akart működni, resetelnem kellett. Utána már nem mertem vele próbálkozni. Mivel nem kellett egy hálózatként használnom, csak a Wifi jelet adta egy eszköznek hagytam így és jól működött.
Most nem tudom mi zavar be, hogy nem tud egyszerre működni a 2 Router wifi.
Furcsa jelenség, mert csak bizonyos online rádiókat akaszt meg pl Cool fm. A TC7200-ra amint rákötöm a saját Routert folyamatosan leáll a rádió, miközben látszólag megy a net. Amint kihúzom a saját routert, azonnal helyreáll a rádió is.
Amúgy most sikerült beállítanom Switch módba. Majd így is próbálgatom. Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
Aurevol
csendes tag
válasz kabelmania27 #2873 üzenetére
Kivettem, de az értékek ugyanazok így is, úgy is. Viszont véletlenül kiderült, hogy egyértelműen szolgáltatói oldalon van hiba, csak ezt hivatalosan soha nem fogják elismerni... Informálisan kértek két hét türelmet.
-
veber0937
tag
Hi
A 240 mbites net mellé milyen routert add a pr telcom?
-
mtwys921014
lelkes újonc
Sziasztok, egy még mindig meglévő hibára keresem a megoldást.
Nos a hiba a következő, bizonyos időközönként megszakad az internet mind a Gépen(Kábel) mind pedig wifin( laptop) ledob a net, lecsatlakozik a skype, a játék kidob vagy 1-2 seces laggom van a sTream(OBS) szétcsatlakozik, tehát egyszerűen megszakad az internet, bal asló sarokban az asztalon nem vált az ikon , de gondolom csak azért mert a szakadás egy bizonyos ideig tart. Amit csinált már a szolgáltató, Modem csere, kábelezés csere, erősítők stb mókoltak már pár dolgot, amit én tettem, Új rendszer, de gondoltam semmit nem ér , mivel a wifi is szakad, továbbá kábelcsere, driver frissítések, de a hiba valahol a modem előtt van, ami fura átmentem egy ismerőshöz 20 méterre van, és ott hibátlan, rámértem pingplotterrel és semmilyen piros csík nem jön, olyan mintha valami zavarná a jelet, vagy túl lenne terhelve stb, nem értek hozzá sajnos. Mellékeltem néhány képet. Információként.
Várom a kérdéseket észrevételeket.
Az internet 500/20-as Albérlet. Koax kábelen jön be. onnan ketté tv illetve a modem felé. Nem használom csak a gyári modemet. Ami egy Arris 1652S Gyártmány.Amit még tenni fogok, az egyik szomszédomnál megnézem miújság, ha ott is ilyen adatokat mutat a pingplotter akkor itt a hiba a tömbben.(ez csak saját vélemény) Gondoltam még arra , hogy esetleg szarul van belőve az Admin része a modemnek de ott nem tudom mit tudok variálni. Képek lentebb.
https://prohardver.hu/dl/upc/2019-04/24/780176_cqdlezpgjjmyv9jr_555555555555.png
https://prohardver.hu/dl/upc/2019-04/24/780176_blnnyicil12ymtf8_prtele.png
https://prohardver.hu/dl/upc/2019-04/24/780176_z0zrffbrjbr5w2nl_hhhhhhhhhhhhh_2.pngKöszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
__Zs__
tag
Sziasztok!
Az " [Re:] [btz:] Internet fejlesztés országosan! " topic-ban már megkérdeztem, de gondoltam, hátha innen tud valaki érdemi információval szolgálni. Válaszaitokat előre is köszönöm!
Van bárkinek bármilyen infója a SZIP PR Telecom által elnyert Veszprém járási (GINOP-3.4.1-15-2016-00188) munkál aktuális állásáról?
Én Márkón lakom, de bármelyik érintett településen érdeklee, hogy elkezdtek-e már bármi csinálni.
Egyébként itt
már 2020.06.30. a projekt záródátuma, ami nem túl bíztató, figyelembe véve, hogy eredetileg (2016-óta követem) végig 2018.12.31. volt.
Természetesen már többször felvettem a céggel kapcsolatot szóban és írásban is. Teljesen normálisan elbeszélegettem a vezető mérnökükkel, de már vagy 2 éve csak az ígérgetés megy, ugyanakkor semmilyen megkezdett munka nem látszik. Az önkormányzat sem tud semmit, de még az engedélyezésekről sem, pedig úgy gondolom, hogy az valamilyen szinten rajtuk is keresztül kell menjen.
Üdv': __Zs__
Megj.: Egyébként ennyit arról is, hogy milyen nagy csinnadrattával jelentették be az országos sajtóban állami szintről még 2018 év vége felé, hogy megvalósult a szélessávú elérés az országban. Hát a PR Telecom a fenti link tanulsága szerint az elnyert 13+5 járásból eddig 2-nél fejezte be a munkát, a többi pedig elég szépen csúszik. Valószínűsítem, hogy a táblázatban most látható dátumok sem a véglegesek, de ne legyen igazam.
-
__Zs__
tag
válasz 4Grider #2892 üzenetére
Szia!
A hozzászólásomnak nem a dátum volt a lényege. Pont amiatt érdeklődtem, hogy a valós munkák, hol miként állnak. A dátumokkal kapcsolatban éppen azt írtam le, hogy a tapasztalatom alapján úgy is csúsznak, mert már mind írásban, mind szóban adtak "várható befejezési időszakot", legutóbb pl. 2018. október, november. Szóval nem konkrét dátumot.
A lényegre térve: ha valahol vállalok egy határidőt, akkor eleve beletervezem azokat a dolgokat, amik miatt esetleg lehet csúszásom, és úgy adom meg a vállalást. Természetesen lehetnek előre tényleg nem látott dolgok, amik csúszást okozhatnak, de azokról meg lehet - ha a szándék megvan - tájékoztatni a potenciális érintetteket. Persze minden egyes csúszás - mert már nem egy volt a korábban kommunikáltakhoz képest - a saját inkompetenciánkra (is) engedhet következtetni, de ebbe ne menjünk bele jobban.
Egyébként úgy gondolom, hogy itt pályázni kellett, ahol bizonyos kötöttségeket vállalva lehetett elnyerni a munkát (és annak részeként a támogatás összegét). Azt persze nem tudom, hogy a támogatás elnyerésének feltételeként támasztott határidő (2018.12.31. ha jól tudom) nem tartása jár-e bármilyen negatív következménnye a nyertes pályázó számára, ill. hogy a támogatási összegek milyen ütemezésselk hívhatók le, de az biztos, hogy jó néhány ezer háztartásban még nagyon a közelében sem vagyunk az országosan már teljesítettnek kommunikált 30 Mbit/s sebességnek.Végül de nem utolsó sorban konkrétan a kérdésedre válaszolva: természetesen semmit sem érek egy dátummal, amit a cég csak azért ad, hogy mondjon valamit, aztán úgy sem tartja (és ezt adott esetben már az infó közlésének pillanatában is tudja). Ugyanakkor azért felmerül - legalább is bennem - a kérdés: hányszor "játszható" el egy ilyen "vállalok egy határidőt, aztán csúszok; na és?" móka, anélkül, hogy annak ne legyen észrevehető megnyilvánulása/következménye ha másban nem is, de a potenciális ügyfélkör egy részének elvesztésében biztosan. A komolyabb dolgokrol - pl. kötbér, büntetés, munka átadása más, sikeresen teljesítő szolgáltatónak - nem is beszélve.
Üdv': __Zs__
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
Ha pedig kiépítik 2019 közepére vagy 2020 közepére az optikai hálózatot és nem lesz más, hasonló minőségű vezetékes internet-elérési lehetőség felétek, akkor úgyis előfizetnek rá az emberek, akármennyit is csúsztak. A többi csak blabla. Ezeknél a nagy állami projekteknél pedig már megszokhattad, hogy az átadás az még nem feltétlenül jelenti azt, hogy az átadott dolgot/szolgáltatást halandóként igénybe is veheted. Az EU-s támogatású projektek nem kevés százalékban csak papiron készülnek el időben, gyakorlatilag meg egy-két évvel későbbi megvalósulás visszadátumozva elég gyakori jelenség. Ebbe pedig senkinek nincs érdeke belenyúlni, mert azzal az ország jelentős EU-s pénzeket veszítene egy-két évig.
-
__Zs__
tag
válasz 4Grider #2894 üzenetére
Egyébként nagy a valószínűsége annak amit írsz (amikor elkészülnek a hálózattal, az emberek előfizetenk). Én is így tennék, ha az egész addigi előzményről nem tudnék semmit, csak látnám, hogy "Hopp, itt egy szélessávú internet lehetőség, ami eddig nem volt!". De tudva, ismerve az előzményeket egyeltalán nem biztos, sőt szinte biztos, hogy csak abban az esetben szerződnék le velük, ha tényleg jó áron, nem gyenge csomagokkal állnának elő, és akkor is csak mindennemű hűségidőszak nélkül.
Amúgy van a településen ADSL (15 MBit/s), és elvileg Invitel lakossági ü.á.--> Digi teljes átvétel után, ők is terveznek/tek hálózat bővítést/upgrade-t, szóval még verseny is kialakulhat. Persze arra se fogadnék nagy tétben, hogy mostanában (3-5 év) megvalósul.[ Szerkesztve ]
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
PR telecom honlapján lehet szerződést módosítani, vagy azt csak személyesen lehet megtenni valamelyik irodában ? Esetleg telefonon ?
Másik csomagba szeretnék átlépni. A hűségidő lejárt már rég.A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
mtwys921014
lelkes újonc
Sziasztok a következő lenne a próblémám ami már nagyon rég húzódik, mára már elegem lett ezért próbálok mindent megtenni , hogy a hibát javítsam a következő a gondom, az internet véletlen időközönként megszakad( Packet lossom van) ez a jelenség mind Gépen ( UTP) kábellel jelentkezik, mind telefon(WIFI) mind Laptop (WIFI) A Hibát pingplotterel látom, lentebb mellékelem ( Internetes játék DC-zik jobb esetben csak kis lagg vagy 1-2 másodperces álló képernyő ) Online rádió dettó szakad, interneten ha pont akkor böngészek nincs internet felirat fogad
A Hiba elhárítása érdekében amiket megtettem, Friss Op rendszer, Driver( lan) frissítve, Lan kábel csere,
Szolgáltató felé jeleztem, Amit ők csináltak, ERősítő felhejezése(Bár lehet túl erős a jel ezért dob le) Modemet cseréltek, de tudom nem az a hiba okozó mivel a régi modemmel is ez volt a gond.
Az internet egy 500/20 as net.
Win 10 Enterprise LTSC
I5 6600 8gb ram
(Bár ezek nem lényeges adatok.
Az internet csak a gyári modemen keresztül jön be a lakásba, ami egy Arris TG1652S , de a korábbi Tecnhikolorr modem is ezt produkálta. Nos az internet Koax kábelen jön be, majd ketté oszlik ugye TV és a Modem felé egy Telektronik kettes elosztóval 5-1000mhz es- a Kábel be a Modembe onnan pedig Utp vel a gépbe.
Az elmúlt 2 hétben volt 3 nap amikor egész jó volt 8-12 óráig semmi nem volt de a jelenség vissza jött. És kb használhatatlan.
Amiket tanácsoltak( Galvanikus leválasztó)
Vagy valamelyik lakásból kimegy az alacsonyfrekis zaj pl egy rossz tévé miatt ezért alacsony lehet az ussnr amit a modem nem ír ki.
Amire gondolok túl van terhelve a Panel vagy ez a szakasz.
Esetleg mivel a házban bármelyik konektorba dugok elektorinkus eszközt Túlfeszültséget tapasztalok ( Szikrázik) Illetve néha lecsapja csak úgy a biztosítékot amikor egy lámpát felkapcsolok, vagy az égő megy ki. Esetleg egy rossz ADmin beállítás vagy rossz értékek a jelszinteknél.
Mellékeltem képeket.
https://kepkuldes.com/image/H4APCH
https://kepkuldes.com/image/H4ATvc
https://kepkuldes.com/image/H4AwZi
https://kepkuldes.com/image/H4Ayml -
Årpi
őstag
válasz mtwys921014 #2898 üzenetére
Amit én hozzátudok tenni: Látom már 2 nap uptime-mal is vannak "Uncorrectables" csomagjaid, nekem perpill 21+ nap folyamatos működés mellett sincs, szóval valami sajnos fixen nincs rendben a vonallal vagy helyileg :/
-
Wasp91
aktív tag
válasz mtwys921014 #2898 üzenetére
Nálam a netszakadás úgy oldódott meg, hogy a oszlopról bejövő régi koax kábelt kicserélték.
Enyésszen minden rút kötöttség korlátozás, szabály életterem ne szűkítse ócska, poros morál
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Discord
- PlayStation 5
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Házimozi haladó szinten
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Milyen autót vegyek?