Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • moseras

    tag

    Sziasztok!

    Siemens S7-1200-as sorozatról kérdeznék megint. Tegyük fel, hogy van egy ilyen PLC egy helyszínen, de én távolról szeretnék programot frissíteni. Az adott helyszínen 3G-s mobil router van. Más PLC-t (pl. WAGO) ezzel a módszerrel sikeresen tudok programozni.

    Ennél viszont: melyik porto(ka)t kell forwardolnom ? Ezek a portok a PLC-ben és/vagy a TIA Portal-ban átírhatóak e (úgy látom fórumokban, hogy nem...) ? Ha nem írhatóak át a portok, akkor 2 PLC-hez hogy tudok csatlakozni ? Vagy tegyek fel egy VPN-es routert ?

    Továbbá: okoznak e problémát a 3G-s modem általi nagy válaszidők a programozásban ? Nem értem pontosan, az rendben, hogy Profinet interface, de akkor a programozás is Profinet-en keresztül megy ? Mert ha igen, akkor 2008-ban ahogy láttam, Szirty neked volt egy olyan gondod,

    erre gondolok:
    [link]

    hogy a Phoenix WLAN-os cuccaival (amelyekről a gyártó Profinet kompatibilitást ígér) sem ment, azt mondták, hogy állítsd át a Profinet timeout-ot, de nem találtál ilyent... Na ettől félek én is, a TIA portal olyan rövid timeout-al fog kommunikálni, amibe a 3G-s modem nem fog beleférni...

    És egy utolsó: tegyük fel, hogy egy KP300 Basic Mono-s HMI-t szeretnék. Ennek a programozásánál akkor ugyan azok a problémák (persze ha valósak, amiket leírtam) előjöhetnek, mint az S7-1200 programozásánál ?

    Köszi.

    Imi.

Új hozzászólás Aktív témák